Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2013 10:05 - Кой ни накара да забравим?
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 5936 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Дяволите… Кои всъщност са те, какви са и откъде по дяволите идват? Какво търсят те сред нас и какви са истинските им цели?

Само до преди 100-150 години ние, българите сме знаели за песоглавците много повече от останалите европейски народи. След Освобождението обаче почва необяснима кампания, насочена срещу историческата ни памет. Някога вкъщи имахме една дебела книга, останала от прадядо ми – „Длъжности и права на свещениците”. В нея бе включен специален раздел, озаглавен „Езически обичаи и борбата с тях”. Съжалявам за тази книга, от Държавна сигурност ми я конфискуваха като фашистка литература. Сетих се за нея като разглеждах снимките на тези стенописи.

image

Явно нашите прадеди са имали много точна представа за външния вид на дяволите в Ада. Дали не са знаели нещо повече и за самия Ад?

Отново се връщам към змейовете от българските народни приказки. Тяхна характерна особеност е, че умеели да се преобразяват в хора. Или поне да изглеждат такива в очите на хората. Само че старите българи някак си умеели да ги разпознават. Сещам се за съществата с четири пръста, изобразявани върху керамика и дялани върху камък. Те пък странно напомнят същите изображения от Централна и Южна Америка. Да не говорим за идентичните каменни истукани у нас и на планетата Марс. Нещо много станаха съвпаденията. Но да не се отклоняваме от темата. Тя беше за песоглавците.

image
image

В Интернет няма особено много информация за тях, но все пак не липсва съвсем. У нас тази тема е табу. У нас заговори ли се за песоглавци следват подигравки. Пълно отричане. Или направо истерика. Моите писания за тях пък се посрещат с пълно мълчание. Е, не съвсем. Пак има удари и атаки, но формално по други поводи. Защо по дяволите е това отношение? Изглежда именно дяволите накрая ще се окажат ключът към разгадаване на загадката.

Дяволите… Преди много години разговарях с човек, който знаеше много, даже твърде много по тези въпроси. И той ме пита:

- Знаеш ли, че в цялата човешка митология само ние имаме легенди, че сме побеждавали дявола и сме го принуждавали да ни служи? Ами знаеш ли, че само ние казваме на Бога „Дядо Господ”? Само ние не треперим пред Бога, в нашите очи Той не е страшен и жесток Гръмовержец, а наш прародител. Мислиш ли, че това е случайно?

image

Не знам, все още нямам достатъчно данни. Но все си мисля, че разковничето е някъде тук. Забраната да се разискват теми, разисквани свободно по цял свят. Геноцидът над българите. Необяснимата неистова ненавист на евреите към нашия народ. Какво можем да направим?

Ами да викаме Дядо Господ на помощ и да хващаме дявола за рогата. Засега доколкото мога да преценя само го дърпаме за опашката.

image

Виждате реален скелет на реален песоглавец. Убит с помощта на древен Тенгриански ритуал. Ние сме умеели да ги убиваме, а после сме знаели как да ги погребваме. Нещо, което никой друг народ не е могъл да постигне.

Ето я истинската причина, поради което темата за песоглавците е табу в България. Вярно, по цял свят тя не се ползва с особена популярност, но единствено у нас, хората, позволили си да я разискват са подложени на едни или други репресии. Ние, българите сме знаели как да се справяме с напастта. Същата тази напаст днес ръководи целия свят с помощта на верните си слуги от така нареченото Световно правителство.

Но ние знаем как да се справим с нея. И ще се справим!

15 октомври 2012 година

 

 

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2992079
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031