Постинг
06.12.2015 19:08 -
"Курабии по Бранденбургски за Коледа"
Автор: apollon
Категория: Рецепти
Прочетен: 5370 Коментари: 7 Гласове:
Последна промяна: 05.01.2016 01:49

Прочетен: 5370 Коментари: 7 Гласове:
9
Последна промяна: 05.01.2016 01:49

Това са най-лесните по състав и направа курабии. Когато веднъж опитате тези курабии никога няма да вкусите купешки. Важен е само типа на брашното. Курабията е вид сух тестен сладкиш, обикновено домашен; по-дебел от бисквитата. Този вид сладки се счита, че се произвежда за пръв път в ираноазербайджанския град Табриз, но първите сладки печива възникват в Персия още през 7 век.
Състав на 1 порция:
1. 1кг брашно
2. 1 яйце
3. 1 кисело мляко
4. 1 чаена лъжица сода за хляб
5. 1 порцеланова чаша захар
6. 1 порцеланова чаша олио
При половин порция всичко е наполовина.
Приготвяне: Първо разтваряте чаената лъжица сода за хляб в киселото мляко. Добавяте яйцето и разбърквате, след което изсипвате чашата със захар и бъркате докато хубаво се разстопи. Добавяте и олиото, след което постепенно допълвате с брашното. Следва месене.
След омесването тестото се прави на топчета - средно големи, като обикновено една порция стига за две тави. Накрая топчетата се овалват в ленено семе и най-отгоре се поръсват със захар, но пожелание преди това можете да гарнирате топчетаат с по една ядка бадем.
Запомнете, истинските курабии са възтопчестите такива.
Ако искате да направите меки и хрупкави курабии не добавяйте цялото брашно от 1 килограм в тях и го редуцирайте със 100-150 грама. За аромат можете да прибавите ситно настъргани кори от лимон.
Qurabiya (Azerbaijani: قورابیه Qurabiyə, Arabic: غرّيبة, Albanian: Kurabie or Gurabie, Greek: κουραμπιές, Bulgarian: курабия, Persian: قرابی Ghorabi, Turkish: Kurabiye)








Състав на 1 порция:
1. 1кг брашно
2. 1 яйце
3. 1 кисело мляко
4. 1 чаена лъжица сода за хляб
5. 1 порцеланова чаша захар
6. 1 порцеланова чаша олио
При половин порция всичко е наполовина.
Приготвяне: Първо разтваряте чаената лъжица сода за хляб в киселото мляко. Добавяте яйцето и разбърквате, след което изсипвате чашата със захар и бъркате докато хубаво се разстопи. Добавяте и олиото, след което постепенно допълвате с брашното. Следва месене.
След омесването тестото се прави на топчета - средно големи, като обикновено една порция стига за две тави. Накрая топчетата се овалват в ленено семе и най-отгоре се поръсват със захар, но пожелание преди това можете да гарнирате топчетаат с по една ядка бадем.
Запомнете, истинските курабии са възтопчестите такива.
Ако искате да направите меки и хрупкави курабии не добавяйте цялото брашно от 1 килограм в тях и го редуцирайте със 100-150 грама. За аромат можете да прибавите ситно настъргани кори от лимон.
Qurabiya (Azerbaijani: قورابیه Qurabiyə, Arabic: غرّيبة, Albanian: Kurabie or Gurabie, Greek: κουραμπιές, Bulgarian: курабия, Persian: قرابی Ghorabi, Turkish: Kurabiye)






Валявицата като елемент, изчезващ от наш...
"Част от мен" от 18 февруари в...
Дисертация за получаване на научна степе...
"Част от мен" от 18 февруари в...
Дисертация за получаване на научна степе...
Следващ постинг
Предишен постинг
https://www.youtube/watch?v=IOZmqPq3KF4
https://www.youtube/watch?v=wb-Knllo5ms
https://www.youtube/watch?v=wznzig7WFdI
https://www.youtube/watch?v=_lF2NgfhLJU
https://www.youtube/watch?v=OrjDoZJl8OU
https://www.youtube/watch?v=2GwirgS2GUo
https://www.youtube/watch?v=hbeBHJZXas0
цитирайhttps://www.youtube/watch?v=wb-Knllo5ms
https://www.youtube/watch?v=wznzig7WFdI
https://www.youtube/watch?v=_lF2NgfhLJU
https://www.youtube/watch?v=OrjDoZJl8OU
https://www.youtube/watch?v=2GwirgS2GUo
https://www.youtube/watch?v=hbeBHJZXas0
https://www.youtube/watch?v=RgCp2dLDTvA
https://www.youtube/watch?v=BZNetiAXgVo
https://www.youtube/watch?v=dhYD9JyyTjw
цитирайhttps://www.youtube/watch?v=BZNetiAXgVo
https://www.youtube/watch?v=dhYD9JyyTjw
което се ползва в курабийките каква марка трябва да бъде,защото мисля да се
възползвам от така предложената ми рецепта.
Благодаря,ако ми се отговори!
цитирайвъзползвам от така предложената ми рецепта.
Благодаря,ако ми се отговори!
най-доброто е естествено брашно
цитирайЕдна от най-вдъхновяващите рецепти, на които съм попадала, не заради съставките си, а заради желанието да се сподели нещо простичко, но вкусно по интересен начин - нещо от историята на курабиите, рецептата и много снимки.))
цитирайМного мило - поздрави
цитирайhttp://balkan1.blog/politika/2014/11/03/kolada.1310318
цитирайТърсене