Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2009 14:19 - Защо някои хора не могат да отслабнат въпреки усилията? Алергията и Затлъстяването.
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 2783 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 05.08.2009 18:56


Много хора с наднормено тегло често се оплакват, че въпреки усилията, диетите и дори медикаментозното лечение, не могат да отслабнат, каквото и да предприемат. Това действително е факт. Пациенти страдащи от алергия е невъзможно да отслабват и е излишно да се подлагат на най-разнообразни методи, тъй като няма да има ефект от тях. Защо това е така? Отговорът е много прост - всички лекарства за алергия действат зле на мастния метаболизъм. Антихистамините употребяване при алергия силно стимулират апетита и екзогения внос на висококалорийни храни. Кортикостероидите, друга група вещества за лечение на алергични състояния, също води до трайно стимулиране на мастния метаболизъм по посока на синтез на триглицериди и холестерол. От тази гледна точка затлъстяването при алергичните индивиди е болестно последствие както от лечението на хроничното алергично състояние, така и от грешки в диетата и безсъзнателен контрол на приема на висококалорийни храни.
Оказва се че успоредния прием на антихистамин и лекарството за отслабване Редуктил (Линдакса), което още носи латинското наименование субитрамин напълно може да компрометира ефекта на редуктила, тъй като антихистамина води до трайна стимулация на апетита. Така стимулираният медикаментозно апетит напълно отслабва ефекта на редукция на теглото от лекарството за отслабване Редуктил.
Следователно алергичните пациенти са противопоказни на лечение с редуктил, тъй като резултатите по редукцията на килограми е временна и веднага след края на лечението води до възвръщане на килограмите.
Редуктилът е неефикасен при хора със алергии и особено лекуваните с антихистамини и кортикостероиди. Компрометиране на ефекта на редуктила има дори при най-новата генерация антихистамини, при които стимулирането на апетита е минимално, но тъй като и двете лекарства се свързват с мозъчните рецептори в хипоталамуса е възможно да си оказват инхириращ конкурентен ефект.
Може да бъдете сигурни, че изводите направени тук не са подвеждащи, защото ги изказвам като научно обосновани факти.
Единственият начин на ефективно отслабване при алергичните пациенти е комбинирането на няколко метода - стабилни и постепенни физически упражнения и натоварвания, съчетани със строга диета относно въздържанието от калорични храни и медикаментозно лечение. 
Важно е да се знаят следните факти - 70 % от хората с алергии страдат едновременно и от затлъстяване. От друга страна 80 процента от хората със затлъстяване страдат едновременно и от алергии. Ето поради тези факти и толкова трудно отслабването при повечето от хората, тъй като техните усилия се обезсилват от алергичното им състояние и предприетия лекарствен мениджмънт по неутрализиране на алергичните симптоми.





Тагове:   антихистамини,


Гласувай:
1



1. vselena777 - Тази статия тили я написа
05.08.2009 21:30
Ако да, то ти си доста начетен за артист,/компетентен по тези въпроси/ и ме е срам....

П.П. Обожават такава португалска музика
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14503896
Постинги: 5337
Коментари: 10426
Гласове: 19329
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930