Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 21:34 - Очертанията на Новия Свят във въпроси и отговори – Част 6
Автор: oppt Категория: Политика   
Прочетен: 11541 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Очертанията на Новия Свят във въпроси и отговори – Част 6

Линк за Част 5:

http://oppt.blog.bg/politika/2013/02/28/.1059233

 

 

  

В: Богати ли сме?

О:
Ами казват, че да, но на мен този въпрос не ми е много ясен засега. Според една от последните статии на Дейвид Уилкок (
http://divinecosmos.com/start-here/davids-blog/1107-new-russian-doc/) реалното количество злато е 2 420 937 метрични тона (всичкото добито злато на Земята през цялата история по официални данни е 166 500 метрични тона, около 14 пъти и половина по-малко). Това прави по около 350 грама на човек, при 50 $ за грам прави 17500 $ на всеки човек. Все пак не ми се вижда твърде много. Отделно други ценни метали, скъпоценни камъни и други ценности. Отделно всички активи на държавната собственост на всички държави-корпорации, които фалираха. Смятам, че има достатъчно, или поне това чувам. Но информацията  ми по тоя въпрос е малко.

В: И как ще получим достъп до нашите богатства?

О:
Това още не е много ясно. И въпросът тук не е само и не е основно до парите, а до съзнанието. Знаете ли какво са казали досегашните господари на света или поне им се приписва: "раздайте парите на всички хора по равно и за 5 години пак ще ги съберем". За срока не съм сигурен, но иначе напълно им вярвам. Ако не се променят ред неща, а просто само се раздадат пари, това няма особен смисъл.

Ако
  има ново управление, но то пак взема решения, отнасящи се и до теб, без да те е питало приемаш ли ги или не;
  има нови закони, но прилагани пак от старото корумпиранo правосъдие;
  имаш опростени дългове, но пак имаш да плащаш сметки и нужда някой да ти доставя "жизнено важни суровини";
  имаш пари, но пак имаш работа със старите мегакорпорации и техните продукти (вкл ГМО, ваксини, ...);
  имаш свобода на духа, но пак старите религии, култове и секти ти казват кой е правия път;
  имаш свобода на мисълта, но пак старото знание и наука ти казват как е устроен света;
  имаш свобода на движение и притежание, но, разбира се, след като имаш и представиш необходимите документи и разрешителни;
  най-после, имаме всякакви свободи, но останем със съзнанието на духовни роби - хора, готови лесно да предадат на друг правото да взема решения заради самите тях;

Ако всичко това е така, променило ли се всъщност нещо?

Ето един пост, който говори малко по-разширено за същото - "ами ако новото... всъщност е пак старото":

 What if
 
http://removingtheshackles.blogspot.ca/2013/02/what-if.html

Та това е проблемът, който ние имаме да разрешим, не просто формата за получаване на достъп до нашите пари.

Ето още един документ, от Hopegirl, за мнението на хората по света за основните ни проблеми и как да се справим с решаването им:

 Fix-the-world (Поправи света) Проект (от 4.11.2012)
 
http://hopegirl2012.wordpress.com/fix-the-world-project-pdf/


Що се отнася до формата на получаване достъп до нашето богатство, ето някои мои виждания.

  - Получаването на големи суми пари може да е и развращаващо, и да доведе до блокиране на икономиката, ако изведнъж много хора се откажат да вършат работата, която са изпълнявали досега и която е важна за обществото. Мнозинството от хората биха разпилели или биха се чудили какво да ги правят, ако получат дори умерено големи суми пари. Хората просто не са боравили с такива количества пари и не могат изведнъж да се научат. Ако изобщо ще се раздават някакви пари, не намирам за уместно раздаване на нещо повече от дребни суми, да ги наречем "джобни пари" или "коледни подаръци".

  - В ред случаи важното са не парите, а нещо друго. Например болни и възрастни хора, хора с недъг имат нужда от помощ, обслужване, съдействие, а не толкова от пари. На тях не им е лесно да намерят кой да им помага, а парите може и да им ги вземат, без да им извършат услуга. Добре е парите да се дадат на някой, който ще им предоставя съвестно тая услуга, от която се нуждаят. Тоест нуждаещите се от услуга получават именно това, от което се нуждаят - услугата.

