Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2009 02:06 - Ето така няма да разберем кои сме
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 2698 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 16.10.2009 03:04


Това е японското издание на книга, която няма да се появи в България. Дори да си я купите, няма нищо да разберете на японски език. Сякаш съкровищата на България са за чужденците, но не и за самите българите. Вие ми кажете кой, как и защо е жалък?
image

Никак не звучи добре уден човек в своята страст и хоби да присвои историята и куртурното наследство на една държава. Уви това при нас отново е факт.
В този връзка можем да се запитаме може ли най-богатия човек в България, да баде наречен владетел на България и да притежава колекция от историята на България на стойност над 100 милиона евро. Можем да се запитаме може ли един човек да притежава държавата след поредния гаф на Конституционния съд да признае частния характер на имуществото на един колекционер. С тези си действия Конституционния съд отново ни уверява, че Темида е вързана в очите.
Но колекцията или парите, които са били обект на разглеждане и очевидно са заслепили съдиите, не могат да направят виновни съдиите, тъй като спора наистина има перфектно разрешение. Колекционера притежава своята колекция, има право да се разполежда и да организира изложби, а от своя страна държавата му издължава цялата сума по собствеността на колекционираното. Лесно и просто - без излишни драми. Така и колекционера ще запази плода на труда и държавата ще може да сложи ръка на това, което й принадлежи по право на нея, на нейния народ и на нейната история. Това е културно разрешение на наистина феноменалния ценител и културолог Васил Божков. Така самите ние и държавата от която сме част, ще платим лукса и невежеството, че толкова дълго сме толерирали иманярското беззаконие по нашите земи.






Гласувай:
2



1. natali60 - за японското издание...
16.10.2009 02:54
много е радостно, че и в чужбина ще научат за нашето културно наследство!
И на български има различни подобни книги - могат да се купят например в Археологическия музей във Варна, във фоайето има малка книжарничка. Стига да се интересува човек. Вероятно и по големите книжарници има, не съм проверявала скоро...
Поздрави за поста!
цитирай
2. apollon - аз бих се радвал да видя корицата на ...
16.10.2009 03:03
аз бих се радвал да видя корицата на въпросната книга на български
цитирай
3. natali60 - едва ли може да се преведе
16.10.2009 03:31
веднага всичко, което излиза в чужбина за нашата история! Но подобни книги има достатъчно за тези, които се интересуват.
цитирай
4. анонимен - да се надяваме културологът Черепа да ни дари
17.10.2009 13:45
колекцията си
а културен ли е културологът!
иначе колкото повече издания на колкото повече езици, толкова по-добре
Сн С
цитирай
5. анонимен - Не,Темида не е
19.10.2009 11:11
..с "вързани" очи.Темида в България е направо с избо-
дени очи и на тяхно място са залепени две "парици"!
...А малко по надолу от очите се намира устата,коя-
то няма засищане,независимо от това дали е,или не,
уста на "магистрат".
...Приятно хрупкане на "истини"!
цитирай
6. apollon - оригинално мнение - мога да кажа че ...
19.10.2009 11:19
оригинално мнение - мога да кажа че Темида е свалила от пантеона всички божества - подобно на хората вместо очи тя има два обола, с които й се плаща за да вкара в хадес всеки който й се препречи на пътя

По цял ден ден Темида хрупка чипс, чопли семки, скучно й е, цялата нейна гилдия се тресе от скука, защото има театър в себе си, взима пари за него, а толкова много липсват сценариите с нечовешка тръпка, та се налага да ги измислят.
Темида освен че гълта пари и пържоли, тя не е жестока само с хората. По тракийските земи възникнала още от край време едно ново божество, което днес е в апогей. Темида Българска постепенно глътнала целия пантеон. Жалките богове като видяли каква театрална развойна дейност осъществила Темида със съдбите на хората, им се приискало и те да поиграят на този театър. Паднали в театралната й сляпа клопка. Накрая осъдили всички божества, че не са равни на нея по сила и божественост и присъдата към тях била да глътне. Оттогава това супер божество било най-силно сред хора и богове. Докато гълтала боговете чувала техните упреци, но лесно се оправдала, че е слепичка. Така ви разказах за огромната разлика между Темида Римска и Темида българска. Римската завързвала нарочна очите, за да бъде божествена, а Темида слагала на очите си по един обол, за да може с тях да прекарва през водите на Стикс както богове, така и хора, за да покаже на всички колко е силна и страшна. Извратеният народ създал и своите извратени богове богове. Култът изял главата на народа.
Затова когато американците бомбардирали Сърбия и някои ентусиасти решили да пуснат две три бомби и у нас, единия от пилотите с майка българка, отбелязал да не се бомбардира този народ, който години наред сам се бомбардира.

Нагоре
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14503913
Постинги: 5337
Коментари: 10426
Гласове: 19329
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930