Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2009 15:48 - Феномените на демоните Инкубус и Сукубус в психологичен план
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 6917 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.08.2009 16:05


imageФеномените на демоните Инкубус и Сукубус се случват преди всичко в душите ни и също така в главите ни. Това е и отговора на един въпросите къде се намира човешката душа. Хората на които непрекъснато им работи мозъка, мога да ви кажат къде най-точно се намира душата. Тя, душата дори може да управлява ударите на сърцето, което й е изцяло подчинено.
Защото нищо не обсебва така както мислите на човека. С други думи ако искате да владее и да обсебите дин човек мислете непрекъснато за него. Това обаче би било вредно както за вас, така и за човека, който сте решили, че е важен за вас.
Но да се върнем към сладките имена на разглежданите от нас демони. ако ви прави впечатление имената Инкубус и Сукубус, звучат както симпатично, така и зловещо като всеки един подвеждащ елемент, като рекламите например. Инкубус е със значение на съвкупляващо проникване, а сукубус като засмукване.
И все пак когато става въпрос за персонажи като споменатите е редно да уточним, че това не са реално присъстващи във физическия свят субекти.
Инкубус и Сукубус са нашите мисли на неудовлетвореност и на биологичния стимул за съвкупляване, който при съзнателния човек е изтикан дълбоко на втори план първо заради неговата неконтролируемост и второ заради неадаптивното и дори срамно проявление при човека, едно преди всичко социално същество. 
Инкубус и Сукубус са олицетворение на невъзможността да бъдат задоволени биологичните потребности на индивида, които изтласкани в несъзнаваното, където тяхната трансформация е по-безболезнена, се проявяват като онейроидни съновни фантазии. Тяхното дълбоко изживяване, дългото им очакване и настъпилото след освобождаване и отслабване на инстинктите кара претърпелите съновни фантазии да смятат сънуваното за истина, за реалност. Затова и в историческите източници за подобни явления, често потърпевшите са сексуално депривирани. За да оправдаят и олекотят бремето на съгрешение, някои потърпевши измислят цяла, че техния мъж, близък или жена, се е върнал и ги обладал в действителност.
Инкубус и Сукубус са фройдистки феномени, проявящи се само и единствено при поддатливи индивиди, които могат да превръщат чрез самосугестия фантазията в реалност. Биологичните потребности като хранене и размножаване са производни и взамосвързани, чрез които индивидите предават в поколението си своите видови характеристики и формират вида. Ако индивида поради една или друга причина е възпрепятстван да изразява себе си сексуално взависимост от обстоятелствата, несъзнателните импулси на съюза между "то" и алтерегото може да изведе даден особен типаж хора в различен свят от обичайния.
В действителност Инкубус и Сукубус субстанциално не съществуват. Те са еквиваленти на образи от идеи приъстващи само в нашите глави и съотвестващи на конкретни психологични феномени.

image



Тагове:   психология,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467675
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031