Постинг
06.12.2015 19:08 -
"Курабии по Бранденбургски за Коледа"
Автор: apollon
Категория: Рецепти
Прочетен: 6648 Коментари: 7 Гласове:
Последна промяна: 05.01.2016 01:49
Прочетен: 6648 Коментари: 7 Гласове:
9
Последна промяна: 05.01.2016 01:49
Това са най-лесните по състав и направа курабии. Когато веднъж опитате тези курабии никога няма да вкусите купешки. Важен е само типа на брашното. Курабията е вид сух тестен сладкиш, обикновено домашен; по-дебел от бисквитата. Този вид сладки се счита, че се произвежда за пръв път в ираноазербайджанския град Табриз, но първите сладки печива възникват в Персия още през 7 век.
Състав на 1 порция:
1. 1кг брашно
2. 1 яйце
3. 1 кисело мляко
4. 1 чаена лъжица сода за хляб
5. 1 порцеланова чаша захар
6. 1 порцеланова чаша олио
При половин порция всичко е наполовина.
Приготвяне: Първо разтваряте чаената лъжица сода за хляб в киселото мляко. Добавяте яйцето и разбърквате, след което изсипвате чашата със захар и бъркате докато хубаво се разстопи. Добавяте и олиото, след което постепенно допълвате с брашното. Следва месене.
След омесването тестото се прави на топчета - средно големи, като обикновено една порция стига за две тави. Накрая топчетата се овалват в ленено семе и най-отгоре се поръсват със захар, но пожелание преди това можете да гарнирате топчетаат с по една ядка бадем.
Запомнете, истинските курабии са възтопчестите такива.
Ако искате да направите меки и хрупкави курабии не добавяйте цялото брашно от 1 килограм в тях и го редуцирайте със 100-150 грама. За аромат можете да прибавите ситно настъргани кори от лимон.
Qurabiya (Azerbaijani: قورابیه Qurabiyə, Arabic: غرّيبة, Albanian: Kurabie or Gurabie, Greek: κουραμπιές, Bulgarian: курабия, Persian: قرابی Ghorabi, Turkish: Kurabiye)
Състав на 1 порция:
1. 1кг брашно
2. 1 яйце
3. 1 кисело мляко
4. 1 чаена лъжица сода за хляб
5. 1 порцеланова чаша захар
6. 1 порцеланова чаша олио
При половин порция всичко е наполовина.
Приготвяне: Първо разтваряте чаената лъжица сода за хляб в киселото мляко. Добавяте яйцето и разбърквате, след което изсипвате чашата със захар и бъркате докато хубаво се разстопи. Добавяте и олиото, след което постепенно допълвате с брашното. Следва месене.
След омесването тестото се прави на топчета - средно големи, като обикновено една порция стига за две тави. Накрая топчетата се овалват в ленено семе и най-отгоре се поръсват със захар, но пожелание преди това можете да гарнирате топчетаат с по една ядка бадем.
Запомнете, истинските курабии са възтопчестите такива.
Ако искате да направите меки и хрупкави курабии не добавяйте цялото брашно от 1 килограм в тях и го редуцирайте със 100-150 грама. За аромат можете да прибавите ситно настъргани кори от лимон.
Qurabiya (Azerbaijani: قورابیه Qurabiyə, Arabic: غرّيبة, Albanian: Kurabie or Gurabie, Greek: κουραμπιές, Bulgarian: курабия, Persian: قرابی Ghorabi, Turkish: Kurabiye)
Следващ постинг
Предишен постинг
https://www.youtube/watch?v=IOZmqPq3KF4
https://www.youtube/watch?v=wb-Knllo5ms
https://www.youtube/watch?v=wznzig7WFdI
https://www.youtube/watch?v=_lF2NgfhLJU
https://www.youtube/watch?v=OrjDoZJl8OU
https://www.youtube/watch?v=2GwirgS2GUo
https://www.youtube/watch?v=hbeBHJZXas0
цитирайhttps://www.youtube/watch?v=wb-Knllo5ms
https://www.youtube/watch?v=wznzig7WFdI
https://www.youtube/watch?v=_lF2NgfhLJU
https://www.youtube/watch?v=OrjDoZJl8OU
https://www.youtube/watch?v=2GwirgS2GUo
https://www.youtube/watch?v=hbeBHJZXas0
https://www.youtube/watch?v=RgCp2dLDTvA
https://www.youtube/watch?v=BZNetiAXgVo
https://www.youtube/watch?v=dhYD9JyyTjw
цитирайhttps://www.youtube/watch?v=BZNetiAXgVo
https://www.youtube/watch?v=dhYD9JyyTjw
което се ползва в курабийките каква марка трябва да бъде,защото мисля да се
възползвам от така предложената ми рецепта.
Благодаря,ако ми се отговори!
цитирайвъзползвам от така предложената ми рецепта.
Благодаря,ако ми се отговори!
най-доброто е естествено брашно
цитирайЕдна от най-вдъхновяващите рецепти, на които съм попадала, не заради съставките си, а заради желанието да се сподели нещо простичко, но вкусно по интересен начин - нещо от историята на курабиите, рецептата и много снимки.))
цитирайМного мило - поздрави
цитирайhttp://balkan1.blog/politika/2014/11/03/kolada.1310318
цитирайТърсене