Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2010 10:42 - Вижте как арестуват Алексей Петров - видеото не е много достойно
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1423 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2010 14:48


При подобно отношение като във видеото не можем да твърдим, че сме цивилизована държава - първо се повдига обвинение и тогава се действа по законов ред. Ефектната полицейщина е за да се зарадва народа, че нещо се върши, но то не е дори цивилизовано, а просташко.
Един въпрос ме мъчи - защо полицаите викат като хамали побойници? Това ли имиджа на днешния български полицай?
Всеки може да бъде арестуван по този начин от държавата. Абсолютно всеки. Все пак има вероятност Алексей Петров да е невинен въпреки доказателствата - Темида може да прави чудеса. Темида не може да упражнява своята власт върху трупове.
Интересно, че държавата е използвала трактори и тракторите са използвали държавата. Главният прокурор призна дори че са използвали трактори по оперативни дела - тоест са знаели.

И сега след като съветника трактор на Сергей Станишев бе заловен няма да заловят и Станишев. Няма ли да му сложат белезници. Или сигурно и той не е знаел, че го вози трактор. А Батман като бил колега с Петров, не го ли е познавал.
Цялата тази ситуация ме кара да се гнусувам. Ми то държавата не трябва да й е гордо, че залавя подобен престъпник, който я е упрвлявал с трактор, а трябва да я е срам и политиците да не се пъчат толкова, че водят война. Очевидно Европа пак е скръцнала, за да се заловят наглите.
Нека да напомня, че случая снаглите се разду когато отвлякоха турски гражданин по магистралата.
Ето и справка за случилото се - от там им тръгна прякора наглите:
Tурски гражданин бил отвлечен от група за магистрални грабежи.

14 декември 2009

    n = document.getElementById("audio_player"); Мъж беше убит при престрелка с полицията близо до Вакарел тази нощ. Информацията потвърди за БТА вътрешният м инистър Цветан Цветанов. Инцидентът станал малко след полунощ, когато турски гражданин бил отвлечен от група за магистрални грабежи. Екшънът се развил на моста при отбивката за Вакарел над магистрала "Тракия".

След като получила сигнал, полицията изпратила патрулна кола, по която извършителите на грабежа открили огън. Полицаите отвърнали на огъня, при което единият от извършителите бил убит на място, докато управлявал кола. Полицейският автомобил е с много следи от куршуми, но няма пострадали полицаи. Отвлеченият турски гражданин е спасен и в момента дава показания.

Останалата част от престъпната група е успяла да избяга и в момента се  издирва. Нападателите били въоръжени с автомати "Калашников", а убитият имал цял сак с муниции. Бил облечен в полицейска униформа, носел на главата си маска с надпис "Полиция", както и две радиостанции. Отбивката от магистралата към Вакарел е затворена за движение заради извършващия се оглед на местопроизшествието.

Изводът - трябвало да е има труп и стрелба по полицаите, за да започне оперативна работа. Той трактор много верни хора има - пропяват само като вземе да стреля по тях - типично по български.





Тагове:   как,   Много,


Гласувай:
0



1. vmir - Всичко си е както си трябва.
13.02.2010 11:50
Само в комичните филми може да има диалози от сорта: "Извинете, моля, бихте ли бил така любезен да съобщите на съдружниците си, ако са тук с автоматите с които са стреляли да ни ги предадете и после да си вдигнете културно ръцете, защото ние сме от полицията и имаме заповед да ви арестуваме, за което безкрайно съжаляваме и се извиняваме за безспокойството"
цитирай
2. apollon - Ето ти доказателството В-мире
13.02.2010 14:48
Попова се обяви против прекалено честите арести
13 февруари 2010 /
Не може мярката „задържане под стража“ да се използва, за да имаш време да си събереш доказателствата.

Това каза министърът на правосъдието Маргарита Попова по Дарик радио, цитирана от БГНЕС. Според нея тази мярка не трябва да си използва прекалено често и в повечето случаи трябва да се повдигат обвинения без задържане.

Когато става дума за организиран престъпна група, това е ясно, но не бива да е толкова често, каза министърът на правосъдието.
Когато не можеш да се справиш без мярка за неотклонение, не е добре, смята Попова, цитирана от БГНЕС. Този агресивен процес е резултат на силно атрофирано мислене, каза Попова и добави, че трябва нов манталитет и ново мислене.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467202
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031