Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2008 10:44 - Новото амплоа на изобретателния българин
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
0



Идва края на скуката при частно работещия българин - изобретателния сънародник вече е измислил как да се справя с проблема - дори това решение стимулира и насърчава бизнеса или поне не му пречи да се самообразова. Днес всеки трети фризьорски салон разполага с лаптоп или друг негов еквивалент. И в това число се влючват всички частнопрактикуващи - сарафи, продавачи на телефони, заложни къщи, фризьори, аптеки, лекарски кабинети, продавачи в квартални бакалии, крайпътни заведения, будки - навсякъде. Какви ли не още продавачи, чакащи в безумна меланхолия и скука своите клиенти . ИТ бизнеса казва стоп на продаваческата скука. Достатъчно е да тръгнете от ЖП гарата, или не дори от Автогара Родопи през подлеза на ЖП гарата и да откриете, че на многобройните сергии отгоре, освен всичко останало се мъдри и по един зализал перчем модерен лаптоп - при това с достъп до интернет, не как да е само с лаптоп - всичко си е в пълноцветното си проявление. Това ново явление при трудещия се частно българин стига чак до края на булевард "Руски" и е като представителна извадка за състоянието на частния бизнес у нас. Разбира се и на много от тези частници не им е лесно да преживяват в тези трудни времена, но сега съм спокоен, че освен всичко недоизгладено поне няма да скучаят хората.
Да не говорим какви приходи носи тази това мания на българина на фирмите доставящи лаптопи, а и заради голямото търсене понамалиха цените и стигнаха до 600 лева цена за лаптоп. Дане говорим за приноса на тази нова лаптоп-култура да образова и квалифицира средностатистическия частнопрактикуващ българин, притова без никакви субсидии от Министерството на образованието.
Аз дори мисля, че Министерството на образованието и Министерството на образованието трябва да предвидят данъчни облекчения за тези хора, с тяхното общуване по интернет, те се ограмотяват, стават по образовани и това е един плюс за държавата. Но кой да мисли за хората, когато толкова са проблемни самите министерства, че те сами мислят за себе си, за името си, за проблемите си, за неусвоените си средства и за какво ли още не, та нямат дори минутка време да помислят за хората - затова хора не разчитайте на министерствата, а си купувайте сами лаптопите, защото сме поставени на вълчия принцип поставен съвсем от високо - само който мисли за себе си оцелява. И с покупката на лаптоп не губите нищо, само печелите като се самообразовате, ако имате желание разбира се. Но нали знаете, че покупката задължава собственика да поема нейните грижи и поддръжка.
Напред към културната и техническа революция, напред към еволюцията.


Тагове:   новото,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14430702
Постинги: 5334
Коментари: 10421
Гласове: 19316
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031