Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2011 12:57 - Време е Турция официално да признае геноцида на българската нация
Автор: apollon Категория: Политика   
Прочетен: 9415 Коментари: 17 Гласове:
18

Последна промяна: 04.09.2011 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колко време ще се мълчи за извършения от турците геноцид над българската нация?
Не сте ли забелязали, че нито една фондация, нито един български интелектуалец, нито един български политик или партия, не са повдигали официално въпроса досега Турция - сърцето на мюсюлманите, пряк наследник на арабските империи, да признае за извършения геноцид над българската нация.
Нашите изклани деди чакат децата им да се сетят за зверството и неправдата извършена спрямо тях. Тогава Европа беше лицемерна, остава лицемерна и сега. Англия, Франция и Германия гледаха с насмешка и безразличие на геноцида по време на Априлското  въстание гледат по този начин и сега. Единствено една далечна страна като САЩ проявяват съчувствие и загриженост изпращайки  журналиста Джанюариъс Макгахан, защото даже и към индианците не е проявявана такава жестокост и човеконенавист.
В много български селища изкланите българи са погребани по християнски обичай, в други селища,където клането е било поголовно не е имало кой да зарови умрелите и смрадта на гниеща човешка плът се е носела със седмици.
Всеки един истински българин следва да иска Турция официално да признае за кланетата и геноцида над българската нация, което е била официална политическа линия на тази държава десетилетия наред.
Аз съм против политическото обединение на България и Турция, което неминуемо предстои след изявеното желание на Турция да се асоциира в Европейския съюз, тъй като тази страна не е признала за греховете които е извършила към множество християнски нации като българската, арменската,  сръбската грузинската, албанската кюрдската и други.
Самото непризнаване на обезщетението на тракийските имоти от страна на Турция, говори за реваншистката нагласа, Турция да гледа на българските земи като своя изконна принадлежност.
Нито един български политик няма силата да застане и поиска правата на своя народ, правата на своите измрели и изклани деди.
Аз съм против политическото обединение на България и Турция, докато Турция официално не признае за геноцида над българския народ.
Ето това считам за важно днес за всеки българин като негов дълг.  Във фалшът на обшествения живот считам, че всеки един българин който може да пише следва да има мнение по този въпрос. Това бе и моята лична гледна точка, която бях длъжен да изразя публично в знак на искреност с вътрешните ми убеждения.



Искам да напомня, че турските орди избиват мирно население наред с въстаниците в редица изцяло български селища - тези, които мога веднага да ви цитирам са Брацигово, Перущица, Оборище, Копривщица, Батак, Панагюрище и др. Част от тези събития е и делото на Христо Ботев и воените действия водени от него във Врачанския Балкан. Именно геноцидът извършен по време и след Априлското възстание дава широк отзвук в целия свят и е повод за стеклото се освобождаване на България.
И защо след ка""то познава арменския геноцид и се признава от много страни по света има хора които не желаят да признаят геноцида срещу българите. А именно арменския геноцид следва събитията от упорито отричания български геноцид.
История на Арменския геноцид

Contemporary requirements towards turqish political system.
The Bulgarian genocide of the Turqish empire. The turqish genocide against the christians. Напомням, че целта на статията е да види политическата отговорност от минали събития и няма как да служи като повод за разпалване на етнически вражди или за противопоставяне, защото всичко е в историята, но това не значи, че трябва да се забравя. Тук не се държи сметка на етноси, а на политика.

Беше обърнато внимание от "Тайната роза", че е налице разлика между турци и османлиите и именно защото османлиите ги няма, за да понесат отговорността за безчинствата си ,техните деца турците имат това морално право да го направят и да защитят честта си наследници.

За хората забравили историята си - нека изкуството да им говори. Константин Маковски 1877 "Българско мъченичество"
image

Обобщение на действителните елементи на османо-турския геноцид над българите:
1. Изселване на аристократични болярски семейства извън пределите на България в далечни краища на империята. Поголовно избиване на бунтуващите се българи. Редица  богати българи са с иззети имети и изпратени на доживотна каторга на егейските острови - Тасос, Самос и други.
2. Геноцид по време на кърджалийските вълнения. Масово опустошаване на населени места църкви, стотици хиляди загинали в опит да запазят правата си. Стотици хиляди бежанци в съседни населени места и извън пределите на България - Молдова, Украйна, Румъния, Банат, Сърбия, Албания, Русия. 
3. Масов геноцид на българите по време на Априлската епопея и локален геноцид при локално разпрострели се възстания - Чипровко, Карпошово, Търновските възстания, Велчова завера и други. Опитите за възстания и самите военни действия срещу поробителя се считат за въоръжена съпротива от военен характер, но в случая тази съпротива е в резултат на отсъствието на всякакви човешки права и следователно е гражданска съпротива срещу геноцида и робството.
4. Масов геноцид на тракийските българи.
5. Организирано етническо изселване и обезлюдяване на българските земи в многовековната каторга на Диарбекир и други каторги в Анадола. Повечето затворници са със статут на доживотен затвор и упражняване на тежък физически труд в полза на империята. Диарбекир практически оберкървява и скършва политическата съпротива на българите със своите милиони жерви през изминалите векове.






Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. secretrose - ...
02.06.2011 14:10
Геноцида не е на турците а на османлиите, има огромна разлика.
Когато има война няма виновни, няма невинни.
Нито едно робство не е фатално, ако след него семенцето на нацията е покълнало и се е развило. България е силна и без да рови в миналото, нека гледа не назад а напред. :)
Но мен ме изумява друго... патриотизма на българина избива само по празниците. В останалите дни ходим по почивки в Кушадасъ, в Мармарис, търгуваме с Турция и изобщо... :) честит 2 юни.
цитирай
2. apollon - Уважаема госпожо, не е важно кога ...
02.06.2011 14:30
Уважаема госпожо, не е важно кога избива патриотизма на българина, а дали го има или го няма. Също така е важно не дали се говори на празниците, а какво е съдържанието на това говорене.
Радвам се, че имате мнение, но държа да бъда честен със себе си.
Относно нормалния културен туризъм искам да ви изясня, че Турция е красива страна за всички етноси и туризма с историята не бива да се смесват задължително, тъй като природния и историческия туризъм могат да бъдат две различни неща.
И като финал на нашия разговор бих ви казал, че Турция не е Terra non grata, а заради своята големина, забележителности и красоти е Terra incognita, което не пречи на никой етнос да прави туризъм където и да е по света по което и да е време.
цитирай
3. анонимен - въпроси
02.06.2011 20:45
всъщност какво би променило едно такова признание?-
миналото си е минало,с което би трябвало да се гордеем-
друг е въпроса доколко сме съумели да извлечем нужните за нас
като народ поуки от него-геноцида мисля е по-страшен,когато идва
от своите...а що се отнася до патриотизма-мисля,че това е термин вече
с много изкривено възприятие-мисля,че не в Турция се коренят нашите
проблеми,а по-скоро в самите нас като нация-и по-конкретно в липсата на
национално самочувствие и самоопределяне
цитирай
4. apollon - Позицията е принципна - не можем да ...
02.06.2011 20:49
Позицията е принципна - не можем да едно семейство с палачите - ако трябва да бъдем едно семействоц трябва да си признаят грешките а те не признават нито за нас, нито за Армения.
В някой страни като Канада дори само отричането на арменския геноцид може да ви вкара в затвора.
цитирай
5. анонимен - Може ма в друг живот
03.06.2011 12:37
Турция за разлика от нас е държава пази си нейното и не кляка на всеки срещнат нито има такива готини традицийки като нашите в смисъл както българите се мразят и ядат помежду си го няма никъде за това нито ще се опраим нито ще изкараме дивиденти от там хората които отговарат за това само ще гледат да приберат парата за обикновения човек 2 и 50 ако може и тех да не му дадат имам имоти там ходих скоро да ги видя всичко е написано и подредено даже кмета на одрин ме пусна в хана на дядо ми подпитах по инстанции тук там никой не ми обърна внимание нашите продсто не ги е еня за нас ако сам не се уважаваш не очаквай чуждия да те зачита,със сигурно ще подкупят някое продаж но келеме и то ще ни продаде за 200 300 хиляди долара че може и по малко и няма да посмее да повдигне въпроса
цитирай
6. анонимен - Трудно е в наши дни да се отсее про...
03.06.2011 13:43
Трудно е в наши дни да се отсее пропагандата от историческата истина! Има народни източници които са на базата на предания.Обяснимо е от епохите на османското владичество сведения за тези насилия да липсват. Никоя чужда страна в Европа не би се намесила във вътрешни отношения на Турската Империя. Има обаче и нещо друго, вътрешният ред се е извършвал от еничари. Те са така наречената наемна войска за борба с вътрешните безредиците.Тази еничерска войска е имала отчасти функцията на сегашната ни полиция.Или по точно на баретите които са отряд за реагиране при масови безредици.Еничерската войска се е състояла основно от българи. Дори по време на Априлското Възстание същата е виновна за клането. Когато пристига редвоната турска армият т н аскетите възстанието е било жестоко потушено от еничерските орди.Те с гордост заявяват, че сами са се справили с бунта. Проявена жестокост е имало, но ако ще държим за истината тя е на българи срещу българи! За наемници са използвани български деца сираци или насила изтръгнати от родителите им деца от бедни семейства за служилители в отоманската Империя. Същата се явява владелец на чужда заграбена земя и потисник на народа живеещ на територията и.Може уверено да се нарече владичество! Робство е пресилено предвид това какви са били робите в Римската Империя и древна Гърция сравнявайки с тях класификацията на робство е друга. С определението турско присъствие с което омаловажаваха тези епохи в учебниците по история ,също категорично няма да се съглася.Това не са американските бази само да са присъствали тук без да заплащат наем за престоя:)
цитирай
7. анонимен - dalboka rana zazdravqva no obida ne se zabravq
03.06.2011 14:34
ranite ni ot turskoto igo sa zazdraveli da priemem sas stoletieto ot onezi vremena a obidata koq e? te osmanliite sa bez4instvali i iznasilvali bez red bg zenite, momite i.t.n. v rezultat na , koeto sa se narodili imeno dnewnite taka nare4eni ; mohamedani; i sawo i potur4enite ni. kravta na tezi hora e omewana no zapomnete balgari tezi mohamedani sa potomstvoto na potur4enite ni predci eto wo ne gi nari4aite turci. tova e obidata i istinata golqma.
цитирай
8. анонимен - Пропусна и Ст. Загора, където за 68 ...
03.06.2011 15:06
Пропусна и Ст.Загора,където за 68 часа са изклани 14,500-14,700 души.Нито един български политик не споменава този факт.Да прочетат книгата "Страданията на българите и Освобождението на България"от Г.Димитров.Стига са ревали за правата на мюсюлманите и техните джамии.Мълчанието и пасивността на политиците е политика на геноцид и предателство спрямо българския народ!
цитирай
9. apollon - Ето как мисли цъфтящата културна ...
06.06.2011 13:42
Ето как мисли цъфтящата културна младеж на страната в модерни времена