  - Постигане на безплатно базисно съществуване на хората е за мен определящото. Човек трябва да разполага с необходимото му за едно прилично съществуване и без да има нужда от пари. Той трябва да не се страхува за своето преживяване и оцеляване, дори ако не работи за известно време. И когато се отърси от тоя страх, той ще започне да прави това, което му харесва, което обича да прави, и евентуално ще получава от това и пари. С тези пари той ще има достъп до нещо повече от базисното съществуване. Понеже доста стари професии ще се окажат ненужни и доста хора, които досега са работили в тях, ще останат без работа в добавка към тия, които в момента са без работа, то постигането на безплатно базисно съществуване, както и опрощаването на несправедливите дългове ще осигури на хората да могат спокойно да приемат това развитие. Ако това е най-лошото, значи не е толкова лошо. А оттам нататък започва по-хубавото.

  - Материално-духовен обмен. Важно е според мен да стане ясно, че и за духовния продукт може да се плащат пари, както и за материалния. Четох, че идеята "духовните хора трябва да са бедни", е една идея, внушена от тъмните сили, която спомага по-трудното разпространение на светлината. Затова е важно както хората, които предлагат духовен продукт, да не се срамуват да приемат пари, така и тия, които го ползват, да не забравят да ги предлагат. Разбира се, може да се предложи и нещо друго, въпросът е да има равностоен обмен, както и проява на уважение към този, който е положил някакви усилия, за да ви предостави продукта.  Тук не става въпрос да се изискват винаги пари и само тогава и само на тези, които са платили, да се предлага духовния продукт - това вече е търгашество и то не говори за много висок духовен ръст.

Казано е също "Даром вземате, даром давайте". Няма ли противоречие? Важно е да се разграничи - парите, които е редно да се дадат на НАС, заради това, че създаваме продукт с високи духовни и дори божествени качества, не са за божествената стойност, която може би изобщо не може да се измери в пари, която сме получили даром и която даваме даром. Парите са за това да покрият НАШИТЕ разходи и усилия за въплътяването на тази божествена стойност в нещо, в някакъв продукт, правейки я достъпна за много други хора.

В: Ако сегашните пари са невалидни, то не нарушаваме ли закона като продължаваме да си служим с тях?

О: Ами щом не са изведени още от употреба и щом няма още валидни, значи вероятно не сме в нарушение. Нали основната ценност сме ние, хората. И щом  необходимата ни размяна на стоки може да става все още със старите пари, то защо не. Освен това няма измама. Предполагам, че с въвеждането на новите пари, тези с покритие от ценни метали, ще се направи обмяна на старите примерно 1:1. Също така банковите ни сметки, ако няма данни за незаконно придобиване, смятам, че ще бъдат прехвърлени към новите пари по същото съотношение. Да му мислят тези, за чиито сметки има данни за незаконно придобиване, защото след ресетването тия сметки ще останат нула. Според казаното в разследването ПАРАДИГМА, дори ако парите са обърнати в различни ценности и друго имущество, това няма да помогне на незаконно придобилите ги да си ги запазят.

В: А какво ще стане със задълженията на държавата?

О: Ами пенсиите явно трябва да продължат да се изплащат. Много хора вероятно биха починали, ако само им кажат, че им се спират пенсиите, и би се получило голямо и ненужно намаляване на човешкия потенциал. С пенсиите шега не бива. И наистина, след толкова години ограбване от държава, работодатели и кого ли не, хората заслужават поне това. Също тия, които желаят да получават пенсия, трябва да научат с какво разполагат до момента и ако искат, да си го получат или да продължат да плащат. Но наистина това е въпрос, който трябва да се уреди, след като се изяснят много неща и се вземе мнението на хората, като вероятно ще има различни възможности според различните желания.

Изобщо казано там, където има нужда, особено за жизнено важните системи, смятам, че ще продължат да бъдат поддържани, докато бъдат заменени с нови или отпадне нуждата от тях. А мисля, че всички обществени системи в днешния им вид не отговарят на бъдещите изисквания и или ще трябва да се заменят с нови, или да се закрият. Но това трябва да се прави постепенно и внимателно. Надявам се, че след като се поосвободят от страха, хората ще започнат да проявяват и мъдростта, която носят в себе си.

В: Значи с невалидните, но още действащи пари можем да си платим може би несправедливите, но също още действащи сметки за ток?

О: Ами аз си я платих, моята бе нормална. И това не е стачкоизменичество, а моята принципна позиция - съществуващите жизненоважни системи, като енергоснабдяването например, не трябва да се подкопават нито пряко, нито подмолно, докато не се заменят с нови такива, ако старите са намерени за неподходящи. В протестите по този повод, които май вече прераснаха в протести не само по този повод, има неща, които не одобрявам - прилагането на насилие или унищожаването на имущество например, това не се толерира и от божествените закони, както вече се отбеляза.

