Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2018 21:05 - Съвършената технология за съвършената вечеря по нашите нещастни географски ширини
Автор: apollon Категория: Рецепти   
Прочетен: 5540 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 25.03.2018 16:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тъй като не можахме да достигнем в пълната им цялост всички географски ширини, някои от тях дойдоха при нас.
Така достигаме до извода, че прясната риба е съвършен продукт за една изискана сносна вечеря. Тя е достъпна само в големите градски центрове.  
И така, купува се прясна риба, по задължение морска - солената вода е гаранция, че паразитите в рибата са обезсолени и е налице един природно обезпаразитен продукт. Внимавайте със сладководните рибки - вкусовите удоволствия могат да излезснат солени във здравен аспект. Няма сладководен екцемпляр лишен от паразити.
 На кои риби да се спрем: 
Ето и скромната класация - Фагри, ципура и лаврак. Тези риби притежават естествен подкожен слой мазнина с полиненаситени мастни киселини. Рибите се вземат задължително пресни и изчистени. Ножът минава от двете страни на рибата за проверка на остатъчни люспи, плод на несъвършения начин на чистене на работниците в супермаркетите. Независимо от изчистването им, по тях остават остатъци от вътрешните им органи, които ако не се изчистят вгорчават месото при термичната обработка. За целта ножа се пъха по напречно по средата на рибата в близост до гръбнака в задната част на коремната кухина. Ножът пробива гръбната перка с режеща страна в посока назад към опашката. След като се раздели рибата на две половини ножа се обръща с режещата част в росока към главата и разделя рибата на две половини плъзгайки се успоредно по гръбнака. Главата се отделя задължително от двете филета риба. Двете филета риба се измиват на водната струя и по колемните им повърхности се отстраняват всички тъмнооцветени вътрешности - трябва да филетата да останат бели на цвят без нито едно петънце от вътрешните органи и каквито и да било ципи. Филетата се поставят предвалително осолени и поръсени с мащерка и девесил върху скара-плоча.
Консумират с чаша бира с жива закваска или чаша бяло вино. Бялата морска риба не върви с червено вино. 
Може да ви звучи странно, но чоите на фагрито са невероятно вкусни. 
Гарнира се с пюре от царевично брашно или качамак и малка чашка със сок от лимон. 
imageimageimageimageimage
Фагрито е далечен братовчеид на ципуракиса.












Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - apollon,
01.03.2018 00:05
Пред всички риби предпочитам паламуд.
цитирай
2. apollon - С поздравление към онази персона, ...
24.03.2018 17:57
С поздравление към онази персона, която около 15 години от време на време й минаваше през главата да ме отрови.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14520103
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930