
Прочетен: 1637 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.11.2022 20:51


Трите основни съставки са ситно нарязания кромид, ситно нарязания корен от целина, и ситно нарязани листа от стръкове на розмарин. Не се слага нито червен пипер, нито друта подсправка освен магданоз, моркови, зелена и червена чушка.
Яхния ала Гарелов с праз лук, домати и свинско месо
Използва се месо от свински врат или висменка. Слага се на месото сол и кимион и се пържи. Леко запържваме месото на късове, за предпочитане месото да е висменка.
После месото се изсипва в дълбок съд с загрято олио. Запърженото месо се допържва още пет минути заедно с нарязания на късове праз с дължина 2-3 см.
Прибавяме леко лют червен пипер и бъркаме още 2 минути. Слагаме доматите нарязани или от буркан в дълбокия съд. Ври на тих огън 30 минути като през интервал леко се разбърква да не загори.
Продукти:
Свинки врат или висменка 600 грама.
Домати 600 грама –обелени и нарязани на кубчета или от буркан.
Праз 3-4 стръка.
1 чаена лъжица червен лют пипер
1 чаена лъжица кимион
2 чаени лъжици сол
3 супени лъжици олио
Има няколко предимства при подобно конкретно приготвяне на яхнията - празовите късчета се запазват цели, по рядкото бъркане на гозбата препятства разкашкването и раздробяването на празовите резени, които отвътре се запазват хрупкави и свежи.
Празът лук се нарязва по този начин, разбира се може късове да са напречно отсечени според предпочитанията на готвача и клиентите.