Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2010 00:30 - В древността гърците "приемали" и съхранявали тракийската култура, а иманярите като съвременни варвари я разрушават
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1176 Коментари: 2 Гласове:
2



Може би трябва да благодарим на гърците, че така безкрупулно са крадяли историята, културата и дори религията на траките като само така сведения за траките достигат до нас от гръцките източници. Доказателство за пободна кражба на религия от древните епохи е намерена от археолози каменна плоча в Югозападна България, о която е запазена ксамо горната половина с главата на божеството и едната му ръка. С гръцки букви ясно е изписан текста Кирио Збел, което се превежда като Господ (бог) Сбел или в буквален превод - Бог Светлина, което съкратеното име на Бог Сбелсурд  - върховни бог на траките. Надписът е от важно значение, което ясно показва стремежа за елинизация на траките и тяхното насилствено смесване като част от гръцката общност.
Това обяснява защо множество тракийски герои са опозорени и обезщастливени в гръцката история и митология. Примери за това са Орфей, който се пресъздава в недостойна светлина от гърците и е убит от развилнели се Вакханки тракийки. Същият е и случая с талантливия певец, тракиеца Тамирис, който е ослепен от музите, счупена му е ръката и губи дарбите си да стихоплетства и да свири, наказан жесток от гръцките богини на вдъхновението- Музите. Същата е съдбата на трако-фригиеца Езоп, убит позорно от делфиски оракули затова, че хулил гръцките богове.
Примерите са безбройни - няма в гръцката история тракийски персонаж, който да не е с опетнена памет от гръцките разказвачи или хронисти. Траките били обвинявани във всички престъпления на човешкия род като израз на културна и етническа ненавист.
Толкова мощна и силна е била политиката на ненавист срещу тракийските племена, че пропагандата от митове и писания били насочени тенденциозно и със зломислие върху написаното в едностранната гръцка визия за тези личности и събития.
Колкото и да са били страшни гърците, и те са били по-милостиви от съвременните варвари - иманярите, които заличават и малкото останали артефакти за историята на траките.
Сега България моли Европа да й бъдат върнати 13 сребърни чаши, която няма никаква гаранция да бъдат върнати, тъй като са продадени от български иманяри пазарджиклии - това ми звучи като кърджалии.
Именно защото държавата ни не пази ценностите на народа ни, гърците и техните исторически манипулации са най-малкото зло пред съвременния варваризъм превърнат в професия и наречен иманярство.
Очаква се д-р Б. Борис-бойков да прелети с вълшебни си плащ над Балканите и да спаси от унищожение античността, защото за българската барета-мутра няма нищо невъзможно.
Както личи от запазената част на изображение бог Сбелсурд  - в десницата си богът държи сноп гръмотевици. Предполага се, че името на древния бог стои в основата на село Забел, разположено награницата между България и Сърбия.




image



Гласувай:
2



1. анонимен - Щ.Младши:
07.10.2010 03:54
Самата дума Варвари означава Въргари/Бургари/.Асоциацията с "Бърбори"
/Бърборещи/ е вторична,а Бургари/Българи/е първичното значение.
цитирай
2. apollon - ееее разочарован съм - защо не вк...
07.10.2010 12:14
ееее разочарован съм - защо не включи и така уникалната дума бараба в етимологията на варварите. Мисли коплексно - моля те
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14511143
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930