Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2013 03:00 - Гърция с териториални претенции към Булгария: доказателства и факти
Автор: apollon Категория: Политика   
Прочетен: 7594 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 21.01.2015 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уважаеми български граждани, 
представят Ви се фотоси от паметника на незнайния воин в гръцката столица Атина. На пръв поглед българската дипломация и политици са слепи да разберат в какво се състои проблема. Журналистиката по същия негласен начин е запушила своите мегафони българско производство и мълчи по напора на патоса за добросъседски взаимотношения и устрем. А проблемът е, че Гърция използва гръцките имена на български и македонски градове в паметника на незнайно загиналите гръцки войници. Това на езика на дипломацията и политиката означава, че Гърция запазва своите териториални претенции към териториалния суверенитет за посочените български градове с гръцски имена и твърди, че те и населението в тях са с гръцки произход от хилядолетия насам. Това пък от своя страна значи, че в случай на бъдещ военен конфликт с Гърция, нещо което не трябва да се изключва и което практически не е неосъществимо, нашата южна съседка би предявила претенции за посочените градове.  Българските журналисти нехаещи за старогръцкия вероятно не са открили дипломатическата и политическа несправедливост. Правилното поведение във случая е гръцките военни, загинали на българска територия да се изпишат с имената на българските градове, където това се е случило. Корекция не е настъпила, следователно Гърция и до ден днешен в своя национален паметник твърди, че градовете Петрич, Горна Джумая, Кресна, Гоце Делчев и Разград са изконно гръцки по произход и принадлежност. 
За жалост тези български градове, за които Гърция е водела войни с България са наречени с гръцки имена, без самите имена на селищата да са изначално гръцки.
Вместо за Петрич се изписва Петритси. Вместо за Гоце Делчев се говори за Неврокопи. Вместо за Разлог се говори за Махомия. Вместо за Горна Джумая се изписва Tzomagia. И въпреки названието Джумая да е турско, наглата гръцка историография изписва българския град с звуконаподобително и приблизително звучене Tzomagia.
Тази безобразна несправедливост се повтаря и с много македонски градове - вместо Велеш се изписва Mpeles, вместо населеното място в Македония Баница се изписва Mpanitza.
Разбира се тази статия е за да се размислят българските лингвисти, българските дипломати във външно министерство, да се размисли самия БАН. При положение, че жертвите на българския народ са огромни, за да защити тези територии като изконно български, следва ли да се мълчи по този въпрос. Не е ли редно, не го ли изисква здравомислещата дипломация да бъде отнесен този въпрос към Европейската комисия. Защото Гърция съдра световното новинарско пространство, че Македония откраднала звездата на Вергина и своето име от гръцката история. Въпросът е следва ли ние българите да мълчим и да позволяваме подобни дипломатически и политически волности?


Обидно е когато завоевателните жертви на съседите и нарушаването на суверенитета на България, може да бъде интерпретиран като героизация на загиналите по време на подобна кампания. Но реално няма страна, която да не признава своите войници за герои, дори когато самата тя е преследвала грешни политически цели и позорна за човечеството насилствена политика.  Така, че факта, че гръцките войници, загинали на територията на България, присъстват в паметника на незнайния воин в Атина сам по себе си не е обиден. Силно грабителската политика на Гърция е в унисон с националистическата идея за Греция Магна. Изводът е само един: Безумно е слаба дипломацията и политиката на България на фона на старите и новите исторически реалности.

Ако все още някой се съмнява да териториалните претенции на южната ни съседка, то ще ви поднеса доказателството, че в случай, че Гърция няма такива намерения имената на българските градове щяха да бъдат изписани като Петрич, Гоце делчев и Разлог, а в действителност те са изписани с гръцки имена, което е най-грубия, позмолен и грозен начин за предявяване на подобни претенции. 
Заради многото българо-говорящи люде в Северна Гърция, южната съседка не отваря гранично пропусквателни пунктове с България, за да не става ясно, че с измама и политически машинации са придобили чужди за тях територии.

image

imageimageimage
Същите териториални претенции Гърция има и към Македония, но вече към цялата територия на Македония.

ИЗВОД: Гръцкия национализъм, шовинизъм не е по-малък от сръбския и румънския, а както показа официозния вестник Милиет и от анадолския.
 ВЪЗ ОСНОВА НА ВЯРАТА, КОЯТО ГЪРЦИЯ ХРАНИ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ ИЗКОННО Й ПРИНАДЛЕЖИ В ГРАНИЦИТЕ НА ОТДАВНА ИЗМРЯЛАТА ВИЗАНТИЙСКА ИМПЕРИЯ , ГРЪЦКИЯ ШОВИНИЗЪМ ЧРЕЗ АНГЛИЯ ПЕЧЕЛИ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ВОЙНА, ЗАГРАБВАЙКИ ЗАСТРАШИТЕЛНИ РАЗМЕРИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ.
ТОВА ВЯРВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА И ЗАНАПРЕД. ТО Е НЕИЗКОРЕНИМО В ГРЪЦКИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НАГЛАСИ. А БЪЛГАРСКОТО ОВЧЕДУШИЕ, ОСВЕН ЧЕ ВОДИ КЪМ СЛЕПОТА Е И БЕЗГРАНИЧНО.


