Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2009 09:36 - Ортодоксално обръщение към българите, превърнали се в гърци
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 890 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.06.2009 09:58


Ортодоксално обръщение към българите, превърнали се в гърци и към гърците, които някога са били българи.

Господ прощава всичко. Господ е невиждано мислостив. Господ държи в ръката си целия свят. Родоотстъпничеството или фанариотщината е единственият грях също като предателството на Юда, който самата човешка душа обаче не може да прости. Така както и гърците станали българи също не могат да си го простят. Този грях не е грях само за гръкобългарите или българогърците, защото при тях избора на самоопределение е житейски избор. Да предадеш езика на дедите си, да предадеш родината и родния си дом, да предадеш културата си и всички свои сънародници не се оправдава  нищо, дори и с предателството на самата родина и на сънародниците към теб. Сега когато в Северна Гърция всички македонски гърци са вече и македонци. Господ прощава и държавническите родоотстъпници, полакоили се да продадат родината за пари. За жалост тяхната душа не намира винаги покой, защото сама не може да си го прости - такъв е закона, заради нейната божествена природа. Всичко започва от протеста на човек, че това което има му е малко, а всъщност то е напълно достатъчно, за да живее щастливо така, както баща си, както той може и е.
Да продадеш родината си, езика и културата си, дадени ти с више и даром още от майчината утроба е културния грях, който не може да се прости от самата човешка душа. Чрез културата душата диша. Чрез лоялността душата се поддържа чиста. Когато продадеш културата си пари, ти продаваш наследството си, ти предаваш живота и усилия на дедите си преди теб. Защото само тези неща не се купуват с пари: езика, културата, традициите, родината и твоите братя сънародници, чиято съдба е обща. Продадеш ли тях за пари, ти ставаш по-черен и най-черните хора на земята Твоят въздух вече е отровен от ничията земя, от пропастта на която сам се провесваш, от неразбираемия и отровения друг начин на живот, който завинаги ти се жвижда чужд, защото не си зираснал с него и нищо в него, не е способно да те утоли, дори добрия начин на живот, дори природата, която някога е била твоя.
Ето сега стигаме до най-голямото наказание. Тези хора са се наказали да живеят сред природата, която някога е била тяхна родина, но вече е престанала да бъде част от родината им поради редица несправедливости. Трябвало е да приемат друг език, дори друга човешка вяра, трябвало е да приемат друга култура, за да запазят родните си места извън своята родина, която не може да разпростре своята десница върху тях - от страх или от безсилие. Да живееш сред природата на своята родина, която вече е престанала да бъде твоята майка, да живееш сред чужд народ и чужд език, то е все едно е да живееш някакъв друг живот. 
Сега когато вече сте европейци и имате правата да определите своето самосъзнание, за да падне от вас всякаква форма на вина и да поправите несправедливостите, така че нещата да дойдат по своите места и да настъпи възмездие, а вие да бъдете мъчениците и героите сред нас, опитали, но не успяли да защитат дома си, вие гърци от български произход имате само един избор: Станете гордо пред света и заявете, че сте българи, ако наистина сте такива и има частица от вас, която се чувства такава. 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14526987
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930