Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2013 01:39 - Интересни нови филми
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 4937 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 07.01.2015 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

The Judge 2014

Високостойностен филм за човешкото достойнство и чест, който надминава всички предполагани граници и за около десет пъти в своето протежение търпи обрати на около 360 градуса.

 

image

 

Horrible bosses 2011 - Три неудачни работника имат нещастието да се трудят при най-лошите шефове, на които е възможно човек да попадне и това пречи на тяхното израстване и спокойна рутинна практика в професията им. Единия шеф е грубиян и циник, другия е шеф-наркоман, а третия е жена, която оказва сексуален тормоз върху мъж-служител. И тримата работници на тези шефове са съгласни да видят своите работодатели мъртви. Като цяло изпълнен с комичност и трагизъм филм. 

Le derniere diamant 2014 - Филм, който се опитва да бъде максимално близо до реалността ив който се заплита фабулата на машинациите, престъпните планове, интригите, убийствата и тарикатското надлъгване - неща напълно близки до този жанр филми: присвояването на скъпоценности.

Serena 2014 - Eдин реален филм, който разказва колко е непредвидима съдбата на мъжа, който избира фаталната жена  и иска да следва своя избор за красотата на жената, вместо да се ръководи от интуицията и възможната ситуация. Филмът е без измислици и е базиран на истински случай за разплитането на корупционна практика през 80-те години след политическия елит.

Nazarin - Eдин твърде стар филм от 1959 година на режисьора Луис Бунуел. Филмът представя историята на неортодоксалното поведение на един католически свещенник, който се превръща на "трън в петата" на католицизма, само защото е устремен да води живот, подобен на символа на религията - Христос.

The free fall 2014- Едно забавно за гледане филмче без никакво дълбоко съдържание.

След този филм задължително се налага гледането на хармонично дозирания смях на Clockwise с Джон Клийз, който е много по-неуморителен от Фолти Тауърс.

http://vbox7.com/groups/folti/

http://vbox7.com/play:466a341c31

http://vbox7.com/play:5a40189f7a   Животът на Брайън // Life of Brian

https://www.youtube.com/watch?v=piw_LdTEfn8

https://www.youtube.com/watch?v=VViW_-GzfQE

Border Run 2012: Аз не желая да съм гражданин на Америка

На този свят ако има нещо по-важно от самия живот, това е достойнството. Не считам, че могат и трябва да се гордеят американците със своята страна. Не мога и не виждам смисъл да съм гражданин на страната, позволила за първи път в историята на човечеството да се пуснат две атомни бомби върху мирното население на друга страна. В отклит на това събитие, ще чуете аргументи, че то е продиктувано от нападението и вероломното унищожение на флотата на Америка в Пърл Харбър от японската авиация. Нищо обаче не може да сравни в каквито и да е понятия един военен акт с една военна и в пълна степен летална агресия върху мирното и невинно население на друга страна. В този план на мисли нищо не може да оправдае американската политика и нейната човеконенавистническа политика, която продължава и днес.
Излишно е да споменаваме колко драконовски са икономическите рестрикции на Севера прямо южните съседи в Панамериканския свят. Те повличат след себе си и огромна емигранска вълна от бедния полюс към богатия полюс на икономическия дисбаланс.
Оградата на смъртта или ловът на аризонски зайци, както може да се нарече южната граница на Щатите е истинска фашистка барикада в днешно време и рисува ясно и точно истинския облик на лицемерието в тази страна. Това е особено добре показано и във филма Border Run 2012 където актьорите Шарън Стоун и Били Зейн, подемат кампанията като достойни американци срещу граничния геноцид.
Под претекста за нарушаваане на конституцията хиляди мексиканци биват убити, за да пресечат в територията на САЩ. Те плащат скъпо, за да видят сбъната американската мечта -често освен с многогодишните си спестявания, и с живота си. Мексиканската мафия, която е същата като българската, не се свени да използва кандидат-емигрантите за неподозиращи мулета на наркотици, с което увеличава двойно приходите си от този опасен биснес, както например у нас е търговията с горива на родната ни нефтопреработвателна промишленост, а напоследък и енергоразпределението на електрическия ток, пуснат от Буда. Използвам този кратък анонс, за да може той всъщност да е един опит за рецензия на филмовото съдържание на филма Border Run 2012.
Това всъщност е един съдържателен филм за това как мафия кръстосва своите ръце, за да измъкве всестранна печалба от човешкия живот. Защото никой не се съмнява, че човешкия живот струва пари, а правата на човека са само фарс, който лесно може да да бъде спуснат като завеса от политиците и бързо да бъде отречен от мафията. Ако трябва да срамним друг един подобен филм с Border Run, то това е Get the Gringo на Мел Гибсън, където водещата нелегална нишка във филма е трафика на органи, освен наркотиците, където участва също  героя Буда в български вариант.
Във филма Шарън Стоун е в ролята на чернокоса журналистка, опитваща се да намери своя брат. Предстои й един трънлив, изпълнен с изненади път до Мексико, където всичко и всеки си има своята цена.











Гласувай:
8



1. apollon - Един сходен постинг
16.02.2013 13:53
http://dimy.blog.bg/politika/2013/02/16/sasht-vodiat-voini-na-mnogo-frontove-sreshtu-vragovete-si.1053928
цитирай
2. apollon - За тези които гледат филмчета по БНТ и БТВ и не знаят какво става в България
17.02.2013 21:43
http://standartnews.com/balgariya-obshtestvo/balgariya_protestira_obnovena-178292.html

Четете тук, защото монополните телевизии заглушават сигнала.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14471368
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031