Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2021 00:00 - Културните анихилатори на Русия
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1154 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.10.2021 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
:Много плюнки за руската политика има  тук в нета, но тук ще се опитам да говоря само с доказателства. Има и много поплювковци, както безпочвени критикари, така и яростни русофили, на които искам да подрежа крилцата и в чиято величайша чест пиша тези редове.

Путин със своята глупава политика към опозицията привлече изцяло и дълбоко световното обществено мнение и разбира се това няма да е добре нито за неговото управление, нито за народа на Русия.
Но аз не искам да обръщам внимание към настоящата Русия. По-скоро искам да се обърна към нейното наследство и дали то не е провокирало такива изчадия като Путия. Културен фактор ли е Русия в Европа и Азия? Каква е нейната роля в опазването на културата на другите народи, а и на нейния собствен народ?
Донякъде се повтаря историята с България и Русия. И двете страни нехаят за културното си наследство и нетолерират таланта на своето население, независимо, че едни от найталантливите хора се намират на тяхна теритоория. Защо влиянието на Русия се разпростира в пределите на България - вина за това разбира се носи Сталин иЧърчил, като последния продава влиянието си в тази страна. Независимо от тази договорка в последствие Сталин инсталира тоталитарен режим и култ към личността като е строг враг на индивидуализма.
Какви са последиците с конкретни дребни примерчета -
Например Рахманинов  - той е толкова добре гледан от русите, че се налага да избяга и твори в САЩ. Русия е майка за обикновените хора и мащеха за талантите.
Какво правят руснаците в Берлин - крадат цялата културна идентичност на Европа и в частност на германците, лишавайки човеечеството с още непроучени но слава богу запазени в голямата си цялост творби на Йохан Себастиан Бах, Карл Филип Емануел Бах и други немски композитори като краадат архива на Берлинската библиоотека и го превозват в Киев. Там по някакво чудо голяма част от архива се запазва, но и част от него е безвъзвратно загубена.
image

В контраст ще дам пример, че едни от най-талантливите пианисти са руснаците -
започваме с най-доброто изпълнение на Сицилиана от Аркади Володос, последвано от Сицилиен на Евгени Кисин и едно произведение в изпълнението на Вадим Чамаинов.











Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14533311
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930