Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2009 10:33 - Какви глупости четем в стандартните истории на "Стандарт"
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 704 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.07.2009 10:37


Понякога наименованието стандарт звучи доста гордо, в други случаи е щампа за посредственост от класа. Итересно е, че хората първо се сещат за първото значение на думата. Всички искат да разполагат със стандарта, заради риска да не бъдат подведени, дори когато става въпрос за неща, лишени от съдържание, поради стандартната им природа. Вижте кава нелепа история можете да прочетете в Стандарт. ако бях накарал ученик с логическо мислене да я напише, резултатащеше да е със сигурност по-бляскав. Ето и статията:
Одисей сочи пътя към Черно море
Красивите митове на древна Елада са едно, а суровите исторически реалности - съвсем друго. Управниците на гръцките полиси тъкмо започват да се притесняват, че са изправени пред житни бунтове, когато разни мореплаватели като някой си Одисей, скитащи без страх от боговете с очуканите си кораби покрай непознати брегове, започват да говорят, че на север има една земя, наречена Тракия. В нея хората се къпят в жито и хранят дори овцете си със скъпоценното зърно. Там имало зима, през която падал дебел сняг, имало пролет, през която валял дъжд. Затова през лятото житните зърна ставали колкото костилка на маслина. Предприемчивите (и гладни!) гърци веднага се качили на корабите и поели на север. На входа на първия пролив обаче имало един град държава - Троя. Тя решила да спечели нещо от тази работа и наложила солени мита за преминаване на протока. Гърците пробутали на Парис - сина на царя на Троя Приам, една попрезряла хубавица, на име Елена. Мъжът й - спартанският цар Менелай - естествено побеснял и обявил война на Троя, викайки на помощ всички други гръцки полиси. Градът паднал и гърците свободно заплавали към Черно море.

Както виждате ако не е бил Одисей, баща му и майка му, гръцкия народ е нямало да открие траките. А те били малки като микроби и било трудно да ги открие човек. Може би ще добиете впечатление, че само Одисей плавал по това време и че само той преминал през Босфора. Според автора няма и Прометей прикован в Колхида, която също е понтийска държава.
отвращавам се от измислиците и простотиите без дори елементарна фантазия и без никакво евристично и логично мислене. ако гърците не знаеха за живото и богатството на тракия, нямаше да нападат Троя, която е най-известния тракийски полис. Троя възниква в дисталното северно направление на Егейското крайбрежие като своеобразна съпротива на тракийските племена срещу гърците завоеватели. А в крайна сметка историята на троянския кон само показва колко стари и противни са византийските измамнически корени на византийците . По-късно цвета на византийската нация, Константинопол, ще падне опожарен както Троя, следвайки участта на историческото възмездие.
 


Тагове:   вестник,   стандарт,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14516916
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930