Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2009 14:42 - Какво показва аутопсията на Наполеон
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1326 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2009 18:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Като много влиятелна личност, Наполеон е бил желан обект за отровителство. В монархическите кръгове на Франция, Втората монархическа република се е виждала ад под небето, особено за тези фамилии, които били от столетия потомствени аристократи. Франция се славела до Великата френска революция с най-старите благороднически династии в Европа. В тези именно кръгове най-лесния, чист и ефикасен, но и най-недостоен  начин  за справяне с враговете бил отровителството.
Най-голям враг за династическите багороднически кръгове бил Наполеон. Той е най-приближените му са били обект на отравяне с арсен. Тази отрова действала бавно и подмолно, тъй като отровителите са се стремели да не бъдат заподозрени като преки извършители на престъплението от евентуален провал или разкритие на техните намерения. Отровителството във Франция като традиция започва реално през времето на железните крале.
Сведенията за ужасните болки на Наполеон в корема са били пряко потвърждение на симптомите на отравяне с арсен. Тези сведения карат патолозите при неговата кончина да се насочат към токсикологичен анализ.
От научна гледна точка отравянето с арсен напълно потвърждава установения по времето на аутопсията рак на стомаха. Дългогодишната експозиция на съединенията на арсена предизвикват раково израждане. Очевидно здравето на Наполеон е било желязно и не е могло да повали монарха и еднократния опит за отравяне вече не се повтаря след очевидно взетите мерки по охраната на императора.
С други думи рака на стомаха на Наполеон е строго свързано последствие от неуспешния и еднократен опит за отровителство на императора.
Тук разглеждаме хипотезата, в която освен Наполеон са били тровени и други членове на императорското обкръжение - главно неговите генерали и генералисимуси. Един от тези верни генерали се опитва да измъкне своя кумир от остров Света Елена. Ако е вярна хипотезата за инсцениране смъртта на Наполеон с един от неговите подчинени генерали, то дори това да е вярно, Наполеон очевидно не е живял дълго след това, заради късните последици от арсеновото отравяне. Може би след евентуалното му бягство от Света Елена, той не  живее дълго, което е причината да не останат сведения за него там където е пребивавал един известен монарх като него.
Едно опрожержение буди и факта, че след евентуалното си установяване в Луизиана, Наполеон имал няколко деца. Този факт е категоричен абсурд, тъй като след арсеново отравяне като последствие се развива абсолютен стерилитет.
http://apollon.blog.bg/izkustvo/2009/07/09/napoleonovata-misteriia-v-koiato-viarvam.361035




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14526266
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930