Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2021 08:50 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 955 ЗАЩО АГРЕСИЯТА ПРОДЪЛЖАВА
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.07.2021 23:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 955
Защо агресията продължава
И няма край - на шир и длъж!


image



Много е писано, не един път и аз съм коментирал темите на българите.
Разсъждавал съм за интереса към земята ни, за няколко вековната руска манипулация върху съзнанието ни, за гръцкия, сръбския, руския и румънски геноцид, за упоритото умишлено разкъсване на етноса и територията, която от хилядолетия владее, писал съм за присвоените от други - религия, бит и култура, споделял съм, както за технологиите, помогнали на човешкото общество да израсне, така и за откраднатите богове, за пренаписването на историята, за унижаването и мачкането на българския етнос от чужди, и от свои - с удоволствието на садисти.
Срамувам се от причиненото унищожение и нечовешката им жестокост, гневил съм се за изкривяването на генетичните, исторически, религиозни и културни факти, за глада и преселенията на стотици хиляди, за измамните имперски и колониални, политически и садистични решения срещу него, за краха и за предателството, въпреки военните му победи, за контрибуциите и насилствено отнетата земя, и собственост, гордея се със стоицизма на народа – до момента на поредното му покоряване и отново, започналата, нестихваща гавра с героите му, заменени с други и наложени с измислени – чужди, и все руски!
Винаги съм се питал и винаги съм си отговарял, че това е изкуствено създаден, манипулиран процес, който се стреми да приглуши стойността на дареното от народа ни, на необозримия му обхват и на неоценимата му стойност! То „изисква“ унищожение на българския народ, на ликвидирането му като творец, като източникът, защото, след като го няма – претендентът става притежател, остава единствен и велик!
Към това се стреми всяка власт от началото на руската държава и Петър I – та, до днес, повече от три столетия, а настъпателността и агресията й - нямат край!
*
Кой народ в света има в центъра на столицата си паметник на колонизатора!
Коя е тази столица, която столетия наред няма изграден, поне един, паметник на национален герой?! Може ли, да кажете?
Знам, че знаете, но, не се ли срамувате!

На кой друг народ по света, най-големият религиозен храм носи името на някакъв измислен, чужд „светец“?! Привикнали сте, нали – по робски, като червеите с калта! Без да се срамувате, че народът не е намерил сила да го посвети на своите духовни покровители или на някой, който му е дал знанието, преди всички други, а му се е лепнал този - като храчка! Очевидно, за да покажете раболепието си!

Питали ли сте се, защо и най-големите градове на нашия териториален, религиозен, и политически окупатор не притежават, поне един храм, който да носи неговото име! Дори и да има – на какво основание, с какво право българският катедрален храм ще носи името на някакъв второстепенен чуждестранен светия, а не подобаващото име на свой религиозен и морален водач?!
Откъде, накъде?
Заради това, ще попитам – кога ще се събудите?!
Кога ще поставите нещата и проблемите на мястото им!
Кога, най-сетне, ще ги разрешите справедливо за себе си?
*
Всички цивилизовани човешки общества и днес отбягват колаборация с властта на държавата от изток и то, не заради общия й нисък уровен на живот или заради технологичната й изостаналост, а заради етническата и моралната й непочтеност, заради ненаситната й и вечно пияна агресия.
Не се интересувам от отношенията им с останалия свят – търся политическата свобода и независимост, от които народът ми се нуждае, за да просперира!
Какво още искат тия от нас, какво търсят от нас!
Нормални ли сме или продължаваме да сме роби!
*
Обществото отдавна разбра, че илюзията им за Третия Рим, е химера! Че химера е и илюзията на Третия Интернационал! И децата знаят за остарялата политическа догма, която защитават, от която и светът бяга, защото е измамна, а и те, самите го доказаха като я изядоха!
Единствено те, все още – не искат да прогледнат!
Целият свят вижда икономическата и технологичната им изостаналост, но, не и те! Откъде идва ненаситният им глад за чужда земя, не им ли стига тяхната, малко ли им е? Дали, не ограничава с нещо развитието им - защото няма причина да се стремят да завладеят останалия свят? Може би, поведението им е продължение на столетните им самозаблуди! Но, това е и смешно, и нереално, дори, противопоказно - и за тях, и за средновековните им форми на човешко, етническо, и народностно общуване, които, все още, употребяват?
И аз се питам, защо продължават!
Докога ще дърпат къшея хляб от устата ни!
Докога ще ни крадат, докога ще се месят в живота ни!
Питам се – докога ще ни дърпат надолу!
И си отговарям - до когато им позволяваме!
мп

                  
   



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381198
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031