Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 18:32 - Женското и мъжкото здраве
Автор: apollon Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3348 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 21.01.2017 13:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Делото на давещите се е дело на самите давещи се! Нужна е съвсем малка насока и добронамерена ръка за тази цел. Коя е най-добрата профилактика за мъжкото, а също и женското здраве за хората в активната сексуална възраст и от кога започва профилактиката на половите системи от човека? Профилактика следва да се прави след 34 години при хора с генетична предразположеност, еднокринни дисфункции и фамилна обремененост и след 38 години при здрави хора без обременености.
Най- добрата профилактика, както за мъже така и за жени е тази, при която се базира ефекта на въздействие на клетъчно ниво, на молекулярно-рецепторно ниво, на хормонално ниво, което е подетап на преходното ниво и на тъканно и хомеостатично ниво, което включва рН на средата и позитивна минерализация на течната среда.
В България е изключително трудно осъшествяване на качествена профилактика, тъй като нито един продукт не е действително сертифициран. Тук се предлага една примерна схема, която е валидна както за мъже, така и за жени, за която не е необходима лекарска рецепта, с което се надявам тя да помогне на много хора.
1. Конпроста - действа на клетъчно ниво в яйчниците и тестисите на човек, тъй като полените от рапица - растение от семейството на зелето, съдържат множество микроелементи, което водят до функционално "изправяне" и възстановяване дейността на половите жлези.
2. Елементи на хормонална и молекулярно-рецепторната защита и профилактика - екстракти от целина (Апегра 3х2 капс.) или редовната употреба на целина в храната - супи, печива, салати (практически най-добре усвоима в супите) и екстракт от Трибулус терестрис -трабузан. Важно е да се знае, че само българския трабузан е биологично активен, тоест ако вие си вземете трабузан от индия или китай, от германия или франция, той е биологично напълно неактивен. Уви чудно, но факт. Изследвания са установили, че българския трабузан е на най-благоприятната географска ширина, което в съчетание със специфичния микроклимат, води до образува на най-силната и ефективна комбинация от фитостероли. Необходимо е есктрактите от целина и трабузан да бъдат употребявани заедно, защото целината активира производството на тестостерон и намалява образуването на възпалителен калций в ошипяванията на цялата костна система, а трабузана действа на рецепторите чрез фитостероли с хормоноподобно действие, които са модулатори на възбудените рецепторни системи на хормонално ниво и е най-доброто средство за профилактика. Жените не бива да се боят от целината, тъй като тя няма ефект върху техния баланс от женски полови хормони.
3. Задължителна е витаминната и минералната суплементация - манган, цинк, магнезий. От разглежданите елементи микроелементи задължителни за суплементация са магнезия, цинка, витамин к2 и витамин "С" за продължителен период на цялостната комбинирана схема за профилактика от 6 месеца. Пушенето обезсмисля провеждането на цялата профилактика и я прави негодна, излишна, безсмислена и дори вредна.
Сау палмето не е ефективно за цялостното профилактиране на половите жлези, тъй като то не действа на клетъчно и рецепторно равнище, а само и единствено на тъканно ниво. Посочените екстракти са хранителни добавки и могат да се поръчат свободно без затруднения от всяка една аптека в страната. Въпросът е човек да е убеден и мотивиран. Ефектът настъпва веднага - човек се чувства тонизиран, свеж, без отпадналост и умора, с повишено либидо и подобрени уринарни функции.
Употребата на алкохол над 400 мл уврежда както сперматогенезата, така и овогенезата. Ето защо младите хора трябва да бъдат предупредени за тези рискови положения в консумацията на твърд алкохол, който на обикновен език се нарича още концентрат.
4. Задължителна ежедневна употреба на храни, съдържащи хлорофил - това са зеленолистните зеленчуци, които осигуряват антиоксидантна и молекулярна защита. Хлорофилната молекула съдържа и един атом магнезий, така че никога при употребата на тези храни няма да ви липсва магнезий.
Автор: Димитър-Георгиев-Даков

Огромно е значението на профилактичното мислене!!!
imageimageimage









Гласувай:
7


Вълнообразно


1. apollon - Това е един подарък и реверанс към ...
21.01.2017 13:52
Това е един подарък и реверанс към всички, които имат проблеми
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465281
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031