Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2021 09:27 - Виц, Слави и неговите идеи
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2007 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 02.05.2021 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вицът:

Мечката казала
- Тая година ще има много круши.
- Защо?
- Много ми се ядат!

Слави е възпитаник на сините блянове и на студентското ТВ предаване "Ку-ку". Общият знаменател на тия два феномена е ЛЕСНОТАТА - лесна победа над страшен враг и лесна слава. Основни лозунги - Ууууу; Долу БКП (БСП); "КОЛКОТО ПО-МАЛКО ДЪРЖАВА, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ".

Към тия лозунги може да се добави мантрата, че всички проблеми се дължат на липсата на РЕФОРМИ (но да развалиш къща и да направиш колиба, също е реформа), и че за да се реши един проблем, е достатъчна "ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ". (Последното най-често внушаваше Хубавото Наде, със своя неотразим метален тон. Ами ако политическа воля и ВЛАСТ имат хора невежи?)

Т О Л КО В А. Ето от къде иде идеята на шоумена за ЛЕСНО управление на държава БЕЗ КАПЧИЦА ОПИТ.

Слави НЕ ЕЛОШ ЧОВЕК. Напротив. Той е пълен с ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ. Да напомням ли, че пътят към ада е
постлан с добри намерения?

Адам Смит чудесно обосновава идеята за "невидимата ръка" (съвършено самонастройване на либералната икономика). Но не е достатъчна тая ръка и НАЙ-ЛИБЕРАЛНАТА икономика, тая на САЩ, е РЕГУЛИРАНА икономика. И според американски учебник "Макро и микроикономика", там действат 82 000 регулаторни органа (сигурно става дума за местните отдели на федерални и щатски органи). Защото не може да се забрави "Голямата депресия" от 1929-30-та година, с катастрофата на довчера процъфтяваща либерална икономика без регулации.

А Слави няма други идеи за оправяне на държавата, освен "пряката демокрация" на референдумите и "мажоритарните" избори. А има МНОГО ВИДОВЕ мажоритарност и мажоритарни избори. И няма НИЩО ВЯРНО в простата мантра на Слави, че мажоритарност значи избор на личности, а не на партии. В която мантра са повярвали  гласувалите за референдума му и младежите от чужбина.

Затова мълчи Слави, като го опря яйцето.

ТОЙ НЕ Е ОЧАКВАЛ ТАКАВА ПОБЕДА!!! Дали не го изиграха и насадиха на пачи яйца - да ВРЪЩА милиардите ПОЛУЧЕНИ от ББ? Дали не с тая цел БСП се разцепи за и против Нинова, отлюспи се Мая, за АБВ да не говорим?

Сега всеки от ИСТИНСКИТЕ играчи, главно външни, ще търси как да се ВЪЗПОЛЗВА от редкия казус. Едва ли за наше добро.


Тагове:   МЪЛЧИ,   Слави,


Гласувай:
7



1. krumbelosvet - "Лесната" победа
09.04.2021 06:52
"Лесната" победа над страшния враг, я спечелиха САЩ над СССР. Който всъщност беше предаден. След това съюзниците му нямаха избор, освен да се предадат и те. Но това митингите не го знаеха. Или поне не го казваха. И сега търсят причината, че сме смачкани. А причината е тая - "тежко на победените". За 1001-ви път да посоча доказателството - новите "съюзници" се отнесоха с нас ХИЩНИЧЕСКИ. Отнеха ни пазарите, даже вътрешния, чрез чужди молове и чужди банки. Сега внасяме всичко, даже ДОМАТИ, по-скъпи от бананите. Спряха ни ЧЕТИРИ ядрени реактора и ни принудиха да вдигнем с пъти цената на тока. Те знаят, че това допълнително свива производството и консумацията. И най-безспорното за Бг, РАЗОРЪЖИХА ни. Това се прави не на съюзници,.а на ПЛЕННИЦИ. Това сме в ЕС и НАТО - пленници. И ваксини не ни се полагат, освен най-спорните, на час по лъжичка. А Бавария вече купува СпутникV.
цитирай
2. krumbelosvet - Най-заслепеният и гневен сценарист на Слави
10.04.2021 09:01
Не му запомних името на тоя сценарист, защо да помня пошлото. Той беше най-яростния проповедник на прословутия референдум-бум-шум-без ум. И от студиото в квартал "Левски Г" не се излага заедно с другите сценаристи, а сам се излага. И постигна ВРЪХ НА МЕРЗОСТТА след изборната победа:
- Тия които пребиха народа (на първите протести миналото лято, б.м.) да знаят, че не сме забравили!
И върти глава със закана и чувство за ВЛАСТ!!! Вече е готов да мъсти на полицията!!! Това момче не е добре. Какъв ли държавен пост ще му се падне в КЪСАТА "резервна скамейка" на Слави?
ПП: Тошко Йорданов е името на нашия гневен сценарист. Току-що го съобщиха като заместник на Слави. Да ни е честито. Може да стане и зам. премиер, и даже премиер.
цитирай
3. krumbelosvet - Да напомним една характеристика на Слави.
04.05.2021 19:37
Най-кратка но и най-дълбока характеристика:
От "Слави е възпитаник" до "пътят към ада е постлан с добри намерения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955305
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031