Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 01:49 - Когато историци, философи и лекари станат политици, тогава нещастието е пълно
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1273 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 23.06.2010 02:00


В България никой не познава срама. Рядкост е да видиш срамежливи хора. Но как да познаваш срама, когато се раждаш и възпитаваш в лъжливи ценности и с безсрамно възпитание, като например "учи мойто дете, за да не работиш".
Най-страшно е когато никой не си знае точното място, може  разбира от всичко.
Всички видяхме колко огромни грешки допусна философския президент Желю Желев. По лощ президент, по-неспособен и по-бездарен политик България едва ли някога ще има. Поуката е основна, есенциална и елементарна и тя е, че не може цяло живот да си учил за философ, за да станеш политик. Не може да си партизанин и да станеш министър председател, не може да си хамалин и бъдеш парламентарист, не може да си машинист и да станеш книгоиздател. Подобна еклектика е чужда на нормалната логика у нас и по света, но уви от комплекси у нас тя се допуска и толерира.
По тази логика не може да си учил за политолог и отново да станеш пооолитик, нужно е просто да си учил за дипломат, за да станеш истински политик.
Срам е да разбираш от едно, а да работиш друго. Това не би трябвало да се допуска и толерира в едно нормално общество, което държи на ценности.
И последният пример ще бъде с министър Божидар Димитров. Аз не знам дали той е по-смешен в областта на историята или в областта на политиката, но знам, че личното ми мнение засяга смеха и в двете области. След безуспешния му опит да изостри взаимотношенията с Турция, той вече има нов бисер в областта на своето министерство. Ето какъв е той:
Молдовци и македонци напират за БГ гражданство
От контекста разбираме, че това заключение е повод за министерска, а може би и за национална гордост, но това никак не трябва да ни гордее, защото правителествата досега очевидно съзнателно са избягвали да признаят българите зад съседните ни граници, но ставащото актуално обезбългаряване на България, прави все по-актуална тази тема. Това не пречи на бюрократичната ни система да е още по-мудна от преди и също толкова неефективна.
Какви са доводите за това:
Български паспорт следва да бъде издаван за сметка на държава на лица, които умеят успешно да покажат добри умения на говорим български и писмен език с християнско вероизоведание. 
Също така държавата е длъжна да осигури домове за желаещите да останат в България, тъй като това не се прави, а е наложително да бъде направено. В крайна сметка с нашите осигуровки е по-добре да се осигуряват изгонените и непризнавани дълго български граждани на страната, отколкото каквато и да е друга национална мисия.
Ето в тези случаи ми кажете не сте ли съгласни колко е неефективна системата на придобиване на българско гражданство.
При значителният поток от хора, които напускат страната, може би следва да има и система за отказ от българско гражданство, но за това са виновни не моите думи, а политиката, в която политиците имат не политическа, а друга и чужда кариера, служейки на лъжливи и чужди на страната си интереси.




Тагове:   НЕЩАСТИЕТО,


Гласувай:
2



1. анонимен - Не съм анонимен,но спя.
23.06.2010 01:54
"Най-страшно е когато никой не си знае точното място"
Да,защото така няма да се получи и жизненоважната конкуренция.
цитирай
2. apollon - хехе - да ти имам спането - и аз пох...
23.06.2010 02:01
хехе - да ти имам спането - и аз похърквам леко - но съм в процес на задълбочаване
цитирай
3. moniboneva - аполон за срама си прав! за неком...
30.06.2010 14:59
аполон за срама си прав! за некомпетентността също. но живота е кУрав и сУрав! понякога така се стича, че може да се прехранваш с др., дейност за добро или за лошо.в зората на демокрацията майна, нямаше подготвени! да не говорим, че имаше и поставени агенти като п.берон и др.но не това прецака новият строй- хората го прецакаха. всеки я разбира,свободата по своему.види се свободата не е за българина,защото той си я превръща в свободия.за нас като магарето, само тоягата и моркова ,затова и от запад така ни третират!....но и това не ни оправя, види се :( страната ни още едно 10-20г ще е зле.тоест нашето поколение е изгубено!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14466311
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031