Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2010 13:26 - Българските медици в Хаити -отишли са пак наши и ваши
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1462 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 25.01.2010 15:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Държавата инвестира в едни и същи кадри. не са отишли желаещите, а са отишли хората с титли. Нима само военните лекари от ВМА могат да лекуват и щом са от военните лекари кой ще им плати, нима ще останат без заплати. Защо всички тези въпроси също не се казват и това пътуване дали действително облагодетелства хора, които трябва само да помагат.
Ето го и екипът формиран уж с парламата, че притежават много опит, сякаш другите лекари в България не умеят, не знаят и ряпа ядат.
подполковник д-р Александър Парашкевов, зам.-началник на Военномедицинския отряд за бързо реагиране (ВМОБР), 
подполковник д-р Кольо Спасов – травматолог,
подполковник д-р Пламен Карагьозов – анестезиолог-реаниматор
медицинските сестри – старшина Надежда Новоселска и сержант Даниела Иванова.
Какво общо имат военните лекари с гражданската хуманитарна трагедия в Хаити. Просто бърза поръчка за изпълнение на поръчение. Лекарите, които желаеха да отидат, не отидоха.
Сега ми се иска да беше жив Алеко и да можеше да напише и нови разкази като например как Бай Ганьо облечен в бяла престилка спасява всички бедстващи райони по света.
И дер дене министърът на отбрана ще праща медици в Хаити, вместо тази работа да я свърши здравния министър.
Да благодарим на българската земя, че не е земетръсна зона, иначе само военни лекари щяха да ни оправят.
И още нещо само титлите на избраните послушковци са пряко доказателство колко тоталитарна държава сме все още.
image
Кой да вземе ягодката за тортата.




Тагове:   НАШИ,   медици,


Гласувай:
2



1. анонимен - Това не звучи сериозно
24.01.2010 14:45
Уважаеми Appolon, мислите ли, че някой от тези лекари се е натиснал да отиде на тази мисия?! Може би като са разбрали веднага са се затичали и са заблъскали пред нечия врата с призивите: "Изпратете ни, изпратете ни - много искаме, да отидеме". Замислете се, че тези хора имат семейства, които се притесняват за тях. На всички тези, които искат да отидат мога само да кажа, че помощ там не отказват, да посетят сайтовете на Лекари без граници и т.н и ще раберат как могат да отидат и да помогнат. Не мисля, че в случая с медиците от ВМА нещата опират до пари, на хората им е наредено и са отишли, те са ВОЕННИ ЛЕКАРИ и са свикнали на подобни заповеди. Колкото до титлите, не мисля че сте прав, нещата не винаги са такива каквито изглеждат. Изказването Ви е доста неясно и повече прилича на изказване, инспирирано от някакъв вид завист. Какво Ви притеснява: факта че са отишли само 5 медици от българия; че им се плаща за да отидат там или нещо друго. Нека не знабравяме, че всеки лекар полага клетва и според нея той трябва да помага, на всеки който има нужда от помощ, независимо от обстоятелствата. Вместо да се пишат заядливи коментарчета, би трябвало да намерим начин да помагаме на хората и да сме съпричастни с тях. Когато чевк иска да помогне - ще намери начин как да го направи. След като има толкова много желаещи български лекари да отидат и да помогнат ... моля, пътищата са отворени. Или може би така не е интересно, защото ще трябва да проявите истинска хуманитарност и да отидете без да ви се плаща... интересно. Изведнъж българските пациенти станаха по-малко интересни, по-тривиални и нжелани, а на всичкото отгоре за тях се палаща ... ужас! Моля, Ви когато пишете нещо опитайте се да погледнете и от другата страна на нещата, защото монетата винаги има две страни, а историята - няколко гледни точки ... в случая Вашата не е правилна...
цитирай
2. apollon - благодаря ви за мнението и факта то е ...
24.01.2010 14:54
благодаря ви за мнението и факта то е допуснато показва и другата страна на монетата
цитирай
3. анонимен - Мисля, че това се сериозни теми към ...
26.01.2010 11:52
Мисля,че това се сериозни теми към които би следвало да се подходи сериозно и с уважение.Който му е скучно има достатъано места да си чеша езика...флиртчета,скайпчета.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14507762
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930