Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 19:33 - Джеймс Ъорлик - герой на истината и мисълта на Васил Левски
Автор: apollon Категория: Политика   
Прочетен: 2535 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 10.05.2011 02:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не е учудващо, че съвременността ни е лъжовна. Медиите казват половин истини и дори откровени лъжи. Хората говорят истини и вярват на лъжи. Политиците лъжат с мотива,че няма да да предадат гласоподавателя след като веднъж  гласува своето доверие. Полицията е висок стожер на опазване на сугурността, без мнението на повечето хора да е блестящо.
Нашето общество чака героите, за да станат жертви и да придобият героичен облик. Но всички мълчим пред силата на лъжата.
Никой май не иска да говори истината. Американците в България говорят обаче истината. 
Героизацията на Джеймс Уорлик стартира с изказването, че в България има две съдебни системи - една за бедни и една за богати. Много  американци са честни и много обичат България - готови са да говорят само истина за тази малка земя, в която има море, планини, равнини и липса на пустини - тяхна нова родина. Така структурата  на БТК и всички тайни на българите вече се знаят от американците само за смешната цена от 200 милиона. Те ли са виновни или ние сме продажни? Може би американското БТК слага най-точните диагнози и истина за българското общество, казани с вълшебната и смела уста на американския посланник. За мен  този човек е герой, макар и с американски интереси.
Благодарение на българските политици, на съдебните магистрати, на футболисти, лекари,  управници, полицаи, на спортисти и хора от всички прослойки, страната ни е световно известна с масовото разпространение на корупцията и това също бе споменато от посланника Уорлик. 
Уорлик прави най-добрият пиар на българската съдебна система и огромна услуга на обществото ни. Уорлик води война в България с нечестни депутати и вредни явления в обществото ни, заради което получава упреци, но това не пречи на политика, който е устата на истината.
Мутрите рекетират отново по улиците, с надеждата за собствените интереси, с това че защитават обществото от самите себе си. Мутрите облякоха бели яки , пораснаха, еволюираха и сега са найновата форма на правораздаване в България - най-добрата обвинителна и оправдателна система в България, нещо като българско мешере. 
Уорлик помага повече на българското общество отколкото който и да била български интелектуалец, разбира не без интереси в нашата родна страна. Но щом не можем да извлечем поука, външни фактори ще се възползват неуредиците в България.
Българският съд получи своя жесток шамар от американската политика, който може да бъде обоснован със противоречиви случаи подобни на тези на Максим Ставински и безброй други такива казуси.
Мутрите направиха нови писани и неписани закони, за да не влизат в затвора.
Използвайки конкретно описание на съвременността можем да кажем, че времето действително е във нас, но ние не сме във времето.







Гласувай:
10



1. boristodorov56 - Провораздаване в България?!
09.04.2011 20:07
Не знам какво дава основание на доста хора у нас да си мислят, че съществува провораздаване.
Не съм убеден, че съществуването на Министерство на правосъдието е аргумент за това основание.
Съдилища, държавни обвинители и независими защитници може да има, но правосъдие в истинският смисъл на думата юристдикция - у нас в никакъв случай няма.
У нас съда съди - защото такава по презумпция и законодателство е ужправораздаването, и не търси, и не раздава справедливост.
цитирай
2. apollon - Напълно оправдано заключение
09.04.2011 20:17
Напълно оправдано заключение
цитирай
3. pagan - Юристите в България
10.04.2011 10:52
и по- точно тези от последните 20 години в парламента създадоха една паяжина от нови закони, изменения, допълнения, тълкувания и т.н. с които техните колеги от съда, а и те самите, когато изпаднат от трапезата на кюфтетата, да могат да паразитстват на гърба на избралите ги. Имаше един много хубав виц по въпроса: Едно вампирче пита баща си.
-Тате, гладно съм, какво да направя?
-Излез на улицата и смукни от този малко кръв, от онзи малко, и така ще се нахраниш!
- Е- е - е-, много сложно, бе тате, не може ли да хвана някой, и да му изпия всичката кръв?
-Не е редно, татковото, все пак ние сме вампири, не сме адвокати!
цитирай
4. apollon - Страхотен депутатско-адвокатски ...
10.04.2011 12:39
Страхотен депутатско-адвокатски виц - честен депутат и честен адвокат- мисия невъзможна. Имиджът на професията върви преди този на индивида. И тва с кръвопийството как подхожда и на двете професии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14466028
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031