Постинг
14.09.2015 19:30 -
Перфектна салата "Salade de vinete"
Автор: apollon
Категория: Рецепти
Прочетен: 5964 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 03.02.2017 21:59
Прочетен: 5964 Коментари: 5 Гласове:
8
Последна промяна: 03.02.2017 21:59
И така, представям ви съвсем нова рецепта с адрес от Румъния, която там наричат Salata de vinete.
Нарича се така, защото съдържа патладжани, които имат специфичен син цвят. На латински venetus e дума за интензивно морско-синьо и заради цвета на патладжаните тази салата носи подобно име, сходно с това на водната Венеция (за справка прочетете за произхода на град Венеция в търсачката на блог бг).
http://apollon.blog.bg/izkustvo/2010/01/08/proizhod-na-imeto-na-grad-veneciia-etymology-and-origine-of-.468376
И така вземате 3 сварени жълтъка и ги разбивате с една опаковка майонеза с няколко капки оцет, половин изтискан лимон и ситно нарязан пресен лук - половин средно голяма глава. После към тази смес добавяте 2-3 супени лъжици горчица и към така получилата се смес прибавяте предварително изпеканите, обелени и смлени на крем сини патладжани,разбира се може и шарени патладжани да се използват.
Получената салата има консистенцията на крем и може спокойно да се маже на филийки пресен хляб. Повярвайте ми вкуса на салатата е невероятен и вие ще ми благодарите наум за споделената рецепта.
Не можем да наречем салатата Румънско копоулу, защото сами разбирате колко е огромна разликата във вкуса на двете сравнявани ястия.
Eто как изглежда в действителност салатата:
А това ебратовчеда на салатата - кьопоулу.
Нарича се така, защото съдържа патладжани, които имат специфичен син цвят. На латински venetus e дума за интензивно морско-синьо и заради цвета на патладжаните тази салата носи подобно име, сходно с това на водната Венеция (за справка прочетете за произхода на град Венеция в търсачката на блог бг).
http://apollon.blog.bg/izkustvo/2010/01/08/proizhod-na-imeto-na-grad-veneciia-etymology-and-origine-of-.468376
И така вземате 3 сварени жълтъка и ги разбивате с една опаковка майонеза с няколко капки оцет, половин изтискан лимон и ситно нарязан пресен лук - половин средно голяма глава. После към тази смес добавяте 2-3 супени лъжици горчица и към така получилата се смес прибавяте предварително изпеканите, обелени и смлени на крем сини патладжани,разбира се може и шарени патладжани да се използват.
Получената салата има консистенцията на крем и може спокойно да се маже на филийки пресен хляб. Повярвайте ми вкуса на салатата е невероятен и вие ще ми благодарите наум за споделената рецепта.
Не можем да наречем салатата Румънско копоулу, защото сами разбирате колко е огромна разликата във вкуса на двете сравнявани ястия.
Eто как изглежда в действителност салатата:
А това ебратовчеда на салатата - кьопоулу.
Тагове:
Вълнообразно
Салата с патладжан и майонеза
САЛАТА С ДОМАТИ И ПАТЛАДЖАН
НЕЛЕЧИМИЯТ РАК И ЕДИН ДОКТОР, КОЙТО ЗНАЕ...
САЛАТА С ДОМАТИ И ПАТЛАДЖАН
НЕЛЕЧИМИЯТ РАК И ЕДИН ДОКТОР, КОЙТО ЗНАЕ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Наистина невероятно вкусна салата, която вече изпробвах! Резултатът е впечатляващ!
цитирайРадвам се, че салатата не е блъф и се харесва
цитирайПродуктите трябва да са пресни и отбрани, а патладжаните могат да се приготвят на микровълнова фурна без да се белят, ако нямате време да ги печете. Лимонът трябва да е свеж, в никакъв случай стар. За хората, които имат влошена липидна обмяна могат да си спестят трите жълтъка.
цитирайколко е една опаковка майонеза ?
цитирай200 гр от типа Краси например - колкото повече толкова повече, но и тази с хрян става
цитирайТърсене