Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2010 18:38 - Руско-турската война от1877-1878 не е освободителна, а има грабителски и завоевателен характер
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1417 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 10.05.2010 20:49


Сега знам, че цялото кралско войнство на русофилството в България ще се надигне, но пред истината човек не може да си затваря очите.
Започвам с най-важният аргумент:
Освобождаване на българските територии от турско иго като част от мащабния руски план за изграждането на "Трети Рим" и цялостното религиозно-политическо противоборство на Християнска Русия към Османската държава. Целта е стратегически контрол на Егейско и Черно Море със завладяване на Истанбул - сърцето на Османската империя. Абсолютистичните цели на модерния руски царизъм са унищожаване на османското присъствие на Балканите и в частност удовлетворяване на идеите на Светослав, чието българско потекло му дава изконно право да претендира за българския монаршески трон. Неуспехът на княз Светослав, кара руския цар Александър II да храни амбициите върху наследството на бившите български владения.
Основни аргументи защо Руско-турската война:
1. Ограбване и изнасяне в Русия на огромно количество археологически, книжовни и културни паметници като част от доктрината "Третата Римска империя".
2. Пълно узурпиране на териториите на българските княжества на север от река Дунав. Молдовското княжество бива изцяло узурпирано от Русия.
В действителност цялата монархическа структура на Молдовското княжество на България бива изцяло обвързано с българската монархическа система от времето на Йоан Асен II.
Всички влашки и молдавски воеводи поставят пред името си като своеобразна титла Іw (Йоан), взето от имената на българските царе - Йоан Асен, Йоан Александър, Йоан Шишман като знак на приемственост в монархическите традиции в България и като признание на васалитета на Молдова към Царство България.
3. Отцепване на Южна Бесарабия от Молдова и разделяне на Молдова на Западна Молдова, присъединена по-късно към Влашко чрез юнионистки референдум(1859), и Източна Молдова, която заедно с Южна Бесарабия е присъединена към Русия (1812).
Имперският национализъм е застъпен и в съвременната политика на Русия в бившите й владения, разединявайки Молдова и усуетявайки въвеждането на официален румънски език чрез изкуствено провокирания Приднестровски конфликт. Неговата политическа функция е да възпрепятства по-нататъшното навлизане на румънско влияние на територията на бившия съветски сателит Молдова, обявил независимост през 1989.
4. Империалистически завоевателен характер - опит за присъединяване на Влашко и Молдова. Франция и Англия усуетяват руските имперски намерения и провеждат прозападна политика във Влашко като препречват протягането на руското влияние през целите Балкани.
5. Фактическа окупация на България - българския етнос е столетия лишаван от своя аристократична прослойка - липсва ресурс за управление на страната. Русия организира под натиска на Великите сили цялостната политическа уредба на Княжество България. Франция и Англия спират руската инвазия със заплаха от война, а по-късно и официално обособяват Източна румелия като автономна област към  Османската империя. Тя не може да се реализира докрай под натиска на Великите сили и заради липсата на създадени комуникации от двете страни на Дунав.
Властта се узурпира от руско военно-гражданско управление.
6. Неотстояване на споразуменията от Сан Стефано.
Руско-турската война от 1877-78 е продължение и реваншизъм на провала от Кримската война.



Гласувай:
2



1. solinvictus - Войната от 1878 е
11.05.2010 16:16
е копие на тази от 1829г.
Само ,че руснЯците тогава не виждат на балканите бълхари ,болгари,булгари и т.н. ,а румелийци(римляни).
Георги Мамарчев е героят!Той провокира истинската същност на "братята" и "вуйчовото" ги довършва Г.С.Раковски!
мда
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465295
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031