Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 15:27 - Безкруполните закони на България (=НРБ)
Автор: apollon Категория: Политика   
Прочетен: 1444 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 25.05.2017 19:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всички предприятия в България използват свръхевтини и крайно некачествени суровини в ущърб на совите клиенти. Ето защо не купувайте българското. Пластмасите употребяват канцерогенни суровини и масово лазболяват населението и своите потребители, да не говорим за работниците. Металните части с хром-никел алергизират както работниците, така и своите предразположени клиенти.
Нужни  са спешни законодателни мерки и по-строги наказания, включително и затвор за собствениците на отвързани кучета, които причиняват страх или телесни повреди на гражданите или смърт, както и предвидени значителни обезщетения за пострадалите. Отвързаното и безстопанствено куче  да се инкриминира като опасно за обществото деяние. Все повече се уверявам, че юристите са най-лявото съсловие, което не си върши работата.
Едно странно обстоятелство при жилищните влогове, е че няма как да си изтеглиш влога - забрана, която не фигурира в никоя друга страна освен в България, което разбира се, както знаете, е нарушение на граждански свободи на населението.
За да получиш жилищно-спестовния си влог трябвада имаш току що закупен жилищен имот, да имаш дългогодишен жилищноспестовен влог, да нямаш движимо и недвижимо имущество на стойност по-висока от 60 000лв., да не си прехвърлял имот след 1981г.
Обърнете внимание, че държавата нагло борави с думата влог и че този влог е под директното разпореждане на притежателя на влога. Не само това, притежателя на жилищно спестовни влогове има и издадена банкова карта от ДСК банк, където фигурират жилищно спестовните точки.
Наскоро се появи информация, че края на срока за обезщетение на притежателите на лихвоточки ще е до края на ноември 2016. Дори това да е истина, такъв срок би бил незаконен за изпълнение върху суми от националната парична единица на страната, освен ако България не е обявила фалит.
Напомням на изобретателите на този закон за жилищноспестовните влогове, които се опитаха няколко пъти да ограбят парите на гражданите с такива влогове, че в България действа и Закон за гарантиране на гражданските влогове, в чиято защита влизат и жилищните влогове. Всички влогове са гарантирани от държавата. Но държавата няма право да налага условия като да нямаш движимо и недвижимо имущество на стойност по-висока от 60 000лв., да не си прехвърлял имот след 1981г. Държавата няма право да пречи на притежателя на жилищноспестовен влог да отказва тегленето на събралата се сума по него.
Моля неправителствените организации и тези по правата на човека да сезират Европейската комисия за финансов произвол и престъпно законодателство, касаещо закона за жилищно-спестовните влогове, който забранява на гражданите да изтеглят сумите по влоговете си, да налагат условия за компенсация и така да предоставят максимално голям период за олихвяване, от който единствен ползвател е държавата.
Всички лица с жилищни влогове имат право подадат колективен иск за пълното парично заплащане на влоговете и лихвите, чийто ползвател е бил държавата без да се налагат допълнителни условия. Колективният иск може да включва и незаконосъобразността на клаузите от закона за жилищно-спестовните влогове. Държавата не трябва да дава компенсации, а да изплаща размера на тези влогове при желание от страна на притежателя.
Предоставям ви статия, която ясно обяснява проблемите и кражбите по един закон за жилищното спестяване в България.

Как държавата краде жилищно-спестовните влогове на хората - статията обяснява несправедливостите по един закон за жилищно-спестовните влогове

Поредната несправедливост от страна на държавата към  гражданите е абсолютната подигравка с жилищно-спестовните влогове на хиляди българи.  Притежателите на дългогодишни жилищноспестовни влогове чакат с години да получат обезщетенията си. Процедурата по "осребряването" на лихвоточките е изключително тромава и трудна за хората, които от 70-та година на миналия век са спестявали, за да си вземат жилище. Закона за уреждане правата на гражданите с многогодишни жилищноспестовни влогове (ЗУПГМЖСВ) претърпя редица изменения, които са в ущърб на притежателите и така стесни кръга на правоимащите компенсация хора.

Заради трудния път на "осребряването" и инфлацията стотици хора се отказаха от обезщетенията си, друга голяма част пък не отговаряха на изискванията, трети изпуснаха срока. За да получиш компенсация трябва да имаш дългогодишен жилищноспестовен влог, да нямаш движимо и недвижимо имущество на стойност по-висока от 60 000лв., да не си прехвърлял имот след 1981г.

Защо обаче, трябва да се оставят граници, след като държавата е работила толкова много години с твоите пари? Нали за това е влог? Влагаш парите си, които след това би трябвало да изтеглиш когато прецениш. Отделно на това с подаването на документи има куп такси, които трябва да платиш, за да получиш евентуално твоите лични спестявания...или тези на родителите си. За всяко нещо "кихаш" допълнително пари на държавата. Удостоверяване на подпис, данъчна оценка на имота, проверка дали земята е общинска, нотариални и държавни такси, които лично на мен ми излязоха над 2000лв. За допълнително "улеснение" държавата задължи притежателите да внесат ПРЕДВАРИТЕЛНО определен % от стойността на лихвоточките си, като такса.

Но каква е тази такса и за какво е изобщо не е ясно. Този % е различен за всяка община, като за област Пловдив е 4% , което на мен ми струваше около 700лв., които давам на държавата, за да получа парите от родителите си, които с пот на челото са събирали. За 1г. минават изплащания за по 4-5 месеца по списък.

За Пловдив в момента се изплаща за края на 2010г., миналата година изплащаха за средата на 2010г. Темпото е ужасно бавно, а при една инфлация, може изобщо хората да не дочакат парите си. Как така държавата разполага години наред с парите на хората, които се равняват на милиони и накрая вместо да ни плащат и лихви /както когато вземеш кредит от банката напр./ гледат да те лишат от тях?

За справедливост изобщо не искам и да говоря, но редно ли е това? Кога държавата ще намери пари, за да изплати полагащите се обезщетения? Също така преди години 1 лихвоточка се равняваше  на 1,20лв., а сега на 0,08лв. Колко още смятат да грабят от хората? Изобщо има ли шанс хората да получат наистина парите си или и тези ще потънат в нечий джоб? Медиите не дават гласност на проблема, политиците не предприемат нищо, всичко е в един голям застой, а хората чакат с надежда да получат скоро своите пари. Има хора, които са изтеглили кредити, за да си купят жилище и да бъдат обезщетени, а държавата с какво помага? С нищо!

Държавата прибра милиони левове, а сега явно иска да прибере и останалото, а хората....те да се оправят какво могат. И без това сме свикнали да живеем въпреки "помощта" на държавата!

 

Росица Жорова



image





Гласувай:
6



1. apollon - За любителите
25.05.2017 17:15
За любителите на политическата сатира ето и следния линк
http://apologetic.blog/novini/2017/02/10/profesiia-politichesko-mekere.1508883
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465198
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031