Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2010 12:26 - Модата на боклука
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1965 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 12.11.2011 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С помощта на селекцията на Фънки Колърс днес ще ви представя модата на боклука. И понеже Бойко Борисов нито като кмет, нито като министър-председател не може да се справи и да реши радикално темата за боклука, неговото съхраняване, преработване, а само извозването му до бунището в Цалапица, Пловдивско, нека вземе пример от тази мода и нека отвори негова собствена модна къща.
Питам се кой нормален човек е разрешил Овоз на превоз на боклук. Чувал съм да се превозват депутати, командировани лица, летовници, президенти, специални товари, но боклуци от един град  до друг град на 120 километра отдалечен, не съм чувал. 
Специална оферта за Бойко Борисов - само днес и сега можете да вземете тази нова оферта и идея и от боклука да направите дрехи, а от дрехите модна къща с неповторима оригинално и креативност.

Аз не мога да си обясня, когато един кмет не може да реши проблемите с боклуците на своя град, как става така, че за награда на неговата неспособност, му дават за отплата министерско кресло.

image
imageimage
image
ОБувки втора употреба от Софийското бунище
image
image
Нека вървим към светлото полицейско бъдеще........

Когато един народ е залят безработица и няма какво да яде, управляващите го не следва да се хвалят колко граждани са сложили зад решетките, само защото цял живот това са работили - като полицаи, пожарникари, медийни звезди и други.
image

Защо държавниците, които не могат и н знаят да управляват, ги избират, за да го правят и те самите се натискат за това? Отговорът е лесен - за да стигнем до нещо ново и нестандартно, каквото е модата на собствените ни бунища.

imageimageimageimageimage


Не изхвърляйте мръсната мазнина от пърженето на картофки - може да бъде ползвана за производство на гориво.

 

Водородът от доста време е представян като по-чиста и по-зелена алтернатива на изкопаемите горива. Учените непрестанно се опитват да намерят начини за справянето с отрицателните страни на водорода - консумиране на големи количества енергия, използване и на естествени източници и парниковите газове.

Учените от Университетът в Лийдс откриха начин за създаване на водород от използваните мазнини от ресторанти, мотели и кръчми. Процесът не само че генерира достатъчно енергия за съдаването на газа, но и е въглерод неутрален.

"Ние работим с визията за водородна икономика," обяснява д-р Валери Дюпонт, който е мениджър на проекта. "С водородно гориво бихме могли да караме колите си, да генерираме електричество за сградите, да захранваме чайници, компютри и хладилници. Но водородът не е в наличност в естествена среда и трябва да се създава. Чрез този процес можем да го произвеждаме по икономичен начин използвайки ненужни материали като използваната мазнина от готвенето."

Водородът може да бъде произведен лесно от изкопаеми горива като естествения земен газ. Горивото се смесва с пара и с железен катализатор и след това се загрява до 800 градуса за да формира водороден и въглероден диоксид. При използването на материал като използваната мазнина е по-трудно да се произведе водород без да се повиши температурата още повече. Накратко, процесът е не само скъп,но и екологично неблагоприятен.

Д-р Дюпонт и неговите колеги са създали процес с две фази, който е самозатоплящ. В началото никелов катализатор произвежда никелов оксид, при което наличната температура от 650 градуса се увеличава с още 200. След това миксът от гориво и пара реагират с горещият никелов оксид и създават водороден и въглероден диоксид.

Изследователите са успели дори да добавят специален материал, който да улови въглеродният диоксид и да им остави чист водороден газ. По този начин се изчиства парниковия газ, реакцията се подсилва и се увеличава количеството произведен водород.

Автор- Цветелин -сибир





Тагове:   модата,


Гласувай:
6



1. vilidimova - хаха...
18.07.2010 12:35
Тази модна линия дали има почитатели?!
цитирай
2. apollon - поне няколко милиона пенсионери ...
18.07.2010 12:43
поне няколко милиона пенсионери живеят с нафталинизирани дрехи, закупени от преди двадесет години. Главният диригент на подобна нафталинизирана опера трябва да отвори модна къща, защото дотам е докарал всички нас. Трябва да казваме нещата с истинските им имена. И понеже в днешно врем няма нито политическа карикатура, нито политичска сатира, се налага и има нужда от постинги като тези.
цитирай
3. apollon - Такива са плановете на правител...
18.07.2010 14:52
Такива са плановете на правителството да облече 6 500 000 българи като клошари за идната зима с цел по-модно съществуване, тъй като по-целия свят досега не бил пробван този експеримент.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14468580
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031