Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2009 16:34 - Клиентските договори с мобилните оператори в България са незаконни. Понятието "олигопол".
Автор: apollon Категория: Новини   
Прочетен: 1392 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.11.2009 17:32


Офертите предлагани на клиентите от мобилните оператори в България не дават право на клиента да определя различна срочност от 3, 6, 9 и 12 месеца ползване на услуга за телефонни разговори към даден оператор. В това отношение ЕС все още не е подгонил незаконно действащите у нас мобилни оператори. Незаконно е също и записването на гласове при разговор с оператор, въпреки оправданието, че това се прави с цел по-доброто обслужване. Записването на различни гласове на клиенти ще се окаже доходоносен бизнес, когато както вратите ни, така и банковите ни сметки ще се отварят посредством уникалните характеристика на гласа при всяка личност. Как тогава тази дейност да не е незаконна питам аз. Всеки знае, че за да записват гласа ти е нужна прокурорска заповед. Уви в България, чрез корупционния клиентелизъм компаниите за мобилни телефонни услуги са повече от прокурорите - на тях не им е необходима заповед, за да запишат гласа на клиента.
Очевидно вече трябва да въведем понятието олигопол, което също е незаконен феномен в една икономика. Понятието олигопол е аналогично на понятието монопол, но в него се включват два и повече субекта, които чрез тайни споразумения поддържат монополни права над дадена стока, дадена цена или даден сектор от икономиката, което ощетява клиентите и препятства свободното развитие на пазара. Такива случаи бяха разкрити в България по повод установената на всякъде висока цена на сиренето във връзка със съществуването на феномена на два артикула на една съща стока - "сирене" и "млечен продукт", който може да се преведе "сиренаж" или "ала сирене", защото млечен продук ала сирене не съществува. Той фигурира само в мозъците с едно болно мислене. Един артикул или е сирене, или не е. Кръщаването "млечен продукт" не оправя нещата относно неговата никаквост. Същото явление на олигопол бе забелязано и при компаниите изкупуващи зърно на еднаква цена. На тези спекулации държавата понякога гледа позитивно и оптимистично. Подобен олигопол има и при четирите мобилни оператори в страната по отношение дълготрайността на предлаганата от тях услуга, които са обикновено за 2 години, с които те обвързват без възможности за друг тип услуги,, клиентите им да са само техни клиенти, дори и да не са доволни от обслужването.
Очевидно работата на Данс по подслушването я вършат мобилните оператори, защото както става ясно след скандалите в пресата, а да не говорим за скандалите ивън пресата - Данс не е работило, не работи иняма да работи и за в бъдеще. Нека излязат хората в пенсия, мобилните оператори ще поработят вместо тях. Очевидно става дума за преждевременна професионална амортизация.





Тагове:   оператори,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467468
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031