Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2010 11:49 - Кой е прав - Батман или Божидар Димитров?
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1322 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 07.01.2010 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Феноменът на министърът без пари за чужденците
Кой е прав - Батман или Божидар Димитров? Много е лесно да подбереш министри, но не е морално и толкова лесно да се отърваваш от тях. Божидар Димитров не може да бъде управляван и ако Батман се заканва на него, рискува кораба му да потъне. Димитров е вече нов патриот, измит и пречистен комунист-неолиберал с уклон към десните убеждения. Късно е на Батман да се отървава от него- първо не е достойно и второ не може да се оправдаваш все, заради грешките на другите.
Аз имам чувството, че Божидар Димитров е вътре в правителството да създава проблеми и напражение. Ако е така защо въобще са взети хора неспециалисти в дипломатически ресор - защото министерството за чужденците е по-сокоро дипломатическа мисия.
Не е прав Батман, когато казва, че Божидар изказва лично мнение и да се отхвърля от думите си - сега вече мнението на министъра е и мнение на страната, защото е министър - абе научете се да носите минимална политическа отговорност. И не е ли унизително Батман да заплашва публично един министър - това не е ли обект на конфиденциален разговор.
Как може на този пост да се назначи обременен от своето лично минало министър, което би повлияло на трезви решения и преценки.
Освен това мръсните маневри в политиката се плащат скъпо и въпреки антагонизма между двете страни, което не е в тон с демократичното разбирателство в днешния свят, трябва да оценяме факта, че Турция бе един от основните застъпници на членството на България в Нато и нашата страна използва това лоби съвсем открито. Вместо Европа да е тази, която да включи клауза за задължително условия, като циганите тръгнахме директно да си искаме парите. Ами да си поискаме и териториите с война? Това е пълен непрофесионализъм - непознаване на елементарни политически норми.
По същият некомпетентен начин години наред Божидар Димитров е направил много повече против Българо-македонските взаимотношения, отколкото за тяхното приятелско развитие.
Ето че имаме работа не с професионалист, а с истински демагог, който при това бе избран за заслугите си в тези отношения да бъде министър. Сега правителството на Батман трябва да поеме своята отговорност, защото каквото е казал Димитров, все едно го е казал Батман.
Не е важно да искаш парите, щом си загубил земята. Важно е да водиш политика за самите хора, за чуженците, а не за произтичащите облаги - има много ясна граница между това. Какво направихте за българите в Молдова, за българите в Румъния, за българите в Сърбия и Царибродско, Ниш, Крива паланка, за българите в Македония, за българите в Унгария, за българите в Албания, за българите в Турция - те всичките никак не са малко и живеят при мащехите си като при по-мила родина от своята.
Дръжте се като мъже пред народа и съседите си. Поне това правете като мъже.
И все пак в тази унизителна афера считам, че с по-голям напредък в битката е самия Димитров, тъй като най-сетне, без значение от допуснатите грешки, Божидар Димитров взима българската позиция и българската кауза - ето затова неговите грешки са простими. Ситуацията е сложна - има прегрешения и от двете страни, но моралния победител е Димитров, най-малко заради нецензурираното си и пробългарско изказване. То е ценно именно, защото не е цензурирано от съвета на министрите. Макар и грешни, да бъдат все повече тези министри, които не се страхуват от цензура. Иска се и мъжество.







Гласувай:
2



1. weki1968 - аз подкрепям Божидар Димитров
07.01.2010 11:53
аз подкрепям Божидар Димитров
цитирай
2. apollon - Би трябвало и Батман да го подкрепи, ...
07.01.2010 11:55
Би трябвало и Батман да го подкрепи, но не го направи - той си го избра?
Сега също го подкрепям, защото е министър - но историк не значи дипломат - брай голяма уста има тоя
цитирай
3. boliarkabg - има непрофесионализъм като мин...
07.01.2010 19:53
има непрофесионализъм като министър у Божидар Димитров, но наистина е мъжество да кажеш всичко и то в полза на България, и то пред света, той дали е министър или не все му е тая. Че сигурно има договорености срещу подкрепата,това трябва да си хептен лаик,че да не знаеш, че всички правителства търгуват изгодите си за всяко нещо. Мисля,че важното е да не се прецакваме и да не сме винаги на губещите позиции за България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14526558
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930