Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2009 01:52 - Какво стана със стремежа да бъдеш нещо определено
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1176 Коментари: 4 Гласове:
0



Модерната жена желае да бъде мъж - да изпитва мъжките удоволствия и да се оставя неглижирана към проблемите - тя кара коли, закъснява на срещи, пилее свободно личното си време за удоволствия, работи повече и изкарва повече, като вечер краката й миришат точно като на мъжките - нали сме един биологичен вид. Жената трупайки опит с мъжките проблеми по естествен път си става мъжко момиче и вече въобще не забелязва "кво значи тва" мъжка криза. Това кара много български жени да харесват посещението на барове, пиенето на бира, заемането на активна работна позиция. Готино им е да се чувстват в мъжката позиция. Мъжете нито искат да готвят, нито искат да чистят, но много често модерния мъж решава, че е ощетен и е време да се разкрасява, да се срещне  с приятели и приятелки и да поклюкари. Мъжете търсят силно един единствен партньор и държат да не бъдат предадени. Жените държат на моментните удоволствия и свалят, но с още по-голямо удоволствие зарязват мъже. Унисекс модата набира скорост. Нищо чудно след време да е твърде трудно да различаваш половете на хората. Много професии са на път да изчезнат безвъзвратно. Но представете си да четете на някоя врата - професия - експерт по идентификация на половете - чисто новичка професия, родена от вълната на унисекса, размесила и вкарала в безпорядък идентификацията на половете. Ако това стане след двайсет години бихме могли да кажем, че подобна извратена утопия е близо, ако стане след 40 бихме я сметнали за вероятна. По тази логика и бракът е архаизъм и отживелица. А лично в България е начин младите хора да заобикалят и без това гадните системи на бракоразвеждане, внасянето на данъци, забогатяването на адвокатите.
Оказва се, че докато човек расте и не са го налегнали житейските кризи на зрелостта, той неистово се стреми да се идентифирицира. По-късно в зрелостта след като израстне идентифициран, човек желае сякашш да се разпадне и да се разгради на съставящите го идентификации - това е по-лесен начин, търси се изход в неопределеното съществуване, когато определителните норми са капан на съществуването - неопределеността като безформеност и мимикрия е нова форма за адаптация или по-точно на псевдоадаптация в лъжливите схеми на психичния и духовен живот на съвременния човек.


Тагове:   Какво,   определено,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krassko - Искаш светът да се нагоди към теб
06.02.2009 05:52
Точно обратното е ти трябва да намериш своето място в него. В природата е така. В нашия свят също. В "Червило " трудно ще срещнеш някой от тези които ходят в "Дивака". В кафенето на "Пирогов" няма да срешнеш хората които си пият кафето в МОЛ-а. Това са различни светове. Намери своя свят и живей в него. Светът няма да се промени заради теб:) Той е строго подреден и разделен.
Поздрави!
цитирай
2. анонимен - въобще
06.02.2009 08:07
не споделям това мнение!Смятам ,че за да се тълкува един факт не следва да се обсъжда последицата , а да се търси причината!Това е правилото и то важи даже и за медицината.
Смятам ,че не следва да се упрекват жените изобщо и ,че жената е поставена в това положение .Тя не е направила сама избора да живее по мъжки ,а е била принудена от обстоятелствата!Всяка жена мечтае да бъде уважавана като такава ,да има времето за да се посвети на семейството ,съпруга , децата си,но обществото с десетилетия и налага едни норми на поведение ,който тя е длъжна да усвои за да оцелее.Да си жена в днешно време хич не е лесно и натоварванията които поема една активно действаща жена са много по- големи от тези на нейните предшественички.Натоварвания понякога по - големи и от на мъжете! Не е задължително да посещава кръчми , пие бира и носи вмирисани чорапи!Колкото до моментните удоволствия смятам ,че нещата далеч не седят така ,а колкото до верността -не знам но ми се струва абсурдно само мъжете да имат претенции към привилегията да изневеряват .
Всички чути до сега теории по този въпрос ми изглеждат много нелепи!
И накрая нека се замислят мъжете в какво с превръщат накрая жените!
цитирай
3. анонимен - napisal si. . . ni6to 4udno sled v...
06.02.2009 09:29
napisal si...ni6to 4udno sled vreme polovete da se sleqt/.....4etoh nqkade takova izsledvane....mislq 4e gi nari4aha meteroseksualni..obarni vnimanie na elitnite manekenki na zapad.... slabi , stra6no slabi , bez dobre oformeni bustove, han6 , taliq.. toest ni6to seksapilno i jenstveno...taka , 4e az sam saglasna s tova koeto si napisal....
цитирай
4. анонимен - Не споделям мнението ти Аполон! От ...
06.02.2009 13:37
Не споделям мнението ти Аполон! От една страна мъжете декларират, че търсят свободомислеща, самостоятелна, умна, чаровна, успяла в живота жена, имаща всичко , за да са сигурни, че ще бъдат наистина обичани, а не защото е поблазнена от богатството и парите им! От друга страна , като срещнат такава , материалната й обезпеченост се явява пречка, защото смятат, че колкото е по-независима, толкова повече ще ги лъже и ще им бяга! Ако срещнат жена издържаща се от едната заплата , без кола, собствено жилище и с деца – и от нея също бягат, не вярват, че може да обича, смятат че е алчна и за това се е лепнала за тях !!.... Какво всъщност искат мъжете???? Дали има такъв дето ще се осмели да го обясни??? Най-добрия вариант като че ли е - достатъчно бедна, за да повярва че е срещнала Принца от мечтите, и не до там умна, за да повярва, че е Специална!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14503573
Постинги: 5337
Коментари: 10426
Гласове: 19328
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930