Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2009 23:33 - Дисморфофобният модел при Майкъл Джексън
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3096 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 01.10.2009 00:37


Авторска статия на Димитър Георгиев - Даков

Внезапно звездата породи в мен неочакван интерес. Най-първо направо ме отвращаваше присмехът на някои хора, заради непрекъснатите пластични операции на Майкъл Джексън без естествено да виждат в тях двигател на дълбоки душевни изживявания.
Публично известно е, че звездата Майкъл Джексън не харесваше цвета на кожата, с която се беше родил, не харесваше и негроизните черти на лицето си. Поведението му безупречно показваше, че той не се срамува от негрите като цяло, а само от своите лични индивидуални белези. Оставям на страна съмсем страничните въпроси дали това нехаресване е със сексуален, индивидуален, маниакален или социален подтекст. Не би могло дори да се мисли за социален подтекст, тъй като на звездата не са предявявани каквито и да е рестрикции на правата му като свободен гражданин, с изключение на достъпа му до малолетни. Този медиен шум с малолетните бе по-скоро опит да измъкнат огромни по размер суми от родителите на децата от съвсем беззащитния и невинно-наивен Джако. В този случай можем да предположи обществения материален интерес от страна на частни лица и музикални компании с подмолни изнудвачески методи. Ние не бихме си представили перипетиите на Джако, тотално притиснат от изнудвачи - можете да си представите как ви се променя живота ако спечелите от лотарията 20 000000 и как живота ви запозва да прилича по-скоро на ад. Това е бледо подобие на ежедневните мъки, които трябва да бъдат стоически понасяни от една крехка индивидуалност като Джако. Истината е, че съдебните дела просто смазаха Джако - както психически, така и физически. Америка уби собствения си идол разбира се по своите косвени и невидими начини. От него само се искаше, без ни най-малко той дори да се беше надявал да получи човешко отношение. Америка го обяви за изверг и това разбира се обърна срещу самата Америка. Както кризата, така и поруганият световен образ на Джако спомогнаха за това, Велика Америка да претърпи най-сериозната духовна криза, като началото бе сложено през 2001. Оттогава в американското общество бе пуснат да върлува призракът на безумното преследване и на мнителността. Америка не вярва на Америка.
Когато доведеш един човешки индивид до границата на отчаянието е съвсем лесно да се преминат гграницата, в която да не знаеш отчаянието ли убива някого или убийството затрива и отървава от отчаянието. И ако Америка помогна и разви таланта на Джако, даде му шанс да тръгне по своята наистина космическа орбита, в последствие същата тази злобна Америка уби своя идол като го почерни със земята и го в вкара в отдавна известната на земята кампания за окалване на даден човек с клевети и засилени обвинения. В случая с Джако Америка взаимства модела на Инквизицията - виновен до доказване на противното. Е, звездата не издържа и рухна. Неспособно да поеме вината за личния тормоз срещу звездата, американското общество осъзнало гузните си постъпки, реши да обвини доктора и да го обвини, че е желал да се забогати и облагодетелства. Отново прах в очите на слепите. истината е, че Америка се срамува, но не може да го каже на глас, защото мисленето й е за достатъчно велика суперсила. А великите няма как и никога не грешат.
Неприемането на цвета на кожата и чертите на лицето са сигурни клинични белези за тежко изразена дисморфофобия. Честите пластични интервенции имат и друг ефект върху светогледа на личността - развива се латентно или манифестно отчуждане на индивида от собствения си аз - една изключително силна и драматична психо-соматична картина. Но най-важното е да си зададем въпроса какво се криеше зад самата дисморфофобия. Започвам да изброявам: огромни дози стрес, преодоляване на лични емоции пред дивото общество от фенове, медии и всякакви други субекти от човешката джунгла. Но най-важното е огромните дози на нерадост, на тъга. Още по-важно е отсъствието на стабилно топло семейство, заместено от скъпо платен, но зомбиращ антураж. И най-важното хроничното отсъствие на щастие. В тази драма няма сила на характера, нито мъжество, пред пресата и клещите й - всички са равни, било то мъже или жени. Има само един порочен кръг, който поваля жертвите си долу в ниското, къдете дебне сърпа на смъртта. От него не можаха да се спасят толкова велики и талантливи люде. Не може да се спаси предишния крал - Елвис и също така не успя да излезе от порока и краля на попа- джако. Защото пресата е жестока и смазваща и защото така умират истинските крале, в което те виждат своята запазена марка.
Ето така къртоедите използват звездите, за да могат някой ден когато са им излезли от употреба да ги погребат ако може завинаги:
image
*Може да се предположи, че Майкъл се е подложил на около 300 платични операции на главата.
http://www.youtube.com/watch?v=a_A8Yuofrk8&feature=related
Можем и да се запитаме не слага ли началото на тези операции самото семейство Джексън улисано в бизнес делата на Джаксън 5, защото е ясно, че първите пластични операции са започнали от най-ранна възраст.






Тагове:   Майкъл,   модел,


Гласувай:
2



1. injir - Прав си. Америка убива най-хуба...
30.09.2009 23:41
Прав си. Америка убива най-хубавите си деца. А после прави пари от смъртта им. Цинично и гадно.
цитирай
2. apollon - кога успя да прочетеш постинга- хей ...
30.09.2009 23:47
кога успя да прочетеш постинга- хей жена, ти си машина човече

Колко нечистоплътност има в такова едно поведение - би трябвало като си мърдат пръста и толкова им е жал за звездата да дават всичко за благотворителност - ама сърби ли ги джоба :)
цитирай
3. iliada - apollon !!!!
01.10.2009 10:15
Много добре написано !
цитирай
4. анонимен - kogato velikite si otivat, dreb...
01.10.2009 17:16
kogato velikite si otivat, drebnite likuvat.Sreshtu talanta -samo malchalivo vazxishtenie.A ostanaloto-vsichki sme xora.I vseki si izbira sadbata.Na garba na otdelnite lichnosti, zabelejimi s izkluchitelni kachestva prejiviavat mnojestvo neznachitelni xodeshti.
цитирай
5. анонимен - NY - EMPIRE STATE OF MIND
03.10.2009 10:12
9/11 LIVE..ne e dobro ka4estvoto , no si go svalete

http://www.youtube.com/watch?v=BQue8YjUVBE

kato govorim za Amerika ...
цитирай
6. анонимен - a eto i 9/11 live - NY EMPIRE STATE OF MIND
03.10.2009 10:20
http://www.youtube.com/watch?v=u4tRqf0sMDM&NR=1

като допълнение към тезата, че .."И ако Америка помогна и разви таланта на Джако, даде му шанс да тръгне по своята наистина космическа орбита.."

Сн С
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14466845
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031