Постинг
28.02.2018 21:05 -
Съвършената технология за съвършената вечеря по нашите нещастни географски ширини
Автор: apollon
Категория: Рецепти
Прочетен: 6077 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 25.03.2018 16:29

Прочетен: 6077 Коментари: 2 Гласове:
7
Последна промяна: 25.03.2018 16:29

Тъй като не можахме да достигнем в пълната им цялост всички географски ширини, някои от тях дойдоха при нас.
Така достигаме до извода, че прясната риба е съвършен продукт за една изискана сносна вечеря. Тя е достъпна само в големите градски центрове.
И така, купува се прясна риба, по задължение морска - солената вода е гаранция, че паразитите в рибата са обезсолени и е налице един природно обезпаразитен продукт. Внимавайте със сладководните рибки - вкусовите удоволствия могат да излезснат солени във здравен аспект. Няма сладководен екцемпляр лишен от паразити.
На кои риби да се спрем:
Ето и скромната класация - Фагри, ципура и лаврак. Тези риби притежават естествен подкожен слой мазнина с полиненаситени мастни киселини. Рибите се вземат задължително пресни и изчистени. Ножът минава от двете страни на рибата за проверка на остатъчни люспи, плод на несъвършения начин на чистене на работниците в супермаркетите. Независимо от изчистването им, по тях остават остатъци от вътрешните им органи, които ако не се изчистят вгорчават месото при термичната обработка. За целта ножа се пъха по напречно по средата на рибата в близост до гръбнака в задната част на коремната кухина. Ножът пробива гръбната перка с режеща страна в посока назад към опашката. След като се раздели рибата на две половини ножа се обръща с режещата част в росока към главата и разделя рибата на две половини плъзгайки се успоредно по гръбнака. Главата се отделя задължително от двете филета риба. Двете филета риба се измиват на водната струя и по колемните им повърхности се отстраняват всички тъмнооцветени вътрешности - трябва да филетата да останат бели на цвят без нито едно петънце от вътрешните органи и каквито и да било ципи. Филетата се поставят предвалително осолени и поръсени с мащерка и девесил върху скара-плоча.
Консумират с чаша бира с жива закваска или чаша бяло вино. Бялата морска риба не върви с червено вино.
Може да ви звучи странно, но чоите на фагрито са невероятно вкусни.
Гарнира се с пюре от царевично брашно или качамак и малка чашка със сок от лимон.





Фагрито е далечен братовчеид на ципуракиса.
Така достигаме до извода, че прясната риба е съвършен продукт за една изискана сносна вечеря. Тя е достъпна само в големите градски центрове.
И така, купува се прясна риба, по задължение морска - солената вода е гаранция, че паразитите в рибата са обезсолени и е налице един природно обезпаразитен продукт. Внимавайте със сладководните рибки - вкусовите удоволствия могат да излезснат солени във здравен аспект. Няма сладководен екцемпляр лишен от паразити.
На кои риби да се спрем:
Ето и скромната класация - Фагри, ципура и лаврак. Тези риби притежават естествен подкожен слой мазнина с полиненаситени мастни киселини. Рибите се вземат задължително пресни и изчистени. Ножът минава от двете страни на рибата за проверка на остатъчни люспи, плод на несъвършения начин на чистене на работниците в супермаркетите. Независимо от изчистването им, по тях остават остатъци от вътрешните им органи, които ако не се изчистят вгорчават месото при термичната обработка. За целта ножа се пъха по напречно по средата на рибата в близост до гръбнака в задната част на коремната кухина. Ножът пробива гръбната перка с режеща страна в посока назад към опашката. След като се раздели рибата на две половини ножа се обръща с режещата част в росока към главата и разделя рибата на две половини плъзгайки се успоредно по гръбнака. Главата се отделя задължително от двете филета риба. Двете филета риба се измиват на водната струя и по колемните им повърхности се отстраняват всички тъмнооцветени вътрешности - трябва да филетата да останат бели на цвят без нито едно петънце от вътрешните органи и каквито и да било ципи. Филетата се поставят предвалително осолени и поръсени с мащерка и девесил върху скара-плоча.
Консумират с чаша бира с жива закваска или чаша бяло вино. Бялата морска риба не върви с червено вино.
Може да ви звучи странно, но чоите на фагрито са невероятно вкусни.
Гарнира се с пюре от царевично брашно или качамак и малка чашка със сок от лимон.





Фагрито е далечен братовчеид на ципуракиса.
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене