Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 19:21 - Лишени от ГМО храни и извращенията на супермаркетите в България
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3300 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 22.07.2010 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За жалост храните заемащи топ петицата на най-просташката храна, остават изключително чисти и незасегнати от генни модификации. Може във връзка с някои физиологични страни да образуват излизък т флатуленции, но безспорно след консумацията им, вие сте си същия, а не генно модифициран индивид като храните, които бихте могли да закупите и консумирате масово в българските супермаркети.
На първо място, лишени от ГМО, това са:
1. Бобът във всичките му разновидности. За предпочитане е хората на диети да консумират възможно най-дребнозърнестия боб, тъй като той е по-беден на скорбяла и по-богат на влакнини, фибри и други полезни елементи от външната обвивка на боба. Това разбира се важи и за зеленият фасул.
2. Обикновена леща - за предпочитани дребнозърненисти сортове. Червената леща обаче е генномодифицирана.
3. Грах.
4. Тиквикчи.
5. Броколи и брюкселско зеле.
6. Диня.
7. Патладжан - тъмнолилавите ортове. Белите сортове са генномодифицирани.
8. Балкански сортове картофи от райони с традиции в отглеждането. За жалост доматите, картофите и чушките  от семейство Картофови, са най-масово модифицираните храни.
9. Смокини, нар, кайсии, сливи джанки, обикновени сини сливи, круша, фурми,


Българските супермаркети са едни от най-гнусните организация за продажба на готови, готвени ястия, благодарение на немарливостта на държавните институции и на немарливостта на ХЕИ в страната. Причината за това е, че всички супермаркети ползват готово сготвена храна от фирми доставчици, локализирани във град Варна. Така супермаркетите в Пловдив не готвят храната на място, а я поръчват от фирми-посредници от град Варна.

В никоя нормална храна не се позволява извозването на готово сготвена храна и нейното транспортиране, заради рисковете на подобно извозване. Със запуснатото законодателство относно регламентите на продажба и изготвяне на готови ястия, българските фирми все още се възползват от тези пропуски и извозват храната от най-изгодните за тях доставчици.


Транспортът на готова храна в нормалните страни е замърсен, заради възможните рискове от разваляне на превозваната стока (поради своя характер тези продукти не търпят дълбоко замразяване и би следвало да се консумират в рамките на седмица, но това обаче не става, защото в българската действителност този срок е седмици??????), риск от контаминиране, риск от зловредно отравяне, невъзможност за сертифициране на полезния и безопасен състав на храната.

От гледна точка на нормативната база готовата храна следва да се приготвя на място от фирмата, която я предлага и тя да не е обект от посредничество, поради нейния особен характер.


Пита се докога!!!!









Тагове:   България,   ГМО,


Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14506201
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930