Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05 14:35 - Мегарецепта за Великденски сладки
Автор: apollon Категория: Рецепти   
Прочетен: 165 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 03.05 11:48


Наложи се да дам автентичното описание на рецептата- обяснението е по-долу.
Пресяват се 2 килограма брашно в голяма тава. Към него се прибавят. Към него се прибавят 3 амонячни соди с 1 бакпуловер и 7-8пакетчета ванилия, както и настъргана кора лимон на най-дребните отвори на рендето и хубаво се смесват и разбъркват. Правим кладенче в брашното и там поставяме 370 мл кисело мляко, 8 яйця, 1 килограм захар, 300 мл разстопена мас и 70 мл олио и всичко това се разбърква в кладенчето и се меси енергично. Тестото се прекарва през машина за мелена на месо с монтиран звездовиден шприц. Пече се на 250-300 градусова фурна, като при най-лекото покафеняване на ръбовете на сладките, те се отвеждат от фурната. При всяко заареждане на тавата или плоскостта за печене,  повърхността се намазва с олио, за да не залепват.
Неоходими да три-четири тави, за да печете по лесно.
image
imageimage


Поради жестоката действителност, че Ковид предостави екскурзионни летувания на голяма част от домакините  в интерент не се забелявмат автентични домашни фотоси на оригиналните великденски сланки и тяхната форма. Едвам намерих два автентични фотоса, което показва, че все по-малко оригинални рецепти се правят и се разчита на купешки сладки, които са далеч от оригиналните домашни стандарти.



Гласувай:
6
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 11846292
Постинги: 5245
Коментари: 10210
Гласове: 18644
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31