https://soundcloud.com/intec-digital/sets/pure-intec-two-disc-2-jon











Гласувай:
12


Вълнообразно


1. apollon - Най-после един стойностен анализ в днес бг
24.04.2013 21:01
Най-после един стойностен анализ в днес бг въобще, както и за склонността на една друга съседка на България да се разширява и на изток, и на запад според новата карта на Турция

http://www.dnes.bg/blogini/2013/04/24/sasht-sreshtu-kitai-v-globalnata-politika.186466
цитирай
2. aristotelis - apollonvski, Ученици и преподаватели от Испания благодарят на Гърция!
29.04.2013 19:45
Kутригури,Xуни,Утигури,Готи,Траки,Прабългари,Tюркски,Oногури,Славяни...? Кои са тези диви и варварски племена? 2 videos които се излъчват в целия свят: Ученици и преподаватели от Испания благодарят на Гърция за всичко което е дала на света! Ученици и преподаватели от Испания благодарят на Гърция!
GRACIAS GRECIA - Video Febr 2013
"Gracias, Grecia" Nuestra herencia ("Thank you Greece" Our heritage),
Reportaje emitido y realizado por la televisión autonómica "7 Región de Murcia" el 11 - 02 - 2013. Entrevista a Arístides Minguez y Pedro Pruneda
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rc9RnwPXoJ0
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YiRSvCMMPoI
цитирай
3. aristotelis - Посолство на Република България в Атина, Кратка история на България ".......Прабългарите, народ от тюркски произход"
29.04.2013 19:48
http://www.mfa.bg/embassies/greece/bg/611/index.html

Посолство на Република България в Атина, Кратка история на България ".......Прабългарите, народ от тюркски произход"
Република България
Министерство на външните работи
Посолство на Република България
Атина, Република Гърция
През втората половина на VІІ в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска.
КОНТАКТИ
Посолство на Република България в Гърция
Адрес: Greece, 15452 Athens, 33-A Stratigou Kallari Str., Paleo Psychico
Teлефон:
+30 2106748 106
+30 2106748 105
+30 2106748 107
+30 2106748 108
Дежурни телефони в извънработно време:
+30 6937 096 220
Факс: +30 2106748130
Работно време: 09.00 - 16.00 ч.
E-mail: Embassy.Athens@mfa.bg
цитирай
4. aristotelis - Един реален поглед към Българската ...
29.04.2013 19:55
Един реален поглед към Българската история!