Но в протестите има ред неща, които одобрявам:
  - да не се позволи на някой да "яха" протеста и да го насочва за свои, обикновено користни цели;
  - да се каже ясно, че според нас има проблем в цялата система;
  - да се каже ясно, че щом ние плащаме, ние трябва да имаме права да определяме условията на договора

Има обаче много неща, които не са известни на протестиращите. Ако държавата е фалирала, то и договорите й с енергопроизводителите и енергоразпределителните дружества значи са прекратени.

Освен това енергията на бъдещето ще е свободна (безплатна) и чиста. Освен това нейното достигане до потребителя няма да е по сегашната електропреносна мрежа, а пряко. Оказва се, че тази мрежа имала вредно въздействие върху Земята, както и изисква поддържане, тоест прави енергията платна.

Предполагам, че когато трябва да се прави избор между безплатна и чиста енергия срещу платна и мръсна, няма да има нужда от референдум. Това означава край на АЕЦ, ТЕЦ, може би и ВЕЦ, край на енергоразпределителните дружества. Вероятно част от техническия персонал във въпросните производства ще бъде нает да демонтира съоръженията (както и работни групи от цигани да демонтират жиците, те имат сръчност в тая работа; това е шега... донякъде; вероятно ще има и по-напреднали технологии, но и подобни работни групи може би ще са нужни някъде).

Аз вярвам, че всичко това ще стане, но не знам колко бързо. Наистина се надявам поне информацията за новите източници на енергия да излезе скоро, защото хората трябва да научат, че има съвсем други възможности, за които те сега не знаят. Както и тези, които ще останат без старата си работа, да се уверят, че при условията на новия живот това не е толкова страшно. Но все пак енергоснабдяването е жизненоважна система и докато не сме изградили новата, не е добре да рушим старата. Ако не можем да въведем новата система достатъчно бързо, значи трябва да се договаряме със сегашните енергопроизводители и енергопреносчици да продължат още известно време работата си.

В: И за живота като цяло нещо да кажем накрая? Явно не можем да разгледаме тук всяка конкретна сфера на живота.

О: Предстои ни да се запознаем с определени групи същества. Под запознаване имам предвид твърдо да сме наясно, че те съществуват, както и да се срещнем и да общуваме  с определени техни представители, да ги видим по медиите и т.н. Защото ако става въпрос за писано, казано, дочуто, то и сега има доста много информация, но за много хора тя е съмнителна, и наистина голяма част от нея май е неволно или преднамерено лъжлива.
 
   - Самите ние (човечеството). Кои сме ние и защо сме тук, на Земята? Този най-важен въпрос хората не си го задават много често, но трябва да научат, че в него е същността.

   - Досегашните господари на света. Независимо как ще ги наречем - "досегашните господари на света", "силите, които бяха", илюминати, тайната кабала или друго - важното е да стане вече ясно, че те съществуват. "Теорията на конспирацията" трябва  да престане да е теория и да стане просто конспирацията.
 
 - "Извънземните същества". Под това название тук имам предвид не само базираните (живеещите) извън земята космически раси, а всички "същества, имащи тяло от нашата плътност (измерение)". Безспорно извънземните са основната група, но следва да се отбележи, че има такива същества, които живеят под повърхността на земята, а дори има и полувидими същества, които живеят на повърхността на земята. Под полувидими имам предвид, че могат да стават и невидими, или че се крият от хората, и не за друго, а за да не бъдат изтребени от "разумния човек". Засега съм чул за сирените, "снежния човек" (йети) и други подобни народи. "Извънземните" може да са "добри" или "лоши". Твърди се, че в сегашния ключов момент от историята "лоши" не се допускат повече до контакт с хората, но в миналото, дори доста скорошното, е имало такива контакти.

