Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 20:23 - Феноменът на свинската мас
Автор: apollon Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.08.2017 20:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
забранено за хора, лишени от банално мислене


Понеже има хора с големи претенции във виртуалното пространство без никаво покритие от рода на "аз свинска мас не ям",като в това число спадат всякакъв вид образовани и полуобразовани мутри и мутреси, реших да ви споделя за проблемите на свинската мас. Може за някои от вас проблема да звучи освен забавно, също и комично, но това няма да спре моето изложение.
Няма продукт на света, който да е по-полезен от свинската мас. В продължение на векове тя е смазвала телесните повърхности и вътрешни тръбни системи на множество хищници, корполентни създания и също и хора. Наред с изобретяването на кондома от чистата и почти стерилна повърхност на вътрешната лигавица на пикочния мехур в епохата на Римската империя, по-сухите занаятчийки са смазвали своите двигатели със свинска мас и ефекта е бил толкова проницателен, че техните клиенти в римската епоха са виели по-сполучливо и от далечните прерийни койоти.
Всичко това стои в провивовес на фитнесманиачките от женски и мъжки пол, които казват " аз свинска мас не ям" - ами от това по-смешно нещо няма. Защото единствения свръхконцентриран на енергия продукт от всички човешки храни - това е свинската мас. Човек най добре разгражда всички форми на мазнини, най-достъпна от която е свинската. При това дори монофагеалната употреба на мас не може да доведе до витаминен дефицит, защото маста съдържа освен всички мастно разтворими, даже и малки количества водноразтворими витамини. Ето защо тюленовата мас при ескимосите е единствен питателен източник след месото на тюлена и основен осветително-енергиен източник.
Физиологията на човек е най-добре пригодена да разгражда мазнините и ако те са екологично чисти са най-полезната и чиста форма на енергия.
Проблемът идва през 60-тте години на 20 век, когато е бума на химическата пестицидна революция и която официално е виновна за смъртта на поне 10 000 вида в световен мащаб. Оттогава насетне не съществува понятието чиста мас, защото ДДТ и останалите пестициди се разтварят в подкожните мазнини на всички животни по хранителната верига, включително и у човека. Всеки може да се информира за тези процеси от книгата Мъртва пролет. 
Навремето циганските баници не са се правили с шарлан, а с мас. Във всички села основен маслен продукт е бил маста.
Наскоро ходех пеша, съвсем бос и получих огромни мехури по ходилата. Само след двучасово намазване със свинска мас и мехурите изчезнаха и спряха да ме болят. Никое мазило или крем не може да замести ефекта на маста. Още по ценна е ако в нея е разтворена сол. Моля уважаемата аудитория да не се скъсва от смях. Просто споделям за ефектите на живота.
Навремето след селските боеве и разправии, жените налагали битите си мъже в овчи кожи за да оцелеят, именно заради целебния ефект на овчата мас в драната кожа.
image

image



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14466925
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031