Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2020 14:41 - Яхния ала Гарелов с праз лук, домати и свинско месо
Автор: apollon Категория: Рецепти   
Прочетен: 747 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 19.12.2020 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Използва се месо от свински врат или висменка. Слага се на месото сол и кимион и се пържи. Леко запържваме месото на късове, за предпочитане месото да е висменка.

После месото се изсипва в дълбок съд с загрято олио. Запърженото месо се допържва още пет минути заедно с нарязания на късове праз  с дължина 2-3 см.

Прибавяме леко лют червен пипер и бъркаме още 2 минути.  Слагаме доматите нарязани или от буркан в дълбокия съд. Ври на тих огън 30 минути като през интервал леко се разбърква да не загори.

Продукти:

Свинки врат или висменка 600 грама.

Домати 600 грама –обелени и нарязани на кубчета или от буркан.

Праз 3-4 стръка.

1 чаена лъжица червен лют пипер

1 чаена лъжица кимион

2 чаени лъжици сол

3 супени лъжици олио

Има няколко предимства при подобно конкретно приготвяне на яхнията - празовите късчета се запазват цели, по рядкото бъркане на гозбата препятства разкашкването и раздробяването на празовите резени, които отвътре се запазват хрупкави и свежи.
image
Празът лук се нарязва по този начин, разбира се може късове да са напречно отсечени според предпочитанията на готвача и клиентите.
image






Гласувай:
8
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 12045536
Постинги: 5254
Коментари: 10223
Гласове: 18690
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930