Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 00:00 - Гнили банкови ябълки и гнили съдници със гнили сокове
Автор: apollon Категория: Новини   
Прочетен: 3818 Коментари: 9 Гласове:
10

Последна промяна: 14.01.2015 23:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Няма по -голям срам от най-новата история на българската държавност, в който всички чуждестранни посланници, не без основателния натиск на ЕС, да тръбят, че в България всичко е гнило. Ние българите си го знаем, теглим хомота и търпим. Хората не желаят нито ГЕРБ, нито ДПС, нито БсП и сини лалета. Но политическата мафия прави заобикалящи маневри с измами като формира нови политически субекти, за които да се гласува. Новият резил е Бареков-яхтата, който има наглостта да се прави на обиден за видите ли подлото предателство извършено спрямо неговата непорочна личност.  Освен журналист, той е и кинематографист, защото сам се филмира и сам си вярва. Същото мекере излизе и фронтовата линия на патриотите. Бойко ги гушна всички тези маймуни като стръкове кокичета и ги забучи в задния двор на своята политическа партия. Сега може да се твърди, че Гърб е най-опасната политическа мафия на новото време, където всички партии са клептократки.
По закон партии са определени като основни властови инструменти на държавата. Това прави всяка гражданска инициатива чужда на обществото, тъй като тя е абортивна, слаба, невъзможна и безсмислена. Параметрите на политическия живот са така заложени, че тромавите политически ходове на партиите са далеч по ефективни от гражданското общество. Поради това има и далеч по смущаващи събития като фалита на банки.
Гражданска процедура трябва да се задейства за КТБ и да се потърси отговорност на БНБ за допуснатото изтичане на 4 милиарда лева обществен ресурс - по закой тя е финансовата институция, на която й е вменена отговорност за контрол. В противен случай е възможен ефекта на банковото домино от много гнили ябълки на банковата система. Върху тях дори не пада и прах.
Голяма част чужди посланници от ЕС изявиха мнението си за гнилите съдисти в съдебната система, но те не се трогнаха да се обидят. Пред истината най-добрата стратегия е да си нагъл.

https://bivol.bg/gnili-yabulki-bis.html

https://bivol.bg/category/b-files-en/b-files-bad-apples-en?lang=en
 
18:24 | 01.12.2014 | 968 прочитания Размер на текста image image
image

Цветан Гунев

След като повече от пет месеца обвиняемият подуправител на БНБ Цветан Гунев беше в неплатен отпуск, за да не влияе на разследването на прокуратурата по случая "КТБ", от 24 ноември той се е върнал отново на работа. Това съобщиха от БНБ в отговор на въпрос на Mediapool.

Гунев отново е начело на "Банков надзор", под чийто контрол е станало източването на 4 млрд лв. от КТБ, поради което държавата сега тегли заем, за да бъдат изплатени гарантираните влогове в банката.

Цветан Гунев излезе в отпуск малко преди КТБ да бъде поставена под специален надзор от БНБ. Това стана след като прокуратурата му повдигна обвинение в престъпление по служба. Съдът обаче отказа да го отстрани от длъжност с аргумента, че няма доказателства Гунев да попречи на разследването или да упражни натиск над свидетели.

"От съществено значение е и фактът, че от момента, в който е бил привлечен като обвиняем, Гунев незабавно е взел отпуск, с което демонстрира добросъвестно поведение и липса на желание да възпрепятства разследването", каза тогава председателят на съдебния състав Мария Митева.

Така вторият опит за завръщането на Гунев на работа е успешен, след като през октомври членове на управителния съвет на БНБ му подсказаха, че е по-добре да продължи неплатения си отпуск.

 

Не е ясно какви са намеренията на Цветан Гунев. За разлика от управителя на БНБ Иван Искров, който публично анонсира оставката си още през лятото, но направи редица уговорки за подаването й и тя все още не е факт, Гунев засега пази пълно мълчание по въпроса.

Член на Управителния съвет на БНБ може да бъде отстранен само, ако е във фактическа невъзможност да изпълнява задълженията си повече от шест месеца или ако е признат за виновен за нарушение на служебните си задължения, според Закона за БНБ.

Поради тази причина, въпреки желанието на повечето политически сили в парламента да сменят управителя на БНБ Иван Искров и подуправителя Цветан Гунев, законно основание няма.

След избухналото обществено възмущение по повод неофициалните информации, че Искров ще бъде пратен да представлява България в Черноморската банка като "компенсация" за оставката, премиерът Бойко Борисов отрече да има такава договорка.

Така въпросът остана висящ и в момента БНБ се управлява от същите хора, които допуснаха най-голямата банкова катастрофа от 18 години насам.

Цветан Гунев беше избран за подуправител на БНБ през юни 2013 г., като изненадващо зае мястото на Румен Симеонов, за който до последния момент се твърдеше, че ще повтори мандата.










Гласувай:
14



1. анонимен - Много рядко открехват вратата за истината.
19.09.2011 02:21
Веднъж например се изтърваха и казаха, че два милиона българи са без здравни осигуровки. Е това е показател, колко ни е розов живота!
Пропуснаха обаче да кажат, че за всеки човек от тези два милиона ЗАКОНОДАТЕЛЯТ е определил глоба 500 /ПЕТСТОТИН/ ЛЕВА. Защото не са си платили осигуровките в указания от законодателя срок.
Има хора така са я закъсали, че нямат пари дори за хляб. А те изродите ще ги глобяват.
цитирай
2. apollon - Мисля, че мнението ви е искренно и ...
19.09.2011 11:25
Мисля, че мнението ви е искренно и правилно. Освен това заради несъвършенната административна и инфраструктурна машина, както и заради ромите, отново България се размина сама със Шенген, а не по вина на Холандия.
цитирай
3. hamstera - Някъде из блога ми се моткаше постинг за медийния курвалък...
19.09.2011 13:22
Ако се разровиш, ще си отговориш на доста въпроси. Тук има няколко тикви, които владеят медйното пространство и инструктират редакторчетата си да режат важни статии. Истината е, че взимат пари за това! И която и да е партия да дойде на власт, те са като фурнаджийски лопати!
Поздрав!
цитирай
4. virtu - Медийте са купени за 30 гроша !
19.09.2011 13:28
Те за толкова и майки те си ще продадат !
Обаче ! Ха ха !
Сега информацията пристига за секунди до най- далечното кътче на Земята .
И НИЩО не може да се скрие !
цитирай
5. apollon - Безспорно това е така!!!!
19.09.2011 13:31
Безспорно това е така!!!!

Но нека хората, които ежедневно са пред екраните и радиата, пред вестниците и списанията знаят, че част от парите им отиват на вятъра, защото си купуват лъжливи медии.
цитирай
6. анонимен - Зитицх
20.09.2011 16:55
Майна, остави го това пожарникарче, няма ли да коментираш новата научна сензация, а именно монетата, която уж била на Аспарух?
цитирай
7. apollon - ами не знам къде да погледна
20.09.2011 17:22
ами не знам къде да погледна
цитирай
8. анонимен - Зитицх
20.09.2011 17:34
Във форума бг.наука има тема, там я коментираме
цитирай
9. zabylgarite - твърде меко си го казал
21.09.2011 20:04
медиите са услужливи слуги на властта
платени не със 300 лв заплата като повечето хора из провинцията

властта пържолите нагъва
пенсионер от глад се сгъва
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467420
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031