   - "Извъндименсионални същества". Най-важните тук са възнесените учители, архангели и ангели, както и други висши същества, та до самия Бог. Тук принадлежат и цивилизациите от други измерения. Някои от тях явно могат да си сътворяват физическо тяло от нашето измерение и да ни се представят видими, но това им е доста натоварващо, затова не го правят. Така те искат и да ни подтикнат да работим за отваряне на сетивата ни за по-висшите измерения, където можем да ги видим или като постоянно пребиваващи, или те могат да си сътворят тела, които са по-приемливи за тях. Отново да кажем, че тук също се имат предвид и "добри", и "лоши". Тъмните учители са учели тайните господари на света как да го завладяват, а светлите учители са учели своите ученици как да се справят и да подкрепят хората да се справят. Тъмните същества са ограбвали хората, а светлите са им помагали. Казано просто като обща информация това едва ли е новост. По-важното е, че всичко това е истина и че "истината далеч надминава всяка фантазия". И ние имаме да се запознаем с тая истина.

Миналото. Трябва да научим истината за нашата история, и то не последните 2-3-5 хиляди години, а милиони години, и особено последните 100 хиляди от тях. При това не само какво са правели хората, а и какво са правели и как са взаимодействали с хората съществата от останалите групи. Специално истината за извършеното от  "досегашните господари на света" е доста мрачна. Подтискащо и натоварващо е да се запознава човек с тая информация. Моят подход е да се запознавам по малко, на малки порции. Но бъдете готови за съвсем нова история.

Бъдещето. Имаме да се запознаем с много нови възможности и да си възвърнем много временно изоставени способности. Трябва да обмислим и сътворим бъдещето във взаимодействие с останалите групи същества. Отсега нататък това взаимодействие става съзнателно, тоест осъзнато и от нас, защото за другите групи същества то е било осъзнато и преди. 

Най-важното обаче е да започнем да усещаме същността, истинските мотиви и намерения, които имаме самите ние, както и другите същества. Дори ако научим,  приемем и се убедим, че определени същества са ни направили много добрини, но не разбираме техните истински мотиви, ние можем да се съмняваме и дори да се страхуваме, че те имат в крайна сметка някакви немного чисти намерения спрямо нас. Също така, като научим какво са направили тъмните същества на хората, ние можем да ги намразим, ако не разбираме истинските мотиви и истинските причини. Добре е да се знае, че ние самите сме били някога извършители на тъмни деяния от гледна точка на сегашното ни съзнание. Като цяло нужно ни е едно твърде издигнато съзнание, за да разберем историята, както и за да разберем бъдещите възможности. Според мен дълбоката причина за скриването на историята е, че не сме били в състояние да я разберем и интерпретираме правилно, докато имаме едно доста ограничено съзнание. Затова именно тя е била скрита.

В: Как да вървим през този нов живот?

О: Ами да кажа няколко неща, които считам за най-важни.

   - Винаги да държим на Истината. Например да започнем да свикваме винаги да говорим истината. В космоса цивилизациите, чиито представители едно говорят, а друго правят, не се считали за много разумни. Ако искаме не само да се наричаме "човек разумен" (хомо сапиенс), но наистина и другите да ни признават за такива, явно се налага да започнем да се отучваме от някои стари наши навици.

   - Да приемем милосърдието, състраданието, прошката. Трябва да разберем, че не бива да съдим нито себе си, нито другите за извършеното в миналото, без да имаме достатъчно издигнато съзнание, което да може да погледне цялостно на целия процес на развитие. Когато имаме такова съзнание, тогава се вижда, че няма и какво да съдим, всичко е имало своя смисъл. А още сега е ясно, че много от извършеното от нас в миналото е вече несъвместимо дори с нашето сегашно съзнание. Това често се отнася и за другите, за извършеното от тях спрямо нас. Дори ако не са още пробудени, това скоро ще стане. Но дори ако продължават да имат подобно съзнание, ако това съзнание е крайно ограничено, можем ли да ги съдим за това, че е ограничено? Така ние не им помагаме тяхното съзнание да се разшири и издигне, дори често напротив, още повече го ограничаваме. Докато съдим, може да се каже невежествено, себе си и другите, ние ограничаваме себе си.

   - Да разберем Любовта. Днес се говори много за любовта, истинската любов, чистата любов, безусловната любов, Любовта. Но поне на мен не ми е лесно да я разбера. Разбирам, че ние разбираме Любовта, когато я проявяваме, когато я приемаме и пропускаме през нас. Трябва да я практикуваме. Добрата новина е, че тя никога не отказва да дойде при нас, ако ние я приемаме.

 14-22 февруари 2013

Автор: ууу

 Източник:

 http://indigota.com/index.php?topic=6744.msg81368#msg81368

 

 

 

 

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: oppt
Категория: Новини
Прочетен: 63792
Постинги: 17
Коментари: 5
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031