Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 15:10 - Мтел, Глобул и Вивател продължават да нарушават безнаказано разпоредбите на ЕС и законите на България
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3523 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 29.07.2010 12:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Макар цените в рамките на една телекомуникационна компания да спаднаха значително, все още цените на телефонните услуги между различните мобилни оператори у нас остават драстично високи. Това основателно хвърля съмнение за картелно споразумение на трите компании. Цените на разговорите трябваше да спаднат от 01.01.2010, но компаниите безнаказано преследстват своите финансови интереси не без поличическия и административен чадър, който им се осигурява тихомълком. 
Същите компании окачват на жилещни сгради високоенергийни предаватели върху жилищни сгради. Компаниите спекулират със заблузеното обществено мнение и дори незнание, че устройствата са поставени със съгласието на собствениците. Въпреки това, подобна практика е незаконна, тъй като жилищните сгради по-закон се използват за жилищни цели и за никакви други нерегламентирани такива. Мощните предаватели на Мтел, Глобул и Вивател влизат за жилищните сгради в категорията на нерегламентирани съоръжения и въпреки съгласието на собствениците, нарушител отново са телекомуникационните компании.
В случай, че гражданите на България отправят искане за нарушаване на техните права, България отново може да бъде санкциониране не по една, а по цели две точки от раздел телекомуникации.
След фармацевтичните компании и НЕК, следващите разкрития за картелни споразумения би следвало да са мобилните оператори, въпреки големите отстъпки, които осигуряват компаниите на МВР и други държавни учреждения, което още веднъж е нарушение на закона. Частна компания няма право да дарява безплатни минути или каквито и да е опции на държавни служители. Такава практика съществуваше с някои държавни и съсловни организации като МВР и БЛС, чийто членове и служители следваше да представят документ за принадлежност, за да получат отстъпки към компаниите.
Високите цени на услугите между отделните мобилни оператори се пораждат от конкурентната им политика и желание да привличат по-голям брой клиенти в условията на конкурентна среда. Именно това резултира и хвърля сянка на съмнение за картелни споразумения по поддържането на високи цени на телефонните услуги.
По закон жилищните сгради в България и където и да е по света не могат да съвместяват функциите на носители на високоенергийни телекомуникационни съоръжения. Трябва ли аз да съм този, който да посъветва правителството да сформира антикартелна комисия и така да предпазва интересите на своите граждани, вместо всеки път да получаваме критики за бездържавност от ЕС.

Нарушават се разпоредби на РИОКОз за лъчения с висока честота в близост до жилищни сгради.
Нарушава се личното пространства и личната информация с редовното и рутинно записване на гласовете на клиентите на всички мобилни оператори, с което се пазят информация за специфичните лични характеристики на гласовете на всеки един от нас. 
Не е далеч времето, когато вратата на личното ви жилище ще се отваря със специфичните характеристики на гласа ви. С помощта на вашият глас, ще можете да те теглите пари от банкомат или банка.
Не е ли престъпление записването на гласовете на клиентите от страна на наглите мобилни оператори.



Тагове:   Вивател,   Мтел,   нарушават,


Гласувай:
5



1. raders - още за проблема компетентност
08.04.2010 23:43
Това че са разбойници и цените на услугите им са безумно високи си е факт, но това че става въпрос за някакви високоенергийни системи, си е чиста глупост на хора, които не разбират от техника. Всъщност, мощностите на тези системи са няколко десетки вата - тоест, колкото една електрическа крушка. Радиосигналът отслабва с разстоянието на квадрат - тоест - ако източникът е на десет метра и мощността - сто вата, получаваш облъчване 1 /един/ ват. Най-слабото електрическо фенерче е 4 вата. А когато е зад дебели бетонни прегради, както е в случая - вече става въпрос за микроватове и микроволтове. Слънчевата радиация е хилядократно по силна и по опасна. Така че спи спокойно!
За справка имам точно 33 години трудов стаж в сферата на радиосистемите.
цитирай
2. apollon - Без да се обиждаш Радерс но твоя а...
09.04.2010 00:47
Без да се обиждаш Радерс но твоя актуален опит за радиосистемите от преди 30 години не може да се сравнява с опита на масово навлезналите радиосистеми на мобилните телефони от преди 8 години. Следователно мнението ти от позицията на собствения опит не играе роля, тъй като то не отчита ролята на мултиплицирания ефект.
цитирай
3. анонимен - Може, може да се сравнява..
09.04.2010 12:49
Особенно ако ти кажа Аполон, че тогава на места се работеше с метални ризници .. ;)
цитирай
4. анонимен - Още шашми
14.09.2010 16:28
М-Тел - нова платформа или тотален срив на системата?
http://e-vestnik.bg/9964/m-tel-nova-platforma-ili-totalen-sriv-na-sistemata/
След 7-8 посещения в магазините на М-Тел нямам нито телефон, нито сим-карта и не знам какво става. Чак в последния магазин явно изтощената от разправии управителка призна, че проблемът е глобален и дори и те не знаят кога ще бъде отстранен.
цитирай
5. apollon - това твърде неприятно наистина - ...
14.09.2010 16:41
това твърде неприятно наистина - М-тел още са монополисти, тй като закона защитава корпоративните им интереси, като забранява на гражданите при смяна на мобилния оператор да запазват номера си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14520429
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930