Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 01:26 - За въпросите на сексуалното робство в България
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1972 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 05.04.2011 04:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всички депутати са длъжници на обществото си, тъй като липсват специални текстове регламентиращи доброволната сексуална експлоатация и подчинението на жените спрямо така нареченото сексуално робство. Често жертвите са икономически принудени да се подлагат на подобна експлоатация и сами се съгласяват да бъдат обект на сексуална робия. 
България спада към патриархалните общества. Тези общества се отличават с разбирания и нагласи, свързани с прикриване на истината за патрирхалния авторитет в името на доброто мнение за семейството и добрата социална оценка. Често може да срещне прикритото и явно лицемерие относно секссуалната дискриминация, сексуалното робство и физическото и сексуално насилие. Насилниците могат да бият зад стените на дома, без да бъдат наказвани или осъждани.  Техният пример е светъл, доброжелателен и възпитателен в името на едно здраво и авторитарно семейство. Патриархалните общества толерират подобни нагласи.
В България липсва закон за проституцията и вместо да бъде легализирана, тя е инкриминирана. Могат ли депутатите и политически сили да бъдат обвинени в престъпна небрежност? Всеки който би искал да оправдае депутатите ще трябва да изложи по-силни аргументи от следните.
Неглижирането на законовите рамки на проституцията от депутатите граничи с престъпление, тъй като регламентирана проституция е едно естествено явление във всички периоди от историята на човечеството.
Защо е престъпно да няма закон за проституцията? Ще започна с аргументите на Бойко Борисов, оставащ в историята с баналната изцепка, че няма пари в държавата и който търси начини да събира парите на държавата.
Бизнесът от сексуалните услуги не носи до този момент постъпления на държавата. Не се внасят данъци от тази твърде доходоносна дейност.
На второ място леализираната проституция би намалила риска и непрекъснато растящото разпространие на спин в България.
Проституиращите субекти макар и доброволно въвлечени в подобна дейност, почти винаги се оказват насилвани, принудени и потърпевши, когато те самите са инкриминализирани в своята уязвимост. Регламентирането на проституцията би могло да пресече някой от престъпленията в тази сфера и да извади на светло тази скрита област от обществения живот.
Не е тайна, че Русия и страните от източния блок изпълват сексуалните пазари на Европа със свежа и красива плът. Очевидно е, че дори отговорни кръгове в ЕС толерират това статукво.  Наказанието за сексуална експлоатация би следвало да се инкриминализира със същата тежест, каквато се прилага при отвличанията на хора.
Вместо да се товарят данъкоплатците със скъпото лечение на сексуалните болести, защо несе регламентира сексуалната услуга, когато винаги че има нейното търсене и предлагане и по законите на пазарната икономика това е неизчерпаем източник на енергия и парични обороти - нещо като енергията на слънцето и водата.
(Провокирано от Бряст)





Гласувай:
10



1. анонимен - Напълно съгласна
08.02.2011 02:19
И още нещо. Поради липса на пари,хиляди мъже се възползват от самотата на жени,копнеещи за обич и ласка и ги третират като проститутки.
Справка - сайтовете за запознанства
цитирай
2. moniboneva - Прав си!Дори е по сериозно.
20.02.2011 19:52
Очевидно е, че дори отговорни кръгове в ЕС толерират това статукво. Напълно съм съгласна с това! Ако знаете какви сексуални изтезания се вършат със жените/ предимно славянки/това включва не само рускини и българки.От Молдова, Украйна ,Беларус цяла Източна Европа ще ви се види светло и турското робство и розова светата инквизиция! Ще ви е срам да се наречете европейци, защото това става в сърцето на Европа.Върши се от заможни дори със средни възможности европейци които си плащат за изващенията си. Няма начин Интерпол да не знае какво се случва! Всичко това може да се види в Интернет без да се изисква навсякъде платен достъп. Щом се толерира не е изключено както с наркотрафика да има дялове от мръсните пари към отговорни кръгове в страни от ЕС. Водят се като доброволно садо-мазо но тъй като пряко и непоправимо уврежда здравето на жените и крие пряк риск за живота им, едва ли повечето от тях са доброволни.Един ден това ще стане обществено достояние и тогава ще има нова война в Европа.Или най-малкото ще доведе до ново разделение.Запада се отнася към Изтока като източник за донори на органи, бели робини и черноработници, слуги.Не твърдя ,че има злоумисъл да бъдем поробени от тях, но това се допуска и толерира, а това вече е частично позволение.Ще ме разберете какво имам предвид след още няколко години.
цитирай
3. moniboneva - до номер 1
20.02.2011 20:26
Сайтовете за запознанства наистина са своеобразен бардак.Има обаче елитни сайтове като facebook и много други в които можеш да намериш приятели и сродна душа, така както става в живота. Нивото на жените които влизат в сайтове за запознанство е ниско. Тези хора нямат какво да изразят и споделят в по елитните сайтове.Същото се отнася и за мъжете които влизат там.Дори ако те са посочили друго за себе си в инфото.Зад повърхностното поведение почти никога не може да се крие високо IQ.За да намериш човек отговарящ на определени изисквания трябва и ти да покриваш същите. Както се казва каквото търсиш това и намираш!!! На риалити не е по различно, сайтовете за запознанство са аналог на дискотеките. Има елитни клубове за хора споделящи определени интереси.Там не попадат случайни лица трябва да си поканен от други членове. Не могат да се сравняват мръсните и задимени дупки, каквито са повечето дискотеки с подобни отбрани общности.Във виртуалното пространство е същото. Всяка жаба си намира гьола! Всеки може случайно да попадне на грешното място но бързо ще разбере, че не е за него и ще се преориентира.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14529731
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930