Александър Стоянов

Българите винаги обичат да се изкарват онеправдани, прецакани, а не рядко и преебани. Преебани най вече от историята и от своите съседи. Характерна за българското национално мислене е идеята, че винаги трябва да има някой виновен и, че този някой определено не сме ние. И така вече 132г. българският народ сипе хули, псувни и проклятия към всички свои съседи и към света като цяло, за техния масонски заговор да се ликвидира славният български народ.
Историята ни е изпъстрена със заблуди за несъкрушимата българска армия и за излъганите надежди на цял един народ. Разбира се, ние никога не сме виновни. Храбреци и герои, които са излъгани от подлите и безчестни съседи, а дори и да се опитаме да критикуваме собствените си недостатъци, писатели и историци рисуват образа на един наивен, як балканджия, който наритва всички задници, но накрая се оказва надхитрен и измамен.
Какво излиза – сърби, гърци, румънци и турци са виновни, че са защитавали националните си интереси (които са пълно противоположни на нашите) и са ни прекарали! Безсрамници! Боклуци! Как не ги е срам!?! От къде на къде ще извличат полза за себе си, вместо да ни оставят да оберем всичко което искаме и да ги прекараме!?!?! Ами онези двулични копелдаци руснаците? Хем ни освобождават, хем след това искат пак да ни заробят, а когато не им се връзваме, ни преебават и започват да подкрепят сърбите! Те са виновни! Трябваше да ни спасят! Трябваше да преебат цялата си световна политика, за да измъкнат малката ни държава от блатото на собствената й глупост! Длъжни бяха! Длъжни! Нали? Дали?
Истината е че никой никога не е бил длъжен на България. В политиката, в истинската политика, няма дългове! Има само оползотворени шансове и пропуснати възможности. Трябва да успееш на всяка цена, най-често, като забиваш ножове в гърбовете на братята си и чукаш жените на враговете! Това не е мач между Левски и ЦСКА където единия печели, а другия е морален победител. В историята и в политиката, а и в живота въобще, няма морални победители, защото няма морал. Печелят тези, които умеят да превръщат възможностите в успехи. За съжаление, след освобождението си, българите никога не са имали тази чудодейна способност. Ние сме може би единствената държава в света, която за последните 100 години не е реализирала нито една възможност като хората и въпреки това все още съществува. И ако това не е повод да се гордеем! Слепи сме да видим че историята ни дава шансове отново и отново, за да се опитаме! Шансове, които много други държави и народи не са получавали. Коя е тази държава, кой е този народ, който губи последователно в рамките на по-малко от 50 години една локална и 2 световни войни, а след това излиза с повече територия от тях, отколкото е имал преди това? Мисля, че няма други такива. Но ето ние стенем и страдаме. Национална катастрофа! И не една, а цели две! И може би националните ни катастрофи наистина са две, но те не са през 1913 и 1919, а по-скоро през 1944 и след 1989г. Но никой няма да посочи последните две години, понеже за тях и особено за това, което се случва след втората сме си виновни самите ние. А това не е изгодно за един народ на светци и невинни, които всякога са били брутално изнасилвани от някой чужд, външен враг.
И нека не се чудим че идеята за външния враг е толкова популярна и до днес. Това е така, защото тя не ни е „насадена” от комунизма (който сега всички сочим с пръст и обвиняваме за всичко), а присъства от Освобождението, ако не и от по-рано! Защото дълбоко в душата на българина е залегнал принципът, че „другите са ни виновни”. И ето че Балканските войни и Първата Световна война ни дават идеалния повод да си изплакнем ръцете в кристалната вода и да кажем- „ние сме пас, спечелихме всички битки, но вие все пак ни преебахте с помощта на Великите сили”. И така злите турци, гърци, сърби и румънци са ни виновни….Чудя се, сега, докато пиша тези редове, дали сме ги мразили защото са ни надхитрили или защото сме им завиждали, че те са се рашилили с доста а ние – със съвсем малко…. до колкото познавам българите, най-вероятно е и заради двете неща….
Но истината е малко по различна…истината е, че тези псевдонационални катастрофи са просто едно нескопосано управдание за тиняка, в който живеем в момента. Те са жалък опит на българина, да оправдае собствената си политическа неграмотност и дипломатическа импотентност. Истината е, че този народ винаги е бил, е и ще бъде анално обругаван най-вече от своите. Защото преди 132, преди 100, преди 90, преди 50, преди 30, преди 20 години, та чак до сега, некадърното политическо управление в България е било, е и вероятно ще бъде единствената причина за политическото, икономическото и дипломатическото фиаско на България. Защото нека не се лъжем, ние сме една държава-неудачник. И за това сме си виновни само ние! Никой друг! Защото и други са били прецаквани, и други са били ограбвани, и други са били преебавани…но само ние българите вече почти 100 живеем по инерция в състояние на постоянно безтегловно, анално проникване и нямаме нито волята, нито желанието да направим нещо по въпроса. Раните понесени от „националните катастрофи” съвсем не са нелечими. Големият Съюзнически вибратор, който ни е бил набит брутално през 1919, е набит и на Германия и на СССР, с доста по сериозна сила и на доста по-голяма дълбочина. До 1933г., обаче, те и двете са протегнали ръка и са го извадили. България също е можела да го стисне, да скръцне със зъби и да го извади от отзад. Нямало е никой да ни спре…но ние не сме го направили. Били сме заети да търсим виновни и да се чудим как сме били толкова преебани. За съжаление, Втората световна война и последвалата я вече ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА забиват този вибратор още по дълбоко в родния български гъз. Най-верният питомец на СССР дори и не помисля да извади вибратора. На Партията Столетница и на нейните членове, им се е харесвало да гледат как Големия Червен Брат натиска и натиска вибратора, а България се гърчи ли гърчи. Така минали 45 години и българите окончателно привикнали с този вибратор. Светът също свикна да ни гледа нагъзени и покорни, чакащи поредната порция анален секс. И докато ние се възприемаме като олигавена, разкрачена проститутка, светът също ще ни възприема така. За това България никога няма да се оправи, докато сама не извади вибратора. Защото в света на пропуснатите и реализираните възможности, когато един е паднал по корем със забит в гъза вибратор, другите няма да му го извадят и да му помогнат да стане….НЕ! ТЕ ЩЕ ГО НАБИВАТ ОЩЕ ПО-НАВЪТРЕ!!!!
цитирай
5. apollon - Както виждате всичко това е възм...
29.08.2013 23:26
Както виждате всичко това е възможно благодарение на продажните и некадърни български политици.
цитирай
6. shtaparov - Гръцкия език е осакатен варвари...
05.06.2021 04:41
Гръцкия език е осакатен варваризат,създаден от груоа афразийски пирати преди 27 века. Много негови думи приличат на маймунски крясъци,преведени в циганска махала. Затова с него не можеш да изпишеш по свестен начин ни едно европейско наименование,а всичко се изопачава до неузнаваемост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14470202
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031