Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2009 10:34 - Волята ми на гражданин
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 920 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.06.2009 10:38


Уважаеми съграждани, заявявам публично своето волеизявление, че не желая да гласувам като протест от гнусната политическа система на България, която не защитава националните интереси на народа си и не води достатъчно ефективна политика за сънародниците ни в чужбина, които потенциално са поданници вече на чужди държави след като плащат своята данъчна лепта на чужди правителства. Не съществува държавническа визия за сънародниците ни в Западните покрайнини, Егейска Македония, Одринска Тракия. Европейският съюз е изумен от пасивността на България по репарациите, които Турция дължи на България относно българските имоти в Одринска Тракия, оформени като така наречения "Одрински въпрос". Аз няма да гласувам за миноритарната олигархия, защото нямам алтернатива и право на избор. В никоя политическа платформа не се говори за външна политика спрямо нашите собствени сънародници за последните 20 години, което значи, че партиите са слаби и свръхпродажни. 
Слави Трифонов изми ръцете си като най-достоен български патриот от модерните и богати българи и внесе предложение за един мажоритарен кандидат от Варна, макар, че можеше да направи това и за останалите области на България. Ако това се беше случило за всяка една област, щяхме да имаме 9 или дори 28 мажоритарни избранници, което си е истинска народна реформа в България. Защо това не се случи? Защото Слави трябва да е само медийна звезда, която да дига малко шум за много пари. И защото ако това се беше случило, Слави щеше да остане без хляб и без предаване, а той не иска да спира да яде. В крайна сметка дълго е бил без да има какво да яде. Чест му прави, че повдигна въпроса. БТВ между впрочем все още не е решило как да накаже своя медиен партньор за първия наистина нерегламентиран напъл на български ТВ  водещ да използва медийната власт, за да се превърне в политик от екраните на страната. Ако това беше станало, а именно мажоритарни кандидати да бъдат издигнати за всички двадесет и осем бивши окръжни града, Слави наистина щеше да вземе хлябовете на Президент и Министър-председател от екраните на телевизорите на хората.
Политическата система е сърдита на Слави Трифонов, тъй като той разбуни духовете. Естествено една птичка пролет не прави. Естествено няма духове, които да са чак толкова разбунени. Истината е, че шоуто на Слави идейно залязва и точно след изборите, шоуто ще бъде свалено не от друг, а от политиците. Това беше опит да се съживи предаването. Няма да правя оценки. Това е само фактологията и изглед към крайните резултати. Достойното е, че Слави успя поне да рискува работата си, за разлика от всеки един от нас. Това е първата негова достойна за адмирации публична постъпка със чиста обществена стойност без стоящата зад нея показност и "медийна прокламативност".
Няма да гласувам, защото не знам в кои мръсни ръце ще попадне вота и на кое черно псе да го отдам. Аз дори не познавам лицата, за които ще гласувам. Какъв е смисълът товага от моя глас. Хората чувстват, че не е наред нашата политическа система и за това не гласуват. Прави са. Свикнали са някой да ги води. Ясно е и от историята. А и не може всички да сме политици честно казано, за да сме експерти както по гласуването, така и по политичските анализи. Всеки гледа основно своята професия и своята работа. Политиката е една периферна задача на обществената съвест, такава е тя и във работата на политиците.
Може би това са последните идиотски избори, в които участваме, защото гласуването този път ще бъде катастрофално ниско. Може би от срам държавата ще промени своите регламенти, за да може изборите да не са проформа. Може би някой си мисли, че в България няма личности. За щастие винаги ги е имало, но никой не разчита на тях. Разчита се на продажниците. Затова и обществото ни е болно, затова и от политиката ни никаква работа не може да се очаква. Ето защо каквото искате правете вие, но аз за болна система не гласувам.





Тагове:   вот,   моя вот,


Гласувай:
0



1. анонимен - i az otdavna ..ne glasuvam
01.06.2009 11:12
i az otdavna ..ne glasuvam
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14521095
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930