Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2010 13:31 - Най-опасните крадци в света - крадците на време
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1331 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 02.01.2010 15:31


Тях нищо не може да ги спре - те крадат време. А времето е най-скъпото в живота на човек - то е съдбата, надеждата, желанието за живот, времето е възможност да се осъзнаеш, да поправиш грешките си, да се научиш на новости, ако си оставен на воля и не рубуваш на никого. Времето е възможност за спасение, времето дава възможност да осъзнаеш силата на бог, присъствието му и неговото опрощение към грешките. Когато някой открадне времето ти, то все едно те е вкарал в затвор. Най-лошото е, че и твоите деца ще жънат същите неуспехи, заради спирането на времето, каквито и ти самия. Нищо не може да спре крадеца на времето - той е най-опасния и враждебен, най-богатия и безскрупулен враг.
Но какво става, когато цяла една нация е продадена, когато съдбата на цял един човешки народ е продадена и ограбена, заради кражбата на времето. Просто цял един народ е обречен на нищета, падение и бавна, много бавна, почти незабележима смърт.
Някой ще попита кажетекакво толкова са откраднали тези крадци. Много просто е - откраднаха времето на хората и го замениха с илюзии, с празни надежди и обещания. И отново пак някой ще попита - кажете какво е точното престъпление на тези крадци, за да ги осъдим и да предявим присъдата?
Ще ви отговоря веднага и на този въпрос. Престъплението на тези хора е в това, че допринесоха за следния тъжен факт. Светът в нашата страна е спрял заедно с времето и 1970 е равна на 2010. Изключете всички залъгалки на научно-техническия прогрес - и най-бедните страни по света имат подобен достъп - дори Афганистан, дори Пакистан и Индия имат сателитни чинии и мобилни телефони.
А други ще попитат- кажете имената на крадците, които спряха и откраднаха времето. И на този въпрос лесно може да се отговори - това са всички политици.
Друг ще каже - има ли начин времето отново да тече, съдбата на хората да е свободна, да няма повече безработица. Отговорът е има и този начин е само един - весик политик да носи юридическа отговорност за своите действия пред независими  органи за разследване. Може би времето оттук насетне ще тече по-бавно, но сега поне знаем, че тези крадци са на свобода и не е твърде гордо, а дори гнусно да си политик, най вече защото тези хора търгуват със съвестта си и тяхната човешка свобода и съзнание са продадени и купени.
Сега вече знаете много за крадците на времето, защото те крият своите лица и имена, а дори да ги знаете, в тях няма нищо характерно като личности, нито като способности. Основният занаят на крадците на времето това е, че люжат седем дни в седмицата. нито едно тяхно изречение не съдържа истина от край докрай. Когато говорят те разказват лъжи с елементи на истина. В това се тренират и на това са способни. Крадците на времето са свободни граждани с много повече права от вас. Те крадат вашите права, за да откраднат накрая и времето. Крадците на времето са законни крадци. Затова не гледайте новини, които съдържат известия за техните кражби, защото така гледате живота, който си отива от вас, гледате краждата на своето бъдеще и нищетата за вас е двойно по-голяма.
Крадци на времето са всички, които пускат да изтича времето през тях без никаква полза. Крадци на времето са всичики безлични хора. Това са хората лишени от съдържание, но тях поне не можем да виним, че са ограбили себе си. Тези, които ограбват чуждото време - те са по-страшни и зли. 




Гласувай:
3



1. him - ?
02.01.2010 15:13
А не мислиш ли, че на хората им е все едно? Не мислиш ли, че беззаконието, бездушието, простотията фигурират в голяма част от населението? Огледай се и можеш да видиш крадец на каквото и да е до теб. Политиците ли са виновни, или всички хора масово поддържаме илюзията? Откъде идват тези политици? От народа, не от Луната. Съответно като хора се проваляме, търси причината в хората, защото хората са политици и политиците са хора.
цитирай
2. apollon - крадеца на времето може да е всеки ...
02.01.2010 15:28
крадеца на времето може да е всеки човек - този който пуска да изтича времето през него без никаква полза

напълно съм съгласен с теб
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14522033
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930