Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2009 22:19 - Неморално е на хората да се предлага като добавка към храната растителен фураж
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 4111 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 01.08.2009 22:43


Неморално е на хората да се предлага като добавка към храната растителен фураж. Точно това прави фирма Томилхерб. Без спазването на никакви стандарти както по отношение на състав, така и по отношение на технологична допустимост. В този смисъл съдържанието на осапунени мазнини в таблетките под формата на магнезиев стеарат създава не разтворими  повъхностно активни мицели, които задържат активните вещества в използваните дроги. Технологичното обработване на веществата носители (вехикулуми) в лицето на магнезиевия стеарат с нарязаните на ситно дроги във формата на пресовани водонеразтворими таблети, не дава възможност за ефективна резорбция и разтваряне на таблетките. Напомням, че от химична гледна точка прахът на магнезиевия стеарат е неразтворима утайка, а когато е в пресован вид, той не  се различава от твърдостта на обикновения камък.
Така например ако вземете таблетките на който и да е продукт на фирмата на доктор Тошков и се опитате да ги разтворите със вода на стайна температура, таблетките ще продължат да бъдат цели ако разтвора не се разбъква повече от дванадесет часа. Истински куриоз в това отношение е пективит Ц.
Таблетки от  Pectivit C след престой в чаша вода не се разтварят след четиридесет дневен престой, което е фономенално, особено когато се има предвид че чревния пасаж трае средно 8 часа, в някой случаи в зависимост от храната и конституционалните особености на индивида е удължен до 24 часа.
Нямаше да имам нищо против тези лекарства, ако поне дрогата в тях беше на прах и този прах се капсуловаше, за да бъде резорбиран по-добре.
Вие обаче като потребители сте наясно колко малко активна субстанция от растителната тъкан е налице в таблетката, особено когато в нея присъстват и нерезорбируеми и неразтворими изсъхнали стъблени части от стръковете на дрогата. Това може да се нарече фуражна порнографска фармакология, възникнала в балкански условия. Нищо критично не може да се каже към друг производител на хранителни добавки - фирма "Велеви", при които са налице само пет качествени препарата, като и 5-тте са водно-спиртни екстракти от събраната фармакологично активна дрога. Сухият и лиофилизиран кстракт е капсулован в меки желатинови капсули, което спомага за по-добрата резорбция на активното вещество.
Eдинственият позитивен ефект в ноухауто на продукти като тези на доктор Тошков, доктор Сашка Николова и фирмата Хербавита е, че се използват сурови дроги, които не минават термична обратка, както това става при декоктите (отварите), но технологичния процес на едро нарязване и пресоване под огромно налягане силно компрометира положителния ефект на тези хранителни добавки и рязко намалява резорбцията им. Използваните вехикулуми допълнително компрометират резорбцията.
Крайно време е в условията на членството на България в Европа, макар и със статут асоцииран член, Изпълнителната агенция по лекарствата ИАЛ да се самосезира и да въведе стриктни изисквания към тези прозиводители и спазването на високи морално-производствени стандарти.
Редно е ИАЛ да направи и следното разделение на добавяните към лечението хранителни добавки. Те трябва според своето лечебно действие д бъдат разделени на две групи:
1. Лекарствени добавки - това са екстракти от растения, извлечени по пътя на водноспиртната и маслената екстракция, които в качеството си на фармакологични екстракти, имат и лекарствено действие според дозата и заболяването, към което се прилагат. Такива са продуктите на Велевифарма.
2. Хранителни добавки - това са средства най-често от растителен, минерален и друг производен произход, които имат за цел да създадат условия за разнообразно и пълноценно хранене, когато са добавени към храната, но самите те да не са заместители на пълноценното хранене. Такива са продуктите на доктор Тошков, Хербавита и други.
Стига вече некачествени и непрофесионално приготвени продукти.
Доктор Тошков смени своите стари опаковки с нови. Проблемът е, че трябва да замени настоящите си технологии с нови, заедно с настоящите си фармакологични технолози. Стига недобросъвестни търговци са печелили върху гърба на нищо неподозиращия потребител. ИАЛ е нужно също така да осъществява контрол върху произпода на суровините, още повече когато злите езици твърдят, че чаят от липа се приготовлява от изметения от метачките паднал на земята липов цвят. Това е също една унизителна информация, срещу която ИАЛ нито може да ни защити, нито да ни успокои, че не е верна, тъй като надзор по произхода на дрогите в България никой не осъществява. Основно се разчита на контрола на Билкооп. Но как доставчиците събират суровината, никой освен техния морал, няма как да види.





Гласувай:
2



1. enige - Ужас!
01.08.2009 22:24
Ужас!
цитирай
2. apollon - за жалост е така
01.08.2009 22:47
за жалост е така
цитирай
3. анонимен - i tuk si prav. . noooooooo kogato ...
02.08.2009 08:28
i tuk si prav..noooooooo kogato izlqzoha tezi tb na doktor ti to6kov ..naroda masovo gi kupuva6e.... palna pornografiq sa......igi
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14510307
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930