Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2009 13:57 - Анализ на Съединението-съвременен поглед. Демоничните сенки на Франция и Англия още преследват кошмарно интересите на България. Защото Европа е Англия и Франция
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 2334 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 29.01.2009 13:57


Историческите основания за "неоснователните" според Ньой претенции на България да притежава Източна Румелия имат далечните визайтийски корени, когато Византия претендира, че българските царе плячкосвали и ограбвали северните й провинции на юг от Стара Планина. Това е и една от причините Ньойския мирен договор да раздели териториите на единното население от двете страни на Стара планина като се използва критерия за солидна географска бариера, претенциите на Гърция към цялата територия на север от Родопите различията в историческото минало основано на възможно найстарите държавни претенции на Византия, захранвани от имперските интереси на Турция, като пряк наследник на Византия. Във фантазиите на Европа е било възможно да се възкресят интересите на отдавна несъществуващата Византия като предлог за разделение на България и отдаването на наследството й на Турция, само и само да не се признае съществуването на Велика България. Ето защо днес можем спокойно да кажем, че по правилата на международното и историческото право Европа е огромен длъжник на България и Европа ни дължи огромни морални и материални обезщетения, тъй като народа на българските територии е разделен на три и дори четири части. Европа следва да официално да обяви Ньойския мирен договор за незаконен и неморален варварски и дипломатически документ, който отсъжда на победилия народ в Руско-Турска освободителна война съдбата на един победен субект.
Католическото лицемерие е карало българската дипломатическа мисъл още от корените на Освобождението да търси политическо съюзничество с протестанските държави в лицето на Стара Германия, както и заради династическия интерес на монархическия деспотизъм в Германия и България. Изборът на монархическа династия е предопределил съдбата на България във световната политика и дипломация. Освен с непризнаването на Велика и силна България, Европа още по времето на Ньой  - вероятно подкупено от немощните, но все още състоятелни финанси на разпадащата се Османска империя - успява да задоволи неоснователните претенции на Турция, като разширява европейските й територии и с това дава началото на амбициите на Турция да счита себе си като Европейска държава. Единният в религиозно отношение съюз на Европа днес е изправен пред все по-напиращата дилема дали да приеме Турция за свой член и това да сложи началото на турско-ислямския Троянски кон в политиката на Европа. 
Цинизмът на Европа не стига до там да приеме Турция, но и да я накара да си плати, като прибере имотните репарации в размер на 30 милиарда долара и без значение на религиозните различия Европа в условия на криза, би искала да прибере тази тлъста финансова инжекция за себе си, от която България ще види отново и само трохите.

image




Тагове:   България,   Англия,   Франция,   анализ,   още,


Гласувай:
1



1. iliada - Apollon
29.01.2009 14:13
Учудват ме широките ти интереси и патриотизма ти и искренно ти се възхищавам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14470522
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031