Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2009 16:36 - Най-тежката и парадоксална особеност на авторовото разкрития
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.05.2009 17:01


Ако откровението е поза или фалш автора не е заплашен с нищо. Неговото съществувание е гарантирано като безбрежния океан. Въображението и алюзията са бягствата на автора, които го предпазват по най-добрия възможен начин. Бягството от реалността го прави още по-търсен и магнетичен, всичките му лъжи могат да бъдат простени, ако е могъл да ги компенсира с други достойнства на писателското си изкуство. И това развитие на нещата не е никаква трагедия. 
Трагедията на автора произлиза от обстоятелството ако откровението в неговите творби е направено без лъжа. Понякога разкритията и откровенията са толкова силни и големи, че могат да бъдат фатални и погубни. Истината има феноменалната способност да разсъблича всичките свои украшение от заблуди и лъжливи фарсови костюми, тя има удивителната способност да звучи просто, ясно, без заобикалящи пътища, ушите я чуват директно, очите я виждат прямо, мисълта я спохожда внезапно като удар с чук. Така трагедията на автора позволил си да помести в творбите си откровение, което не е лъжа е гарантирана по два начина: да стане за смях или да понесе пълната отговорност за изказаната истина, която другите грижливо премълчават, като в този случай и самия му живот може да виси на косъм. Разбира се по-често се случва варианта автора да бъде усмян. Не е препоръчително честни и прямо хора да стават писатели - т по същия пряк начин ще направят достояние всичките си истини в авторовия текст и така биха били безинтересни за читателите си. Следователно разбирате тогава каква сериозна и съвсем не нравоучителна школа трябва да премине самия автор, за да се превърне в един достоен писател. Катарзисът тук не е в никакъв случай от катарзис към катарсиз, по скоро е от ненравствена школовка към катарзис на дарбите за прикриване на истините. С други думи за да пишеш, за да бъдеш писател, ти трябва да имаш вродената дарба да претворяваш откровението в неистинната му форма за конкретния авторов "Аз" и да си живял в една ненравствена среда, в която да откриеш достатъчно смислени поводи колко вредна и безсмислена е практиката да се казва истината. 
Ако откровението е направено без лъжа и щом откровението показва същността на автора, той е обречен, защото и слабостите му стават явни.
Сега ще ви попитам ще смеете ли да станете автори. Естествено, че съдбата на истинските автори е незавидна и няма нищо общо с успешността, с известността. Щом писателят е добър, това не значи, той е този, който да ви каже истината, напротив, той ще ви я спести, за да направи живота в произведението си и вашия собствен такъв поносим и красив. Разбира се всеки има правото да не се съгласи с мен.



Тагове:   откровение,   автор,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467382
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031