Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2022 23:20 - Българска традиционна мусака
Автор: hristinkayaneva Категория: Рецепти   
Прочетен: 1458 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.09.2022 23:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кайма - 500 гр.
  • картофи - 1500 гр.
  • лук - 100 гр.
  • моркови - 50 гр.
  • чушки - 70 гр. червени
  • домати - на кубчета от консерва 3 с.л.
  • магданоз - пресен 4 - 5 стръка
  • олио - 40 мл.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • ЗА ЗАЛИВКА
  • кисело мляко - 400 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • кисело мляко
  • НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

    Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган. Бъркайте постоянно, за да се раздроби добре каймата и да стане на трохи. Окусете с червен, черен пипер и сол.

    Нарежете обелените картофи на кубчета и ги сложете в средно голяма тава. Сипете каймата. Разбъркайте добре и налейте гореща вода, колкото да се покрият картофите.

    Гответе в гореща фурна на 200 градуса до омекване на картофите. Добавете доматите и наситнения магданоз. Гответе още около 10 мин.

    Направете заливката като разбиете добре яйцата с млякото и брашното. Сложете щипка сол и полейте равномерно мусаката.

    Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката на мусаката.

    Сервирайте с лъжица или две кисело мляко.

  •  





Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hristinkayaneva
Категория: Рецепти
Прочетен: 4445
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930