Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2021 11:03 - АБСУРДНИТЕ ДЕЛА В СЪДА.
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1434 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


АБСУРДНИТЕ ДЕЛА В БЪЛГАРИЯ ВОДЯТ ДО ХАОС В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

Българите водят дела за щяло и нещяло. .......
примери за тези нелепи дела има толкова много, че заемаме трето място в Европа по АБСУРДНИ дела.

Българинът определено се съди за щяло и нещяло. Законите позволяват абсолютно всеки спор да стига до съда заради грешната теза, че това е достъп до правосъдие. Държавата също не пада по-долу - тя образува нелепи дела, квалифицира ги по безумно тежки текстове, а след някоя друга година безславно ги прекратява.

Преди време например две пловдивски чистачки в детска градина бяха снимани да събират боклук в очевидно превърнат от години в парцал български национален флаг. Едва ли ще се намери българин, който да похвали подобно нещо или пък да не се почувства леко засегнат. Все пак знамето, химнът и гербът са основните символи на държавността и на националното самосъзнание. А и в момента България е настроена по-патриотарски, тъй като куп партии мерят кой е по националист. Може би затова прокуратурата преигра - тя образува срещу двете нещастни женици дело за престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс (НК) - "Престъпления срещу републиката". Според въпросната разпоредба "който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или герба на България, се наказва с лишаване от свобода до 1 година или с глоба от 100 до 300 лв.".

Ще оставим настрана дали опетняването на националните символи струва само 100 лв. Но ще попитаме къде беше тази държавна власт, когато над множество централни ведомства в София години наред, а и в момента се веят не български национални знамена, а буквално прокъсани парцали. Това не е ли опетняване?

Двете чистачки можеха да бъдат порицани и наказани по Указа за дребно хулиганство, можеха да бъдат уволнени дори.


По абсурдни дела от тези за измама или рекет например: В съда се водят дела срещу собственици на имоти, които дори не знаят че срещу тях се водят дела при "закрити врати"-чрез ЧСИ. Доноси срещу собственици на луксозни имоти....дела срещу кучета, които лаели нощно време - съдят собствениците им, дела срещу собственици на имоти, които дори не са подписвали договори за продажба, осъмват с запор на имота си, само защото срещу тях имало донос пред ЧСИ....и т.н.

Абсурдите у нас започнаха още през 2001 г и не са спряли до сега.едва ли ще спрат тези дела, ако НС не приеме закон за ограничаването на дела по сигнали на граждани, по доноси и без официални доказателства. Защото сега съдът не чете исковите молби изобщо. За съда е важно само че има сигнал за "нередност" чете отгоре отгоре, не вниква в основата на иска, важно е и вноската по иска, ,  и хоп....започва производство.... за съда са важни: вноските по делото и таксите, които никак не са малки.....и после такса - вещо лице....такса за комисия, такса за какво ли не, парите които влизат в съда и "купуването на съдии и прокурори" -  дават се пари под масата,на тайни места, в кафенета или клубове...не е от вчера...корупцията е вече видима, направо боде очите и хората се възмущават и с право. Това не е правова държава. ЕП има регламент за тези неща, но кой от съдиите е чел този регламент, за да го спазва?




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. kvg55 - andri,
19.01.2021 11:10
"Българите водят дела за щяло и нещяло." - също като us-американците.
цитирай
2. shtaparov - Точно така е за съжаление, а нака...
19.01.2021 11:11
Точно така е за съжаление,а наказанията за опетняване на знамето и герба са направо смешни! ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031