Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2009 17:38 - По молба на Иглика и Мони Бонева относно диета против затлъстяване
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 4374 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 16.01.2015 18:48


Изкуството на храненето с известна доза хумор наред със сериозните факти
Димитър Георгиев - Даков
Най хармоничната диета би могла да се получи ако заедно с хранителен режим има и движение. Но предполагам, че много от вас се затрудняват при движение, така че ще ви предложа диета, която не изисква никакво движение.
Най-драгоценния и съвършен плод е динята. Нейната съвършено кръгла или леко елиптична форма я правят съвършенна не само във вкусово отношение, но и като най-нежната тъкан за стомашната лигавица. Същевременно сокът от диня притежава съвършенни свойства върху чревната мукоза, покачвайки осмотичото налягане на чревния лумен, без да може течността да бъде евокуирана от вътрешните кухини. На какво се дължи този биохимичен феномен.
Динята е единственият божествен плод, който съдържа само и единствено фруктоза. Няма друг плод с толкова балансирано съдържание на еднотипни захари. Поради тази причина динята е препоръчана в неограничени количества в диетата на диабетика без значение от типа на неговия тип диабет. Фруктозата във динения сок има феноменални свойства. Първо той намалява кръвната захар без участието на инсулин. Това е единствения биохимичен път, по който организма не повишава кръвната си захар и не употребява запасите на инсулин от панкреаса. За целта е необходим йона на калия, но динята е плода след кайсията с най-голямо калиево съдържание. Всички храни на бъдещето ще съдържат само и единствено фруктоза, защото само тя единствено може да влиза в клетките без да е необходим специален клетъчен транспотер. Това просто е едно от чудесата на природата. От тази гледна точка няма по-съвършен плод от динята. Древните гърци са вярвали, че кръглите форми са божествено съвършени във всяко отношение. Е, аз ви казвам, че това е динята.
Друг научен феномен относно динята е, че тя не предизвиква разстройво. Товае заради причинения от нея осмотичен ефект. Сокът от диня се резорбира през чревната мукоза изключително бавно, заради високите стойности на осмотичните нива, които поддържа. Фруктозата е единствената захар, която не се пренася активно. Присъствието й в сока на динята намалява неговата резорбция и запълва стомашния и чревен лумен, което създава физиологичното усещане за ситост. Динята е единствения плод в света, който засища с водата си.
Динята е храна за мозъка. Балансира хормоналните нива, съдържайки малък процент лесноусвоими белтъци.
Най-ценното вещество в динята е кръстено на нея. Нарича се цитрулин. Този междинен аминокиселинен продукт е възлов за синтеза на собствен аргинин, потенцирайки потенцията при мъжа и жената и намалявайки ендогенното разграждане на аргинина, тъй като човека и маймуната са единствените, които в кръвта си притежават ензима аргиназа, разделящ аргенен на две молекули.
Цитрулинът конкурентно блокира действието на ензима. Динята е чудесен безмаслен източник на въглехидрати в нужната и съвършенна доза и вид.
Динята има силно диуретичен ефект. Може по време на диетата за отслабване да се комбинират едновременно или последователно пъпеш и диня. Сутрин е разрешена консумацията на обезмаслено кисело мляко със зародиши от овес, както и в случаите на прегладняване. 
image
image

Само се надявам тази моя статия да не служи като предтекст на търговците на дини за драстичното увеличаване на този плод, защото все пак динята съдържа 98 обемни % вода и не би имало смисъл да струва "майка си и баща си".
image


Още нещо. То е съвсем важно. Не се опитвайте да плюете семките на динята. Сдървканите семена от диня имат най-прекрасното и съвършено действие върху простата при мъже. Така, че яжте динята показана на снимката, която е специална генетична линия без семки. Много хора не знаят, че в миналото банана също е имал семки, но човека целенасочено е започнал да толерира изцяло вегетативното размножаване на растението банан. Така постепенно под натиска на изкуствения отбор се появили сортове без семки, които станали дотолкова ценни, че изместили напълно нормалните растения.
image




Тагове:   диета,   диня,   отслабване,


Гласувай:
0



1. анонимен - :))))))))
26.06.2009 19:36
Чудесна диета !Защо се хиля ли- ами не си дал указание за количеството което може да се хапва
за отслабване ,въпреки че ми е любим плод-аз пак напълнявам.
Да не стане като с онази диета с лук от вица?
цитирай
2. анонимен - blagodarq. ., az se opitvam, s tazi ...
27.06.2009 09:30
blagodarq.., az se opitvam , s tazi dieta s pile6koto meso.. ama znam li
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14510269
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930