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=11597
цитирай
10. atil - Ако политическата власт не попадне ...
07.06.2011 02:32
Ако политическата власт не попадне в български ръце в недалечно бъдеще,то всичко може да се очаква.А друга власт българите по мирен път никога няма да видят вече...Ако започне да се провежда българска вътрешна и външна политика всички чужди сметки веднага излизат - без кръчмар!А да се оплакваме няма смисъл,защото няма на кого.На кого да се оплачем от Турция,СССР и Антантата??!
цитирай
11. bizcocho - Те историята измениха. . . "...
07.06.2011 17:55
Те историята измениха... "турско присъствие" - бля, бля...
И аз не съм за всяване на омраза към днешния турски народ, но да се отричаш по този начин от проляна кръв си е измекярство. Историята не трябва да е политическа пропаганда, а факти. От истините тряба да се извличат поуките, да не се повтарят грешките, а не да си покриваме новите апетити с видоизменянето и' и криенето на миналото...
цитирай
12. apollon - за жалост младите мислят, че тази ...
07.06.2011 18:29
за жалост младите мислят, че тази статия обвинява сегашния турски народ, а тук се обвинява политиката на една империя и трябва да се обвинява, защото не може на черното да се вика бяло и не може жертвите да бъдат забравяни.
цитирай
13. apollon - Очевидно статията предизвиква ...
09.06.2011 13:57
Очевидно статията предизвиква объркване у всички и малцина разбират какво се цели с нейното написване - твърде жалко наистина.
цитирай
14. plushok - Поздрави!
16.06.2011 19:57
apollon написа:
Очевидно статията предизвиква объркване у всички и малцина разбират какво се цели с нейното написване - твърде жалко наистина.


Вярно! Не разбират. Силно впечатление ми направи. Отдавна трябваше да се кажат тези неща. Браво, че си го направил, подкрепям.
Пра дядо ми е гнил в Диарбекир чак до третата амнистия, която го връща не половин, а почти не човек. Принудил се е да се самоубие след преживяното, разклатеното здраве и това, че не е могъл да бъде вече МЪЖ. А същият е Ботев четник.
Не мога да простя, няма и да забравя.
Това не е расизъм, това е настояване за правда и признание.
Трябва да се извинят, както го направи дори Ватикана за други нейни позорни постъпки.
Турция в ЕС - НИКОГА !!!
Не трябва да се допуска!
Помнете историята си хора !!!
цитирай
15. apollon - Аз дори получих упреци, че статията ...
16.06.2011 20:52
Аз дори получих упреци,че статията и шовинистка и националистическа - една туркиня бе страшно гневна (s imeto Мюзи) - фрапираща е дискусията в блог бг, където модераторите заемат проосманска позиция и на всичко отгоре са блокирали без повод темата сякаш е против интересите на българското общество.
ето и линка
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=11597

Понесох критики,че съм националист- нещо, което не е така.Не може съхранението на историческата памет да бъде национализъм.
Жалко е, че толкова българи систематично са унищожавани в Диарбекир това е една от страните на осман-турския геноцид. Трета важна същност на този геноцид е унищожаването на тракийските българи като политика по етническо прочистване на балканските територии на Турция. Благодаря за подкрепата - тази подкрепа е за загиналите от гноцида и е по същество подкрепа за паметта на България.
цитирай
16. apollon - Ето и едни пресни пресни турски н...
17.07.2011 13:46
Ето и едни пресни пресни турски новини за политически скандал от първа степен

http://society.actualno.com/news_353533.html
цитирай
17. apollon - А тук снимка на наш високоуважаван ...
27.07.2011 09:04
А тук снимка на наш високоуважаван политик се мъдри под сайта за турско кино- уважават си хората аркадашите. Този политик учудващо прилича на Георги Първанов

http://www.facebook.com/nefesfilm
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14464971
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031