Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2015 19:08 - "Курабии по Бранденбургски за Коледа"
Автор: apollon Категория: Рецепти   
Прочетен: 3909 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 05.01.2016 01:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това са най-лесните по състав и направа курабии. Когато веднъж опитате тези курабии никога няма да вкусите купешки. Важен е само типа на брашното. Курабията е вид сух тестен сладкиш, обикновено домашен; по-дебел от бисквитата. Този вид сладки се счита, че се произвежда за пръв път в ираноазербайджанския град Табриз, но първите сладки печива възникват в Персия още през 7 век.
Състав на 1 порция:
1. 1кг брашно
2. 1 яйце
3. 1 кисело мляко
4. 1 чаена лъжица сода за хляб
5. 1 порцеланова чаша захар
6. 1 порцеланова чаша олио
При половин порция всичко е наполовина.
Приготвяне: Първо разтваряте чаената лъжица сода за хляб в киселото мляко. Добавяте яйцето и разбърквате, след което изсипвате чашата със захар и бъркате докато хубаво се разстопи. Добавяте и олиото, след което постепенно допълвате с брашното. Следва месене.
След омесването тестото се прави на топчета - средно големи, като обикновено една порция стига за две тави. Накрая топчетата се овалват в ленено семе и най-отгоре се поръсват със захар, но пожелание преди това можете да гарнирате топчетаат с по една ядка бадем.
Запомнете, истинските курабии са възтопчестите такива.
Ако искате да направите меки и хрупкави курабии не добавяйте цялото брашно от 1 килограм в тях и го редуцирайте със 100-150 грама. За аромат можете да прибавите ситно настъргани кори от лимон.

Qurabiya (Azerbaijani: قورابیه Qurabiyə, Arabic: غرّيبة‎, Albanian: Kurabie or Gurabie, Greek: κουραμπιές, Bulgarian: курабия, Persian: قرابی Ghorabi‎‎, Turkish: Kurabiye)
image
imageimageimageimageimageimageimage











Гласувай:
9
0



1. apollon - допълнителна музика
12.12.2015 00:36
https://www.youtube/watch?v=IOZmqPq3KF4
https://www.youtube/watch?v=wb-Knllo5ms
https://www.youtube/watch?v=wznzig7WFdI
https://www.youtube/watch?v=_lF2NgfhLJU
https://www.youtube/watch?v=OrjDoZJl8OU
https://www.youtube/watch?v=2GwirgS2GUo
https://www.youtube/watch?v=hbeBHJZXas0
цитирай
2. apollon - https://www. youtube/watch?v...
12.12.2015 07:37
https://www.youtube/watch?v=RgCp2dLDTvA
https://www.youtube/watch?v=BZNetiAXgVo
https://www.youtube/watch?v=dhYD9JyyTjw
цитирай
3. hloris - Искам да попитам относно брашното,
16.12.2015 22:24
което се ползва в курабийките каква марка трябва да бъде,защото мисля да се
възползвам от така предложената ми рецепта.
Благодаря,ако ми се отговори!
цитирай
4. apollon - най-доброто е естествено брашно
17.12.2015 08:11
най-доброто е естествено брашно
цитирай
5. dawnd - Една от най-вдъхновяващите рец...
12.02.2016 17:59
Една от най-вдъхновяващите рецепти, на които съм попадала, не заради съставките си, а заради желанието да се сподели нещо простичко, но вкусно по интересен начин - нещо от историята на курабиите, рецептата и много снимки.))
цитирай
6. apollon - Много мило - поздрави
12.02.2016 18:22
Много мило - поздрави
цитирай
7. balkan1 - КолАда
15.11.2017 16:50
http://balkan1.blog/politika/2014/11/03/kolada.1310318
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 9623157
Постинги: 5164
Коментари: 9986
Гласове: 17727
Архив
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930