Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2008 15:57 - Глитерс манията в общуването и неговия еквивалент изразен с езика на тялото, на модата и татуировките
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1709 Коментари: 2 Гласове:
0



Множество сайтове са пълни не със споделяне, а със закачки, недомлъвки, скрити послания и незказани намерения. Това именно е изразено на първи план в общуването с картички - всички думи и поздрави са заменени от образите и визуалните послания на самите картички. Сами разбирате, че това е нов тип на общуване, който няма нищо общо с живото човешко споделяне и оформя страх от употребата на човешка членоразделна реч. Аз това спокойно мога да го оприлича на видоизменено общуване със символи, което е много по-удобно и икономично. Въобще съвременният човек явно изразходвайки себе си предпочита да общува по икономичен начин без да хаби емоции и заряди на очакването, на споделянето и на размяна на човешки общуващи позиции. Съвременният технократизиран човек използва символното общуване, за да спести време и емоции и това причислява неговото общуване към биоикономичното поведение на личността. 
Към този биоикономичен модел на общуване и поведение могат да бъдат причислени и татуировките наред с външния стайлинг на обличане - това дефакто показва кой е човека с "облеклото" и какво иска той от околните или потенциалните негови партньори за общуване. Така например мъжете които носят малки ежедневни аксесоарни чантички през рамо (типично женски начин на носене на чантите) определено принадлежат към сексуалната група на мъже, които взаимстват женски модели на поведение и носене на аксесоарите, за да имат скрити сигнали в своите общности, но които жените също забелязват и лесно се ориентират да избягват подобни мъже, спестявайки си напразните усилия да общуват с хора, които не се интересуват от тях - сами разбирате колко е полезно и за двете страни да избягват взаимното общуване, поради отсъствие на интерес у двете страни. 
Друга форма на сигнално общуване е татуировката - тя дава ясни сигнали у партньора какво точно иска тату-носителя и самата татуировка служи като словесен заместител спрямо разположението й на характерната телесна част. С други думи освен скритите символни и словесни послания които татуировката носи, тя изразява и множество скрити желания и нагласи, които са характерни за носителите на татуировки. Също така татуировките привличат общителен контингент, който има сходни нагласи с тату-носителя и може правилно да разчита скритите послания. Нещо повече, татуировките стават семантичен посланник, но тези послания, които не могат да бъдат изречени с думи и влияят на подсъзнателното равнище на индивида, като опредметяват и правят по-ясен и директен реалния път на постигане на техните желания.  



Гласувай:
0



1. iliada - apollon!
28.12.2008 11:17
НАПЪЛНО ОТРИЧАМ ТАЗИ ФОРМА НА ОБЩУВАНЕ!
Няма да го обсъждам за да не засегня някого!НЕ ГО РАЗБИРАМ!
цитирай
2. te4i - ???
04.01.2009 20:10
има някои неща с които не съм съгласна с теб.аз имам татуировка,която обаче по никакъв начин не изразява каква съм и какво искам.що се отнася за аксесуарите и там можем да поспорим-в днешното бързо развиващо се общество те са необходимост,носенето на малка чантичка през рамо от мъжете не е признак на хомосексуалност или бисексуалност а необходимост.аз познавам мъже и хетеро и би и хомо и всички носят такива чантички и темподобни аксесоари.а що се отнася до виртуалното общуване съм много съгласна с теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14523682
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930